NHL (aktualne)

O športe...
- eXo -
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa - eXo - »

begbeee napísal:Vysvetlím prečo sa dávajú teraz takéto zmluvy. Sú totiž dôsledok platového stropu a pravidiel týkajúcich sa ho.
Nikto nekaze Hossovi hrať do 40ky... Skúsim to ukázať na imaginárnom príklade 34-ročného hokejistu:
prvy rok zarobi 10 mil
druhy rok zarobi 10 mil
treti rok zarobi 10 mil
stvrty 2 mil
piaty 2 mil
siesty 2 mil

Dokopy zarobi 10+10+10+2+2+2=36 melonov za 6 rokov, do platoveho stropu sa im nerataju pocas prvych troch rokov 10 mil, ale rata sa im tam 36/6= 6 mil doláčov.
Ked po tych troch rokoch ukonci karieru v 37 rokoch je spokojny, lebo mal zmluvu 10x3 roky - aj klub je spokojny lebo do stropu sa ratalo len 6 mil.
Preto kludne v sucasnosti dostavaju aj 32 rocny hokejisti zmluvy na 8-12 rokov.
Je to odrb a vedenie NHL to musi riesit, ale zatial to tak funguje.
Aha tak uz teraz chapem preco.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

prve dve miesta viac menej ocakavatelne, trade pronger a nejaky zochar do philly za lupula, sbisu (to kto je?! :D) a prve kolo draft v tomto a dalsom roku...a este jeden pick, podmieneny niecim

//ta phila lama co isla s lupulom je minulorocne prve kolo...phila ziskala mozno na sezonu dve, max. tri, inak postracala dost z dlhodobeho hladiska
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Magnus Svensson Paajarvi do Edmontonu až z 10. miesta.. :x
Ten chalan mohol byť kľudne aj #3 alebo #4.
Inak prvá trojka absolútne bez prekvapení.

K tomu trejdu Prongera. Pronger a štýl Flyers naozaj k sebe pasujú ako r*ť na šerbeľ.
Pronger lacný určite byť nemôže (jediný obranca čo vyhral Hart T. od 70-rokov a legendárneho Bobbyho Orr-a), keď boli Flyers ochotný zaplatiť takú sumu...Lupul útok oslabí, na druhej strane obrana získa nevídaný rešpekt.

Teraz uvidíme ako sa zachová Nieds v Anaheime, ak ukončí kariéru alebo podpíše s iným teamom, GM kačičiek sa môže obracať cez leto. (Nedajboh ak Selanne ukončí kariéru, tak majú team rozbitý na mraky...)
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Scott oznamil pokracovanie kariery v dalsom roku, odznelo to na drafte
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

mirak2 napísal:Scott oznamil pokracovanie kariery v dalsom roku, odznelo to na drafte
Ďakujem za - pre mňa - dôležitú infošku. :wink: Nieds je jeden z mojich naj hokejistov vôbec. Nebanoval by som keby prišiel ukončiť kariéru naspäť k nám domov do Devils :oops:

FAIL NA TOPKY.SK :smt009
:happyrespect: "Odborníci..." :happyrespect:
//: už to opravili, bol tam Mario Lemiuex :)
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Škoda Jara Janusa, veľmi som mu prial, aby bol po famóznych MS'20 draftovaný.. :(
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Innocence napísal:Škoda Jara Janusa, veľmi som mu prial, aby bol po famóznych MS'20 draftovaný.. :(
Pánik má šancu aspoň nakuknúť do NHL už budúcu sezónu, Tatár to bude mať ťažšie.
I keď práca Tampy (pochovali Grattona, takmer zničili Lecavaliera) s talentami nesiaha Detroitskej práci s "mládežou" ani po členky (Zett & Dacjuk draftovaný veeeeľmi neskoro...).
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

begbeee napísal:Pánik má šancu aspoň nakuknúť do NHL už budúcu sezónu, Tatár to bude mať ťažšie.
I keď práca Tampy (pochovali Grattona, takmer zničili Lecavaliera) s talentami nesiaha Detroitskej práci s "mládežou" ani po členky (Zett & Dacjuk draftovaný veeeeľmi neskoro...).
to je pravda, Detroit si vie vychovať hráčov, len mi trošku vadí, že napr. spomínaní Zetterberg či Datsyuk sa stali lídrami mužstva, ked mali 26 rokov, majú výborne predovšetkým štyri posledné sezony (v prípade Datsyuka päť), v porovnaní s Malkinom, Crosbym či Ovečkinom nemôžu už vdaka práve veku pomýšľať na žiadne zápasy o titul najproduktivnejšieho hráča ligy, či najlepšieho strelca, a navyše draftovaný Tatar podľa mna bude chcieť presvedčiť, že ma kvalitu na to aby hral raz za Detroit a pôjde najskôr do KHL do Petrohradu, ktorý ho draftoval. Detroit je schopný vykriť chýbajúce miesta v zostave kvalitnými hráčmi nato aby siahal po práve draftovaných hráčoch manažer, či tréner určite nepomyslia, ved nakoniec aj Hossa chcel hrať za kvalitné mužstvo a tak spustil zo svojej hodnoty a to nastane aj v iných prípadoch, odíde kvalitný obranca, útočník, či brankár tak skôr zalovia na trhu voľných hráčov.

