Mám základnú dosku ASUS M2N-SLI Deluxe a ked pripojim HDD Segate 320 GB tak sa mi raz prihlasi a inokedy zas nie. Kupil som druhý disk SATA a ten mi robí to isté. Dal som tam ATA disk a ten šlape bez problemou. Ked tam zas pripojim SATA disk tak mi to zamrzne alebo nenačíta windows aj ked som ho nainštaloval na ten ATA disk . Po odpojeni SATA diskov všetko šlape OK. Môže to robiť doska alebo je inde zrada?
V biose som tam ten disk našiel tak asi je SATA zapnute ale v Spravcovi zariadenia nie je ho vidieť a ked sa aj niekedy zobrazí tak je pri tom žltý výkričník.
mozno chybny radic , ked ti ho aj win takto klasifikuje
tipoval by som na vadnu dosku ,
Pozicaj si nejaky sata disk odlisny od predoslich dvoch a skus.
Pokial nepojde riesil by som reklamaciu.
V tom pripade by som ju uz zaniesol do servisu.
No este pred tym by som pustil nejaky test zakladnej dosky.
Na nete najdes vselico napr. z Hirens boot distribucie.
AHA a nastavoval si aj ktory bude Primar slave a master slave pomocou jumperov ??? lebo to zvykne byt tiez niekedy problem. mas taky PC ktory ti utiiahne vistu ??? bo ked hej tak skus si tam dat vistu mozno ze vo viste ti to nebude robit alebo len nemas spravne XP ktore nepodporuje este SATA rozohranie
jumpre ktorymi sa nastavuje rychlost kopirovania a pri starsich aj ze ktore je primarne a ktore je sekundarne pri starsich HDD to tak fungovalo viem ze aj ja som mal taky problem