Vecsi problem s MRAVCAMI..plis, jak na ne..??

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
zelovoc
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

zatial jedine co pomohlo bolo upchatie otvorov, inak nic.
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

vyber väčší kus sladšieho jedla načni ho aby sa aromá dobre širila rozdrob ho aby ho mohli odniesť... (kolač, ovocie (aromatické)) a čakaj akonahle pridu sleduj ich nezabijaj ani nič len sleduj musia ťa doviesť k otvorom skade prichadzajú. vždy maju jednu a tu istu cestu tam aj spať do "brlohu" myslim si že jedine takto uspešne identifikuješ skade prichadzajú mravčeky :wink:
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

sebci napísal:vyber väčší kus sladšieho jedla načni ho aby sa aromá dobre širila rozdrob ho aby ho mohli odniesť... (kolač, ovocie (aromatické)) a čakaj akonahle pridu sleduj ich nezabijaj ani nič len sleduj musia ťa doviesť k otvorom skade prichadzajú. vždy maju jednu a tu istu cestu tam aj spať do "brlohu" myslim si že jedine takto uspešne identifikuješ skade prichadzajú mravčeky :wink:
Presne too som siel napisat no niekto ma predbehol ....
inak potom daj vediet ako to dopadlo ... .
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Obycajna skolska krieda staci. Ked zistis odkial vychadzaju, sprav ciaru pred vychodom a cez nu nepojdu.
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

mat tak vase problemy ;)
behali vam uz po byte take pekne statne svaby?
ze by som vsetko vkuse oplachoval lebo stale ked otvoris skrinku tak z nej nejaky vypadne. A to taky velky ze fakt neviem ako sa do tej skrinky dostal :?
Prílohy
cockroach2-798408.jpg
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

mame asi 70 mravenick po celom pozemku a ked kosim tak ppo nich prejdem ale to ich asi iba roztrúsi a potom tých mravenisk je ešte viac .........suseda vravela že oni skušali aj nejake chemikálie ale nepoomoholo tak by som chcel či by ste neporadili niečo domáce ale nie kávu a tak to sice mravenisko zluši ale mravcov nie iba sa presunu inde ..........takže či ich nejako poliať horlavynov a vypálťi abo čo
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

uz len cakam, kedy dojde qwerty s dymovnicou :lol:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Tak 70 mravenisk.. to by som fakt uz asi riesil plamenom. Ale mna nepocuvaj, ja mam rad Rammstein.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

kým ich bolo tak 10-20 tak sa to dalo prežiť ale teraz fakt kám stupim tam mravenisko

Qwerty prosim o nezapájanie sa do tejto témy a ja viem že tvoje toxicke zbrane čo si vynašiel su na mraveniska najlepšie ale ja to nekcem tak rychlo ukončiť
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Mravce už vytrvalo obťažujô aj mňa. No nech robím hocičo, vždy sa objavia znova (maximálne sa stiahnu na pár týždňov). Kedysi som kupoval kriedy a chemikálie atď ale teraz to už s nimi riešim lacnejšie :D
Postup je takýto: Na miesto, kde sa mravce vyskutujú v najväčších počtoch položíte kocku cukru alebo niečo sladké. Počkáte pár hodín. Po tom na tej kocke cukru bude mravcov skutočne "ako mravcov" :D Tak si to s touto početnou skupinkou vybavíte ručne-stručne. Tento postup zopakujete zo 10 krát :lol: Potom mravce už asi pochopia, že sa majú zdekovať, ak nechcú ďalšie masakre a na čas sa vyparia (aspoň u mňa to stále funguje) :P
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Muffi napísal:Mravce už vytrvalo obťažujô aj mňa. No nech robím hocičo, vždy sa objavia znova (maximálne sa stiahnu na pár týždňov). Kedysi som kupoval kriedy a chemikálie atď ale teraz to už s nimi riešim lacnejšie :D
Postup je takýto: Na miesto, kde sa mravce vyskutujú v najväčších počtoch položíte kocku cukru alebo niečo sladké. Počkáte pár hodín. Po tom na tej kocke cukru bude mravcov skutočne "ako mravcov" :D Tak si to s touto početnou skupinkou vybavíte ručne-stručne. Tento postup zopakujete zo 10 krát :lol: Potom mravce už asi pochopia, že sa majú zdekovať, ak nechcú ďalšie masakre a na čas sa vyparia (aspoň u mňa to stále funguje) :P
Inak mna napadlo to iste, len miesto cukru hodit nejaku zdochlinu do zahrady :D
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vieš no len ine je mať mravce v biťe a ine je mať velké mravenicka po trávniku .........ono neni problem mravce otial dostať problem je vyhubiť ich ja som skušal im mravenicko rozkopať motikou poskakal som po nom prešiel kosačkou ale ot len jedno mravenisko zničý a dalšie 3 sa spravia vedla ja potrebujem skorej nejaku chemikaliu vdaka ktore hned skapu
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

