Vyber stanu

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Vyber stanu

Príspevok od používateľa PepoJr. »

Snad som sa trafil do dobrej temy (vahal som nad volnou diskusiou, alebo sem), takze k veci.

Chcel by som si kupit stan, ale neviem ako zistim ci je kvalitny (nepoznam tie materialy ako polyester,atd.). V okoli ziadny obchod s outdoorom nie je, ze by som sa isiel spytat, preto pisem sem.

Chcel by som si kupit nejaky pre 2 osoby, na normalne stanovanie (pouzitie maximalne 10 krat za rok) nie prilis extra drahy.

ak by mi vedel niekto poradit na co sa mam zamerat pri vybere, prosim napiste (pripadne privitam aj nejaky odkaz)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Ako prvé, čo by som ti poradil, že ak chceš, aby tam spávali dvaja, tak kúp trojmiestny, aby ste sa netlačili a aby ostalo aj dosť miesta na veci a batožinu :) ja mám tiež takto a je to fajn :wink: s ostatným ti neporadím, tak veľmi sa nevyznám :)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Ja si myslim ze vybrat si dobry spacak bude dolezitejsie nez vyber stanu.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

napis v akom obdobi a v akom terene ho chces pouzivat. pokial to ma byt 10 noci pri nejakej vode tak je to viacmenej jedno, ked si nim chces ist niekam do hor tak v tom pripade sa oplati porozmyslat...
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Chalan nepísal 10x po sebe, ale 10x za rok.. teda, asi aj v rozličných podmienkach, ako je len leto.. neviem, to sa len domnievam :) a ako spomenul Gangy... kúpa vhodného a kvalitného spacáku je veľmi dôležitá.
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Začiatok Konca napísal:Chalan nepísal 10x po sebe, ale 10x za rok.. teda, asi aj v rozličných podmienkach, ako je len leto.. neviem, to sa len domnievam :) a ako spomenul Gangy... kúpa vhodného a kvalitného spacáku je veľmi dôležitá.
Ani ja som nepisal 10x po sebe... ale predpokladam ze tych 10 noci nestravi niekde na hrebenovke, skor to tipujem na letne mesiace... ved uvidime ked chalan napise :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No určite zainvestovať do renomovanej značky.
Podobne ako písali nado mnou:
ak chceš stan pre dvoch ľudí kúp trojmiestny, viem o čom hovorím.

Druhá vec, čo ti ja poradím - jedine dvojplášťový, o jednoplášti ani neuvažuj.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

pokial ho planujes bravat na stanovacky ktore sa inak ako rozbijacky nedaju nazvat tak...bud pripraveny na to ze v trojmiestnom budete spat styria xD pozeraj sa pri atributoch na vodny stlpec, co je inac povedane v ako hlbokom potoku by ste bez namocenia prezili...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak snáď základné pravidlá akože nestavať stan v doline alebo v priehlbinách snáď ovláda :D
robbiee
Star
Star

Príspevok od používateľa robbiee »

Nuz, hlavne treba dvojplastovy, jednoplastove stoja za hovno.
Pozeral by som po niecom takomto: http://www.bartsport.sk/male-campingove ... ky-bizon-3 co je pohodlne pre dvoch, ale ked vam nevadi, ze budete nalepeny jeden na druhom tak kludne aj traja.
Ak planujes turistiku, tak pozeraj aj na hmotnost.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Niekedy počas strednej školy sme chodili stanovať dosť často a takisto som kupoval stan, keďže ten pôvodný bol už trocha starší a nebol len môj. Stanovať sme, väčšinou a ako tak uvažujem tak asi aj stále, chodili len, keď hlásili na celý víkend, popríde týždeň, pekné počasie. Tento príbytok slúžil väčšinou len na uschovanie batožiny alebo jedla. Keď už prišlo k tomu, že ideme spať, samozrejme ožratý ako rusy, tak všade inde len nie do stanu, aby náhodou niekto nevylial obsah žalúdka na ostatnú batožinu. A tak za teplej jarnej/letnej/jesennej noci sme sa vyvalili každý kam vládal zaliezť, pričom ten, kto mal spacák bol ako v 5-hviezdičkovom apartmáne.
A tak, keď som stál pred rozhodnutím kúpiť stan, som radšej zainvestoval do poriadneho spacáka a stan som kúpil v Hypernove. Nie je to žiadna kvalita, má to (asi) len jednu vrstvu, žiadny špeciál materiál, je to pre 3 osoby a ak začne pršať, tak vás to ochráni presne tak ako ktorýkoľvek Husky stan za 150 €.
Tým som len chcel povedať, že na stanovačkách, pokiaľ sa nechystáš zdolať 8-tisícovku, je úplne jedno pod čím budeš spať, či už sa zakryješ lopúchmi alebo čečinou.
Iné je ak na stanovačkách nepiješ, vtedy sa kvalitný stan oplatí.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nesuhlasim.
Ak sa nemas kde inde schovat ako do stanu aj s batozinou nebodaj dvaja do dvojmiestneho a chytis solidnu burku garantujem ze pol hodiny mas premocene vsetko.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Ja by som ti odporucil jednoznacne stan Jurek
info: http://www.jurek.cz/search.php?rsveliko ... mhlmenu=10

