Slovenská Pirátska Strana (SPS)

Diskusie na politické témy...

Aký máte názor na SPS?

extrémisti
3
3%
ďalšia strana, ktorá to nikam nedotiahne
59
62%
neviem
11
12%
vyzerá to slubne
22
23%

Celkom hlasov: 95

Bigbob
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Slovenská Pirátska Strana (SPS)

Príspevok od používateľa Bigbob »

Politická strana, ktorá má za ciel informatizáciu slovenska, obmedzenie patentového systému, ochrana súkromia občana atď atď. Program strany sa bude ešte doplňovať o dalšie body, mimo IT.

Táto strana "vznikla" ani nie pred mesiacom a už má mnoho fanúšikov. Pôsobí sviežo a otvorene, chcú v budúcnosti konať transparentne a zbaviť sa korupcie. Za stranou stojí stále silnejúca komunita rovnako na facebooku ako na ich oficiálnom webe. Pôsobia nadšene ale aj triezvo.

Vyzerá to celkom zaujímavo, vyzerá to tak, že chcú pomocou internetu hlbšie spolupracovaŤ z verejnosťou. Uvidíme, ako to dopadne.

Už zajtra by myli byŤ dostupné registračné hárky. Ak sa vyzbiera 10 000 podpisov, strana bude oficiálne zaregistrovaná.

web: www.piratskastrana.sk
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

vyzera to ako pubertalna strana.
nemozem z tych oci co maju na webke.
to ich ma niekto brat aj vazne?
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Súhlasím so zelovocom, takáto strana sa tu a teraz nemá šancu presadiť a ak by aj nazbierali 10k podpisov, prakticky nič nedokážu.
Tempus7
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tempus7 »

Také strany majú šancu len blahobytných krajinách kde ľudia majú len menšie ekonomické problémy, tu však určite nie
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No ono niektore nazory ktore zastupuju nie su zle, bohuzial pokial sa prezentuju neseriozne strankou á la fan web WoW-ka, kto ich má brať vážne? :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

program maju zaujimavy, ale pride mi v niektorych bodoch totozny s programom SAS, neviem, ci sa mi to len zda :)

A tomuto moc nechapem:
Štátne zákazky zadávané prostredníctvom verejného obstarávania cez rôzne tendre sú v súčasnosti v hodnote cca. 2,33 miliárd EUR ročne. Odhadovaná úspora pri elektronických verejne dostupných tendroch je 20-50 % z pôvodných nákladov, čo znamená, že keby bola na Slovensku politická vôľa a nie finančné záujmy strán a jednotlivcov, reálne by bolo možné v nasledujúcich 10 rokoch usporiť až 11,66 miliárd EUR.
Najma ta "odhadovana uspora". To si vycucali z prstu, alebo odkial? Chcelo by to podlozit nejakymi zdrojmi.
Masaker
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Masaker »

sry ale myslim si ze ako rychlo a necakene ste vznikli tak aj zaniknete... nieje to len nejaky rozmar mladych horucich hlav?
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Príde mi to akú hlúpy vtip. + propagácia na hojku...
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

je to "vynovena" slovenska pospolitost
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Slovenská Pirátska Strana (SPS)

Príspevok od používateľa Mateq »

Trápna kópia Švédov. Extrémistický ten program určite nie je, ale nemá šancu, ovzlášť na Slovensku, kde badať trend zániku malých strán a prechodu voličov k veľkým (SAS je výnimka potvrdzujúca pravidlo). Stačí sa pozriet na bývalé ANO, SF, HZD strany ktoré upadli, aj skapínajúce HZDS.
Bigbob napísal:Táto strana "vznikla" ani nie pred mesiacom a už má mnoho fanúšikov.
Koľko percent ich "fanúšikov" terajších podporovateľov, tých čo im dali podpis na vznik strany, im dá aj reálny hlas vo voľbách, keď si budú môcť vybrať medzi SMEROM, SDKU, KDH atď? 5%? Ešte menej?
Deco napísal:je to "vynovena" slovenska pospolitost
Nejaký nacionalistický bod v ich programe, alebo hocičo vďaka čomu si dospel k tomuto názoru, respektíve v čom sú si strany podobné?
Bigbob
Light Star
Light Star