btw. ak by Tatár uprednostnil viac zamorie ako KHL, tak urobí asi najväčšiu chybu akú teraz môže urobiť, čo sa týka Pánika, tak sa priklanam k názoru aký tu odznel, že ma reálnu šancu sa pozrieť do NHL už nasledujúcu alebo dalšiu sezonu, kedže Tampa je mužstvo, ktoré musí budovať mladé mužstvo a musí vyskúšať čo vlastne kúpili takže šancu dostane :wink:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

J.O.S.E napísal:to je pravda, Detroit si vie vychovať hráčov, len mi trošku vadí, že napr. spomínaní Zetterberg či Datsyuk sa stali lídrami mužstva, ked mali 26 rokov, majú výborne predovšetkým štyri posledné sezony (v prípade Datsyuka päť), v porovnaní s Malkinom, Crosbym či Ovečkinom nemôžu už vdaka práve veku pomýšľať na žiadne zápasy o titul najproduktivnejšieho hráča ligy, či najlepšieho strelca,...
v detroite uz o to dlhe roky nejde. prakticky od doby, ked "skrotili" fjodorova. proste detroit uprednostnuje kolektivne ponatie hokeja pred individualnymi statistikami. vsetci sa podriaduju teamu a na ich vysledkoch to je vidiet.
J.O.S.E
King
King

Innocence napísal:Škoda Jara Janusa, veľmi som mu prial, aby bol po famóznych MS'20 draftovaný.. :(
ale veď Janus bol draftovaný zo 162. miesta Tampou Bay Lightning :wink:
http://www.nhlpro.cz/clanek/15166-kompl ... raftu-2009

btw. výmeny sa už začínajú - pôvodne som si myslel, že Bouwmeester v Calgary je uplne zbytočný, ale ked som si dnes mrkol, že Calgary trejdovalo Jima Vandermeera tak je jasne, že potrebujú kvalitného obrancu, taktiež sa do Calgary vracia Brandon Prust, ktorý do Phoenixu išiel práve z Calgary, bol súčasťou výmeny za Olliho Jokinena, taktiež Brodziak ide z Edmontonu do Minnesoty - zatiaľ sú to len male ryby, ale čoskoro prídu na rad veľke, špekuluje sa už o výmene Martina Havlata, brankara Hardinga a pod. :)

tiež ma zaujalo, že Dany Heatley dal manažerovi zoznam desiatich mužstiev kam by chcel prestúpiť (Detroit, San Jose, Boston, Rangers...), taktiež sa o neho bijú štyri mužstva, tkroé na zozname nie sú a do ktorých s najväčšou pravdepodobnosťou zamieri, čo ma teší je medzi nimi aj Colorado Avalanche, len ma trochu udivuje ten Heatleyho prístup, že sa snaží robiť prácu ešte aj za generalneho manažera a vybera si akoby bol rozmaznaná princezná :P , a predsa hrač ma hrať a nie vymýšľať :idea:
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

J.O.S.E napísal:ale veď Janus bol draftovaný zo 162. miesta Tampou Bay Lightning
Hmm nejak som ho prehliadol, ospravedlňujem sa.. každopádne, Tampe dfaft vyšiel - Hedman, Pánik, Janus, kebyže majú lepšiu prácu s mládežou o5 sa vypracujú na top mužstvo ligy.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