A čo keby si miesto plakania behol do špecializovaného obchodu s pesticídmi a pýtať si pesticíd na mravce... niečo poriadne silné, určite niečo budú mať a budú ti vedieť pomôcť.. určite ti poradia viac, ako my tu na fóre... :)
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Zaxman napísal:vieš no len ine je mať mravce v biťe a ine je mať velké mravenicka po trávniku .........ono neni problem mravce otial dostať problem je vyhubiť ich ja som skušal im mravenicko rozkopať motikou poskakal som po nom prešiel kosačkou ale ot len jedno mravenisko zničý a dalšie 3 sa spravia vedla ja potrebujem skorej nejaku chemikaliu vdaka ktore hned skapu
To som písal o mravcoch v dome. V záhrade som už takmer definitívne vzdal s nimi bojovať, ale včera som sa rozhodol, že ich nejako musím vyhubiť. Kosil som totiž dosť zanedbaný kus dvora (a teda s logicky vysokou trávou) a to, že stojím v statnom mravenisku som si všimol, až keď som mal tie potvory už aj v slipoch :D No v záhrade naozaj neviem, ako na ne. :( Je to ako boj s antickou hydrou - useknem jednu hlavu a narastú jej dve.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Šarinovci j€bú mravce!! :smt097

K teme: Ja by som kazde tri hodiny hadzal banan k susedom, mozno by sa prestahovali tam.

Ku chalanovi co ma na zahrade 70 mravenisk: Kamo ja by som si s tou kosackou uz daval pozor, inak ta raz ta armada v spanku užužle na smrt.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Začiatok Konca napísal:A čo keby si miesto plakania behol do špecializovaného obchodu s pesticídmi a pýtať si pesticíd na mravce... niečo poriadne silné, určite niečo budú mať a budú ti vedieť pomôcť.. určite ti poradia viac, ako my tu na fóre... :)
ako som vravel susedia maju ten isty problem a skušali všeličo a nepomohlo
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skusali ste pouzit nejaky jed? U nas sa na mensej ploche osvedcil ten jed, ktory niekde rozsypes, mravce si ho odnesu do mraveniska a tam sa to potom zacne prejavovat. Znacku presne neviem, ale ked budem doma, tak mozem zistit.
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

bolo by dobre potom napíš
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Ja som pouzival obycajnu kuchynsku sol (v interieri to zabera)
Svaty
Novice
Novice

Re: Vecsi problem s MRAVCAMI..plis, jak na ne..??

Príspevok od používateľa Svaty »

Zdravim, podobny problem, obrovske mnozstvo mravenisk na travniku (nepocital som ich, ale vyse stovky urcite, predstavte si na travniku kazdych 50 cm x 50 cm mravenisko)

Skuste poradit nejaky pripravok, ktory sa da dostat mimo Slovenska. Na Slovensku predavane pripravky su neucinne z dovodu, ze tie latky, ktore su ucinne su na Slovensku zakazane. Dakujem

Skusili sme vsetko co je na Slovensku dostatelne, a zatial nic nepomohlo (skusali sme aj vsetky mozne aj nemozne "babske" recepty od drvenych klincekov cez kavu az po prasok do peciva).

Problem je dlhodoby, takze ak mate niekto tip sem s nim.

Dakujem
Napísať odpoveď