Mateq napísal:Trápna kópia Švédov. Extrémistický ten program určite nie je, ale nemá šancu, ovzlášť na Slovensku, kde badať trend zániku malých strán a prechodu voličov k veľkým (SAS je výnimka potvrdzujúca pravidlo). Stačí sa pozriet na bývalé ANO, SF, HZD strany ktoré upadli, aj skapínajúce HZDS.
Ono je to aj dosť preto že ludí politika absolútne nezaujíma. 90% ludom stačilo že Fickot povedal, že ked on bude premiér tak bude lepšie atak ludia volili Smer. Ale čo dokázal FickoT a jeho slávny Smer z 44% podporov verejnosti? V podstate nič iné ako predchodzí predsedovia a predchodzie vlády. Rozkrádali a zadlžovali štát, hádali sa a na ludí kašlali. A to šrotovné čo sa v parlamente schválilo absolútne nič nevyriešilo, len sa zadĺžilo ešte viac ludí. Všetko čo táto vláda urobila nás stále posúva hlboko do...... domyslite si. Ale ludom to nevadí, lebo FickoT stále hovorí, že je kríza aa musíme sa uskromnit ale hlavne že politikom s platy zvyšujú. Dovolím si povedat, že väčšina strán y parlamente je prehnitá a skorupovaná, a to čo v poslednej dobe presadzujú je už trápne. Chcelo by to stranu ktorá bude ludí počúvat a nie sa im vysmievat do očí. SPS plánuje niečo ako priamu demokraciu v strane, uvidíme ako to dopadne.

No pokial budú ludia apaticky bez ohladu na situáciu volit tú najväčšiu stranu z najpeknejším šéfom, tak sa situácia bude zhoršovat a kríza z nadvýroby sa bude prehlbovať.

Inak predpokladám, že ak súčasná vláda bude dalej rozkrádat SR tak SPS bude pomaly ale isto získavať sympatizantov. Uvidíme ako sa im bude dariť.
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

S tým názorom na Fica sa relatívne stotožňujem, aj s tým, že ľudí politika nezaujíma. Tomuto však vôbec nerozumiem. Keď sa zistuje, prečo je neochota voliť, väčšina odpovedá, že je to kvôli nekultúre, korupcii, prehnitosti politikov. Toto všetko tu bezpochyby máme, preto by bol takýto názor väčšiny v poriadku a dalo by sa tvrdiť, že slovenskí politici sú idioti.
Lenže vtip je v niečom inom.
Robert Fico - jeho popularitu, ak by sa jednalo len čisto o jeho osobu by som dokázal pochopiť. Lenže takýho J. Slotu a V. Mečiara, neotrasiteľných symbolov toho, čo tu bolo a čo sa ľuďom hnusí z minulosti, tých už nie. Oožran samotný má 10%. Až to vyzerá, že tí, ktorím sa stav politiky na SLovensku hnusí síce voliť nejdú, no podstatná časť krajiny má diametrálne opačný názor a takéto prejavy im lichotia až natoľko, že ich oceňujú krížikom pred urnou.
Nie, nie je vadná a prehnitá Slovenská politika, ale tí ľudia čo tu majú volebné právo.Nemáme právo nadávať na stav politiky, pretože tí ľudia sú tam legitímne zvolený. A v prípade Mečiara a Slotu sú to ľudia ktorí už svoj kredit ukázali v minulosti, teda občania vedeli, do čoho idú.

Avšak pochybujem že SPS by mala byť tým vykúpením. A to na silu nových strán verím, napr. SAS (aj keď môj hlas narozdiel od Eurovolieb v tých parlamentných ešte istý nemajú). SPS mi proste pripadá ako tupá zábavka, kópia zo Švédska. Na webe len suchá trojica mien prípravného výboru, neviem kto za touto stranou stojí, akú má minulosť, takto sa robí tá nová transparentná politika? Vidím, že si si ich dal do avataru, neviem či si len sympatizant, alebo priamo zo štruktúry SPS (by ma to zaujímalo, ak s tým nemáš problém) takže si určite o nich presvedčený a mi dvaja sa v názore na nich nezhodneme.
Bigbob
Light Star
Light Star

Mateq napísal: Nie, nie je vadná a prehnitá Slovenská politika, ale tí ľudia čo tu majú volebné právo.Nemáme právo nadávať na stav politiky, pretože tí ľudia sú tam legitímne zvolený. A v prípade Mečiara a Slotu sú to ľudia ktorí už svoj kredit ukázali v minulosti, teda občania vedeli, do čoho idú.
V tomto máš pravdu. Ono, niektorí voliči (alebo snáĎ väčšina?) chcú udržat status quo, boja sa zmien. Hlavne tí starší, pre ktorých sú volby iba taká malá formalita ako za komunizmu. Proste volili jednu stranu predtým, budú ju voliť teraz a aj nabudúce. Ja len dúfam, že po čase sa chliev(rozumej politická scéna) nejako prečistí a zase budeme mat nejakých normálnych politikov. To sa ale stane až potom čo sa voliči a nevoliči konečne zobudia. Ludia čo majú volebné právo niesú ani prehnití ani dementní ale proste majú vlastné problémy a chcú žit svoj život kým to ide. Politika ich začne zaujímať až potom, ked ich niekto zavrie za ich názor alebo niečo podobné.