je to kvalita
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

begbeee: zažili sme aj búrku, nebola to žiadna storočnica, ale stan vydržal, nemali sme nič mokré, možno aj preto, že väčšinou sme mali miesto pod stromami. Stan stačilo dať po búrke na slnko a bol ako nový.
Možno máš iné skúsenosti, ale ten stan mám 6 rokov, bol som s ním na x stanovačkách a zatiaľ ma nesklamal. Zato sa mi stalo, že som zabudol spacák a to bolo podľa mňa oveľa horšie ako nekvalitný stan.
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

no chcel by som ho vyuzivat najma za teplejsieho pocasia (jar, leto, jesen - proste, ked sa da byt vonku)
a ano aj na take akcie ako je "rozbijacka/festival", ale zasa aj na normalne rodinne mini akcie, preto sa zaujimam o to aby to aj nieco vydrzalo (nechcem len lacnu plachtu na tyckach, za ktoru vyvalim aj tak nemale peniaze)

nasiel som tieto, co by sa mi aj pacili (cenovo, vzhladovo, a aj kvalita sa mi zda dobra)

http://www.hej.sk/sport-outdoor/obchod/ ... -sliper-2/
http://www.kralovstvimap.cz/produkty/ou ... affic-pack
co na ne hovorite??? (aby som este spresnil, pohybujem sa v cenovej hladine do 70€-kriza je vsade :) )
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

kup klasicke iglu v hypermarkete, no hlavne dvojvrstvove - usetris a rozdiel nezbadas
PepoJr.
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

nasiel som aj nejaky spacak, myslite si, ze je vhodny na moje vyuzitie???

http://www.kralovstvimap.cz/produkty/ou ... ffik-sleep
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mam pocit ze si vyberas veci podla vyzoru...tuna na to fakt kasli, zameraj sa na parametre...komfort do 14 stupnov v spacaku? to co je 14 stupnov? to je trochu chladnejsia letna noc...jar/jesen sa budes triast jak blbec v takom spacaku... sa pozri na taketo daco: http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=446906
este k stanu: http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=446961
http://www.exisport.com/sk/index.php?&m ... pid=446962
lepsie jak tie dve tvoje, akurat tazsi na nosenie...to kilo hore dolu prezijes
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

No ja mám na letné stanovačky komfort do +5 (alebo 0, nespomínam si) a myslím, že to je tak akurát :wink:
Komfort 14 stupnov? To si zober deku. :roll:
Mám kamosov co maju tento typ spacakov, trocha si vypiju a rano ich drkoce, zatialco ja som pekne vybuvany v trenkach a tricku. 14 stupnov rozhodne nie. :wink:

Nehovoriac o tom ak by si potreboval nieco naozaj do zimy.
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

podla mna je lepsi stan taky co vyzera ako stvorec nie obdlznik a nema na sebe este druhu plachtu ktoru musis tiez skladat. ja mam taky stan obldlznik ale neni dobry lebo sa tazko sklada. a ked sa posklada tak sa este na neho dava taka plachta a ta sa tiez musi skladat a este je tam menej miesta. a treba to tam vseliak viazat a je problem s palicami lebo sa to tam tazko dava. ale moj bratranec ma stan do tvaru stvorca a ten sa sklada lahko, je vela miesta, a netreba tam druhu plachtu a take blbosti.
Napísať odpoveď