3Ds Max - Začíname

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Innocence
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

3Ds Max - Začíname

Príspevok od používateľa Innocence »

Čaute všetci hojkáči, tak som videl famózne práce v 3Ds maxe (budovy, mobil a podobne) a rozhodol som sa, že začnem tak trošku pracovať s týmto programom vzhľadom na to, že s 2D grafikou už robím dlhšie a chcem vyskúšať niečo nové.. Zadovážil som si teda 3Ds Max Design Studio 2009 a na začiatok som sa kompletne pohrabal v tomto skvelom programe, avšak zdá sa mi nenormálne komplikovaný.. Viem v ňom urobiť len jednoduchý 3D kváder, avšak rád by som sa na začiatok dopracoval minimálne k jednoduchej budove.. Predstavoval by som si to nejak takto: Bol by to teda kváder, jednoduchý úplne, tri rady okien a dole dvere, dookola nejaký chodník, trávu, proste absolútne "jedoduchá" budova.. mám teda otázky..
1. Ak mám kváder, ako ho zafarbiť? Dá sa to v 3Ds Maxe alebo musím prejsť a kolorizovať v PSku? Hľadal som už aj cez Google, farby v 3Ds Max, 3Ds max colorize atď. ale bezvýsledne.
2. Ako spraviť "pásy okien"..? aby to malo proste aj nejaký ten odraz? Hľadal som nastavenie, nič normálne som však nenašiel..

Ak by ste tiež mohli, rád si prečítam nejaké tie najjednoduchšie tutoriály pre úplného debila.. ď. Viem že pár tém o 3Ds Maxe tu už je, ale nebudem miešať kapustu s karfiolom.. ď.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ides na to nejako zlozito a jednoduch naraz :lol:
Sice sa ti povie "Na zaciatok chcem jednoduchu budovu", ale ked v tom nevies robit aj taka jednoducha budova je tazka.
Pozri si tuty na www.grafika.sk Su tam pekne tuty na zoznamenie sa s prostredim. Tiez jednoduche veci najdes na www.3dscena.cz
Ked sa naucis pracovat v prostredi, tak potom mozes robit jednoduche veci ;)
MadMatt
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MadMatt »

1. cez material editor skratka[ M ] tam si mozes vytvorit material ktory nasledne aplikujes na kvader .
2. ak chces aby sa oknach odrazalo napr. okolie domu tak najjednoduchsie je pouzit raytrace material. a potom sa uz iba pohrat s nastaveniami reflect na odraz , refract na priepustnost.
sovietman
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sovietman »

Zakladnu farbu objektov nastavis aj v jeho preferenciach vpravo v panely.
Ak potrebujes nieco zlozitejsie, ako tie odrazy, tak cez materialeditor cez reflekcie...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

neviete niekto kde stiahnut 3d max 2009? ja som to raz stiahol ale uz som zabudol skade :? ak niekto viete dajte vediet pls :roll:
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

PhYs0c napísal:neviete niekto kde stiahnut 3d max 2009? ja som to raz stiahol ale uz som zabudol skade :? ak niekto viete dajte vediet pls :roll:
Tu sa nevedie warez :!:
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Jancuk napísal:Tu sa nevedie warez :!:
cez SS to snad neni zakazane ci mylim sa :?: ...to je jedno aj tak som uz nasiel 2010 :P
BX
Addict
Addict

PhYs0c napísal:cez SS to snad neni zakazane ci mylim sa :?:
Ked si nelegalne stiahnes hru, napalis ju na DVD a potom ju das kamaratovi za domom tak, aby vas nikto nevidel, nie je to zakazane?
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:Ked si nelegalne stiahnes hru, napalis ju na DVD a potom ju das kamaratovi za domom tak, aby vas nikto nevidel, nie je to zakazane?
ja som sa pytal ci je zakazane na tomto fore si posielat linky cez SS a nie ci je zakazane stahovat hry....a chces mi povedat ze si si nikdy nic nelegalne nestiahol komplet vsetko co mas doma je original a poctivo kupene
BX
Addict
Addict

trocha si nepochopil pointu toho "pribehu" s hrami. Na tomto fore je zakazany akykolvek typ warezu. Tagze si sam odpovedz, ci je v poriadku posielat si warez cez SS. (SS = "aby vas nikto nevidel") ;)
Precitaj si moj "pribeh" este zo 3 krat a pochopis ;)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:trocha si nepochopil pointu toho "pribehu" s hrami. Na tomto fore je zakazany akykolvek typ warezu. Tagze si sam odpovedz, ci je v poriadku posielat si warez cez SS. (SS = "aby vas nikto nevidel") ;)
Precitaj si moj "pribeh" este zo 3 krat a pochopis ;)
ja ta chapem ja som sa len pytal ci je to zakazane aj cez SS :wink:
nabuduce by stacilo cloveka upozornit alebo odpovedat ked as na nieco pyta a nie hned mu davat :minus: karmu :wink:
BX
Addict
Addict

Ja som ti len odpovedal tak, aby ti to logicky doslo.

// nechaj to uz tak :/
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:Ja som ti len odpovedal tak, aby ti to logicky doslo.
ja len vravim ze ta kama :minus: bola zbytocna..teda podla mna mozno podla teba nie...pravidla som pokial viem neporusil pretoze som sem zatial ziadny odkaz nedal....a neodpovedal si na otazku - nikdy si si nic nelegalne nestiahol z netu? pretoze ak nie,tak :happyrespect: ale ak ano tak akym pravom mi tu tvrdis ze je to zakazane ze to nemam robit atd..(toto sa netyka admina fora, ma pravo si na vlastnom fore urcovat vlastne pravidla,ktore respektujem alebo ak porusim tak neumyselne :smt042 )
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

nemáte nejaké užitočné pluginy (napr. V-Ray) a hodili by sa mi aj nejaké kvalitné textúry (drevo, kov, kameň)?
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Grim-Reaperka napísal:nemáte nejaké užitočné pluginy (napr. V-Ray) a hodili by sa mi aj nejaké kvalitné textúry (drevo, kov, kameň)?
Tie plug-iny sú aj na lámkach
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale to niesú na 2010...alebo mi pôjdu aj pluginy zo starších verzíí?
Napísať odpoveď