Mateq napísal: Avšak pochybujem že SPS by mala byť tým vykúpením. A to na silu nových strán verím, napr. SAS (aj keď môj hlas narozdiel od Eurovolieb v tých parlamentných ešte istý nemajú). SPS mi proste pripadá ako tupá zábavka, kópia zo Švédska. Na webe len suchá trojica mien prípravného výboru, neviem kto za touto stranou stojí, akú má minulosť, takto sa robí tá nová transparentná politika? Vidím, že si si ich dal do avataru, neviem či si len sympatizant, alebo priamo zo štruktúry SPS (by ma to zaujímalo, ak s tým nemáš problém) takže si určite o nich presvedčený a mi dvaja sa v názore na nich nezhodneme.
V tom, že sa nezhodneme máš asi pravdu. Som iba sympatizant, nič neorganizujem, iba sa zapájam do diskusií a podobne. Za stranou stojí Ján Priadka. Inak dík, že si mi pripomenul menšiu ..... závadu v transparentnosti politickej strany, oznámim to na fóre SPS. A to čo sa o ňom písalo na http://drotovan.blog.sme.sk/c/196659/Kt ... tranu.html tak to nieje tak úplne pravda. Bol síce spoluvlastníkom ale nie konateľom spoločnosti takže nejaký velký vplyv na vedenie nemal. Teda aspoň pokial viem.
A čo sa týka histórie stran, tak v podstate ani žiadna hitória nieje. Strana existuje myslím, že ani nie mesiac. Zatial hladá sympatizantov, spolupracovíkov atd. Začalo sa to na facebooku a kedže sa to tam ujalo, tak sa spravila webová stránka, forum a teraz sa usiluje o registráciu SPS.
DMC12
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DMC12 »

Očakávať od SPS niečo radikálne alebo zmenu politickej kultúry je prehnané. Z môjho pohladu je jej jediná úloha udržať doderajší stav internetu a ubrániť nás od EU komunismu. Ten ich program sú len také sprievodné tlachanice (netvrdím že nechcú ,ale nemôžu). Ono ak sa nedostanú aspoň do parlamentu tak za 5-10 rokov si takto po fórach asi písať nebudeme. Všetko bude zakázané , monitorované , každé mesto bude mať vlastný firewall , súčasťou veľkej európskej ústavy sa stane black list stránok na ktoré keď sa náhodou dostaneš tak ti vypichnú obe oči aby tvoja hriešna duša už nikdy nezišla z cesty a keď nahráš na youtube videoclip alebo na wikipediu starú fotku nahého dievčaťa tak v lepšom prípade doživotie....
Bigbob
Light Star
Light Star

DMC12 napísal: Z môjho pohladu je jej jediná úloha udržať doderajší stav internetu a ubrániť nás od EU komunismu.
V podstate si sa trafil. Je to jeden z našich mnohých cielov. Nedávno prišla na pretras EU a Lisabonská zmluva a moc ju tam nevychvalovali http://www.piratskastrana.sk/forum/view ... f=22&t=148
Možno, že revízia lisabonskej zmluvy alebo dokonca jej zrušenie sa za nejaký ten čas MOŽNO dostane do programu strany. Bohužial Eurovolby sú daleko, takže v tomto vôbec nič nezmôžeme. Jedinou našou nádejou je 1 člen švédskej pirátskej strany v europarlamente ale ten nič nezmení.

Lisabonská zmluva a EU je ale už na inú diskusiu. Najdôležitejšie je, že za SPS stoja ludia a nájdu sa aj.... povedzme že odborníci ktorí sa niektorým témam rozumejú a prinášajú do diskusii viac svetla.

A o slobodu sa nemusíš bát, kým nieje podpísaná lisabonská zmluva(edit: všetkými krajinami EU), odporúčam si ju prečítať
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

Ja im moc držím palce.

Škoda, že na (agrárnom) slovensku nemá viac ľudí internet, to by mali väčšiu podporu. Pridalo by sa aj viac ľudí, aj by sa program doplnil. A mladí sú zas hotoví zo SaS.
Bigbob
Light Star
Light Star

Myslím, že SPS už to nerozbehne, nemajú na to prostriedky.... a ked sa na to pozriem z odstupom, tak ich program je príliš sústredený okolo internetu..... ale aj tak by to mohla byť možná alternatíva ak SaS zlyhá.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

SPS môže tak akurát byť zastúpená na kandidátke nejakej liberálnej strany jedným poslancom tak do 30. miesta. Príliš úzkoprofilový tovar.
Klingonka
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Klingonka »

To je fakt. Mali sa pridať k SaS - boli by medzi nimi kingovia :).
Vraj chcú ísť do komunálnych v novembri. Ale neverím tomu, že sa presadia.
Ja by som sa k ním aj pridala, ale u nás má málo ľudí internet. Najhoršie na tom je, že sa to k lepšiemu nezmení. To by som im musela sľúbiť nejaký superrýchly (aspoň Lte na testovanie).
Bigbob
Light Star
Light Star

Čím väčší výber v komunálnych volbách bude, tým lepšie ale nie som si istý tým, či sa im podarí zohnat 10 000 podpisov na oficiálne založenie strany, ktoré, podla toho, čo je na ich stránkach stále nemajú. A bez toho sú nahraní,
Napísať odpoveď