Zapojenie Turbo2 od T-comu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zapojenie Turbo2 od T-comu

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

cya,
jeden znamy si objednal internet Turbo2 od t-comu (s pevnou linkou, nie Solo!) a potrebujem vediet ako to potom zapojit, nejaku jednoduchu schemu zapojenia, bude to mat aj s wifi routrom koli NBooku takze ak potrebujem vediet aj to co treba nastavit na routri..

predpokladam ze to pojde asi takto:

telefonny kabel pojde do splitteru > jeden kabel zo splitteru do tel.linky, druhy do dsl wifi routeru a cez wifi sa pripojim na wifi router, je to tak?

dik :)
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

telefonny kabel pojde do splitteru > jeden kabel zo splitteru do tel.linky, druhy do dsl POTOM jeden rj-45do wifi routeru a cez wifi sa pripojim na notebook ..keby si nieco nevedel napis...

:)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

o akej rj-45ke hovoris? ved jedina rj-45ka je tam od routru do pc, inak od splitteru do routru ide rj-11 nie? ale to je uz jedno..mam to zapojene, pouzil som sprievodcu ktory bol na CD, s pripojenim kablov nemal problem, vypytal si meno a heslo od ISP, vyplnil som ho ale pise mi ze pripojenie sa nepodarilo alebo take nieco..skusil som ho resetnut a nastavit normalne cez panel na 192.168.1.1 ale nejde to aj tak..nalavo v administracii mi pise Internet Online..skusal som zapnut wifi, pripojil som sa normalne na nu ale opet nefungoval internet..dhcp mam zapnute..nejake napady?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Takze po poriadku...som ty napisal ze RJ-45ka ide z routra do pc zato ze si to precital zle nemozem....ten router nastav na ADSL napis spravne meno a heslo DNS, IP ber automaticky, tiez aj DHCP a malo by to ist..len daj pozor na security niektore routre ti nedovolia pristup na net kym nenahodis heslo..

G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

kym nenahodim ake heslo...? a DNS by malo ziskavat automaticky nie?
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Ehmm ti vobec citas co ti pisem ??heslo na router aby si to zabezpecil..ano DNS ber automaticky, to som tiez napisal... :roll:
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

nic v zlom ale tak ako to ty napises tak to ja pochopim..skus si niekedy po sebe precitat prispevok a zamysli sa ci by si ho pochopil..
pouzivaj ciarky a rozlisuj ty od ti, ked dopises vetu tak si skontroluj slovosled.

dns boli defaultne nastavene na automaticky, tak som to aj nechal..pochybujem ze zmenenie hesla na pristup k administracii ma nejaky vyznam ale skusal som aj to a nepomohlo..
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Ja som to prave domontoval a vsetko slape ako ma.......
Vlozil som cd od routra do notasu ale najkor som sa musel prvy krat pripojit cez kabel
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

G0lDiER_-Nj sry moja chyba :?

to Dj-XxX:: To ma jedno ci to nastavuje cez kabel alebo wifi..

-pocuj aky to vlastne mas router (myslim znacku), v hlavnom menu nemas nieco take ze "status" tam by si mohol ceknut co mas zle alebo popr. hodit sem screen.

G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Andrew007: v pohode :)
Dj-XxX ma pravdu, prvy krat to musis nastavit cez LAN lebo wifi siet je defaultne zakazana takze by si sa na nu nepripojil..
Ano, je tam polozka status, je tam zoznam pripojenych uzivatelov spolu s ich pridelenou IP a MAC..momentalne to nemam pri sebe takze screen nemozem dat ale je tam v podstate iba to..

Router je D-Link DSL-2641R
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

G0lDiER - No ja by som este vyskusal nahrat najnovsi firmware odtialto a cele nakonfigurovat podla tohto navodu::

http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=2341

Daj si "Rýchla samoinštalačná príručka" a tam j vsetko vysvetlene, dufam ze sa ti to podari rozbehat..

//Edit Nj stava sa tychto ludi nazyvame technikom.. :D
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Dnes prisli emailom nove prihlasovacie udaje a uz to ide. :roll:
Rozdiel medzi tymi udajmi na papieri a tymi v emaily bol ten ze v prihlasovacom mene v emaile bolo na konci @dslbasic...na papieri bolo to iste ale bez toho @dslbasic na konci..tak som to prepisal a uz to ide..
Mozem sa s tym srat 2 hodiny a na koniec na problem u babrakov v T-come ze nevedia napisat spravne udaje..

Je to uzavrete, dik andrew.
Napísať odpoveď