J.O.S.E napísal:ale veď Janus bol draftovaný zo 162. miesta Tampou Bay Lightning :wink:

btw. výmeny sa už začínajú - pôvodne som si myslel, že Bouwmeester v Calgary je uplne zbytočný, ale ked som si dnes mrkol, že Calgary trejdovalo Jima Vandermeera tak je jasne, že potrebujú kvalitného obrancu, taktiež sa do Calgary vracia Brandon Prust, ktorý do Phoenixu išiel práve z Calgary, bol súčasťou výmeny za Olliho Jokinena, taktiež Brodziak ide z Edmontonu do Minnesoty - zatiaľ sú to len male ryby, ale čoskoro prídu na rad veľke, špekuluje sa už o výmene Martina Havlata, brankara Hardinga a pod. :)

tiež ma zaujalo, že Dany Heatley dal manažerovi zoznam desiatich mužstiev kam by chcel prestúpiť (Detroit, San Jose, Boston, Rangers...), taktiež sa o neho bijú štyri mužstva, tkroé na zozname nie sú a do ktorých s najväčšou pravdepodobnosťou zamieri, čo ma teší je medzi nimi aj Colorado Avalanche, len ma trochu udivuje ten Heatleyho prístup, že sa snaží robiť prácu ešte aj za generalneho manažera a vybera si akoby bol rozmaznaná princezná :P , a predsa hrač ma hrať a nie vymýšľať :idea:
vandermeer nie je obranca takych kvalit ako bouwmeester, vandermeer max. 2. obrana, aj to len vtedy ked ma formu, bouwmeester ked nema formu tak ma na prvu obranu...okrem toho este nie je iste ze tam aj ostane, ak by neostal tak by flames ostali oci pre plac...ale rysuje sa obranna dvojica Bouwmeester - Phaneuf a to je ciste psycho uz len na papieri nie to este na lade
dany heatley to ma v zmluve to s tym vyberanim muzstiev...to nie je o slecinkovani ;) aj chara cosi take ma(l) sa mi zda....
tampa nam asi pochova dva talenty...mozme sa modlit..
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ono to nie je typicky vymena, Cal & Flo si len vymenili prednostné práva na vyjednávanie kontraktov.
No dvojica Phaneuf & Bouwee by mala na ľade asi podobný rešpekt ako Pronger - Nieds (IMO dvojka z ktorej išiel strach...).
J.O.S.E
King
King

mirak2 napísal:vandermeer nie je obranca takych kvalit ako bouwmeester, vandermeer max. 2. obrana, aj to len vtedy ked ma formu, bouwmeester ked nema formu tak ma na prvu obranu...okrem toho este nie je iste ze tam aj ostane, ak by neostal tak by flames ostali oci pre plac...ale rysuje sa obranna dvojica Bouwmeester - Phaneuf a to je ciste psycho uz len na papieri nie to este na lade
dany heatley to ma v zmluve to s tym vyberanim muzstiev...to nie je o slecinkovani ;) aj chara cosi take ma(l) sa mi zda....
tampa nam asi pochova dva talenty...mozme sa modlit..
písal som, že Calgary trejdom Vadnermeera potrebuje obrancu, nie že Bouwmeester je horší ako on, to skôr opak. Čo sa Vandermeera týka bol v Calgary výlučne defenzívny obranca a nie ofenzívny typ ako bol Jay na Floride.

btw. výmenou práva predpokladám, že Jay zostane v Calgary, dovolim si však zapochybovať, či tréner nechá hrať týchto dvoch extra obrancov Phaneufa a Bouwmeestera v jednej formácii - predsa Calgary už nemá ani zdaleka tak kvalitných obrancov ako sú oni dvaja a tak určite rozloži sily a budú hrať jeden v prvej a druhý v druhej formácii - obaja však budú mať určite ice-time v priemere okolo 25 minút na zápas. Reálne vidím ich súhru iba ojedinele na presilovkach, ale konieckoncov je to na trenerovi, ktorý bude zodpovedný vedeniu za výsledky, teda aj za to ako zapracuje Bouwmeestera do mužstva ak tam zostane

btw 2. k Heatleymu - mne to skôr vyznieva tak, že ak bude vymenený do mužstva kam ísť nechce tak nebude podávať 100 percentné výkony a o taký rok dva sa bude opäť sťahovať (ak samozrejme mužstvo kam pôjde bude z tých slabších 8) )
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

J.O.S.E napísal:btw. výmenou práva predpokladám, že Jay zostane v Calgary, dovolim si však zapochybovať, či tréner nechá hrať týchto dvoch extra obrancov Phaneufa a Bouwmeestera v jednej formácii - predsa Calgary už nemá ani zdaleka tak kvalitných obrancov ako sú oni dvaja...
Dovolim si tvrdiť, že strieľaš dosť vedľa.
Robyn Regehr je defenzívny obranca svetovej triedy (reprezentoval Canadu na Svetovom pohári i Olympiáde) akého by neodmietol nijaký tréner a Adrian Aucoin je je veľmi solídny ofenzívny obranca.
S tou defenzívou Flames by som to vôbec nevidel tak čierne ako ty :wink:
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

