Linux a ovladace
Linux a ovladace
Ahojte,
potreboval by som zistit kde ziskam ovladace pre maticnu dosku "Gigabyte MA69G-S3H", gigabyte.cz my vela nepomohol , mam fedoru core ale neviem aku asi 6, prosim pomozte, lebo mam v pohode silny PC a ten linux mi FAKT dobre seka, thx
potreboval by som zistit kde ziskam ovladace pre maticnu dosku "Gigabyte MA69G-S3H", gigabyte.cz my vela nepomohol , mam fedoru core ale neviem aku asi 6, prosim pomozte, lebo mam v pohode silny PC a ten linux mi FAKT dobre seka, thx
Oficialne drivers pre tuto dosku na Linux neexistuju. To sekanie je asi sposobene tym, ze nemas nainstalovane drivre na graficku kartu, ktora umoznuje akcelerovane zobrazovanie.
Pre nVIDIA skus napr. tento navod alebo tento [CZ] a pre ATi skus tento
Pre nVIDIA skus napr. tento navod alebo tento [CZ] a pre ATi skus tento
Pravdepodobne tam mas Integrated ATI™ Radeon™ X1250-based graphics. Cize sa skus riadit tym navodom pre ATiHegi137 napísal:DAKUJEM, skoda ze mam tu grafiku na doske![]()
![]()
Preco si to myslis? Pri Linuxe existuje vela alternativnych ovladacov, ktore funguju perfektne. Namatkovo som nasiel www.linux-drivers.orgHegi137 napísal:thx, takze iny ovladac ako na grafiku asi nezozeniem??
no ok, ale ja vela toho o linuxe neviem, cital som manual na ubuntu, ale nemam ziadne prakticke skusenosti, takze neviem ktora je dobra alternativa
, a nechcem to viac pokazit, inac by mi islo uz asi vsetko, len sietovka a tym aj internet mi nechce ist, mozete mi prosim dat alternativu na tu sietovku 
Re: Linux a ovladace
Asi 6? Už je aj 8, nainštaluj si novší. Linux rozpoznáva hardware dobre, každý novší kernel viacej a viacej. Možno, že v FC6 je taký kernel čo ani vôbec nepodporoval tvoj hardware (vtedy).Hegi137 napísal:Ahojte,
mam fedoru core ale neviem aku asi 6
http://fedoraproject.org/get-fedora
-
Deafboy
Darca
- Kontaktovať používateľa:
ctrl+alt+F1
Kedykoľvek v linuxe stlačíš ctrl+alt+F1 - F6, dostaneš sa do terminálu kde sa môžeš prihalásiť a normálne pracovať. Naspäť do X sa dostaneš cez alt+F7