Calgary má ešte schopného Leopolda, ktorý pred tradom do AVS podával u Flames dobré výsledky, a teraz sa tam znova vrátil, čo si myslým že Flames budú mať velmi kvalitnú obranu..
J.O.S.E
King
King

priznám sa, že na Aucoina som trochu pozabudol, mal celkom dobrú sezonu vzhľadom na to, že už bude mať 36 (najlepšie roky však ma už za sebou), čo sa Regehra týka tak to si dovolim polemizovať, to že reprezentoval Canadu na olympiáde (ako Canada dopadla asi všetci vieme :wink: - svedčilo to o zlej organizácii mužstva, aj ked kapitánom bol Joe Sakic), čo sa Pohára týka tak tam ked som sledoval zápasy tak si na neho vôbec nespomínam, bol asi len ako siedmy obranca, a prim tam hral Niedermayer. Calgary malo do príchodu Bouwmeestera len Phaneufa, ktorý predstavoval všetky parametre aké ma mať svetový obranca - tvrdosť, dobrá strela, rozohrávka, rýchlosť, teraz sú už dvaja, takže sa posilnilo celé Calgary, len neviem do akej mieri si Bouwmeestera môžu dovoliť s ohľadom na platový strop, kedže Kiprusoff berie 8,5 mil, Iginla, Jokinen, Phaneuf nie su z najlacnejších.

BoBor89 - Leopolda vymenili práve za spomínaného Bouwmeestera do Floridy
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

J.O.S.E napísal:čo sa Regehra týka tak to si dovolim polemizovať, to že reprezentoval Canadu na olympiáde (ako Canada dopadla asi všetci vieme :wink: - svedčilo to o zlej organizácii mužstva, aj ked kapitánom bol Joe Sakic), čo sa Pohára týka tak tam ked som sledoval zápasy tak si na neho vôbec nespomínam, bol asi len ako siedmy obranca, a prim tam hral Niedermayer.
Práva na Jay Bouwmeestera se dlouho zdála nevyměnitelná. Nyní patří Calgary Flames, avšak matematika je neúprosná: Flames mají pod smlouvou 16 hráčů s celkovým platem 45,6 mil. dolarů. Platový strop je pro příští sezónu stanoven na hranici 56,8 mil. dolarů. Jak tedy do rozpočtu zabudují další minimálně šestimiliónový plat?

„Zase tak těžké to není,“ řekl GM Darryl Sutter nejmenovanému rádiu. „I člověk, který nikdy neuměl matiku, si to dokáže spočítat.“

Bude se však Bouwmeesterovi Calgary zamlouvat? Flames mohou mít rozhodně více šancí než Panthers. T-Bo by si mohl zahrát s obránci jako jsou Robyn Regehr a Dion Phaneuf. „Je to velice dobrý hráč a myslím si, že moc dobře ví, jaký máme tým a jak je na tom naše obrana,“ řekl Sutter. „Několik let by mohl hrát s hráči jako je Dion nebo Robyn…a to není málo.“
Robyn Regher jednoducho JE jeden z najlepších čisto defenzívnych zadákov. BTW: za neúspech Kanady určite nemôže Regehr a skús mi vysvetliť aký vplyv na organizáciu alebo hru mužstva má to, že kapitánom bol Joe Sakic? :)
J.O.S.E
King
King

begbeee napísal:Robyn Regher jednoducho JE jeden z najlepších čisto defenzívnych zadákov. BTW: za neúspech Kanady určite nemôže Regehr a skús mi vysvetliť aký vplyv na organizáciu alebo hru mužstva má to, že kapitánom bol Joe Sakic? :)
to bolo len konštatovanie, že Sakic bol kapitánom, kedže je to dodnes môj vzor, tak mi bolo ľúto, že po toľkých rokoch sa mu dostalo podsty byť kapitánom Kanady a žiaľ to pre neho dopadlo dosť zlé :wink:

btw. určite sa nezhodneme, že Regehr je jeden z najlepších obrancov defenzívnych :?, naviac nedá sa očakávať, žeby trener nejako zatracoval svojich hráčov, kedže je ten kto rozhoduje o tom, kto hrať bude a kto nie
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No skúsim to podložiť posledným tvrdením:
Please don’t tell Dion Phaneuf, who still thinks he should have been selected for the All-Star Game, but the Flames have one of the favourites for the Norris Trophy as the NHL’s best defenceman. And it isn’t Mr. Minus -9. No, allow me to stump for Robyn Regehr to win the award for the best Dman.
Napísať odpoveď