Soft na obmedzenie uzivatelskeho uctu XP

Všetko čo hľadáte a doteraz sa vám to nepodarilo zohnať smerujte sem...
k1
Expert
Expert

Soft na obmedzenie uzivatelskeho uctu XP

Príspevok od používateľa k1 »

Zdravim,

Hladam nejaky program, cez ktory by som vedel zablokovat uzivatelovi s ktorym zdielam svoj pc (administrator), pristup pre par programov ako napr. icq, skype. Dalej by som potreboval pre jeho ucet zablokovat komplet disk D na ktorom su instalacie programov atd. mam rozdeleny hdd na 2 casti, C (system) D (potrebujem pre neho bloknut).

Za nazov nejakeho softu, ktory neni narocny na nastavovanie karma+. Staci mi aj nejaky strucny navod, ak sa to da spravit priamo cez XP.
G0lDiER_
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Da sa to urobit priamo vo windowse asi takto:

Chod do tento pocitac.
V hornej liste klikni na Nastroje > Moznosti zlozky
Chod na kartu Zobrazeni a piata polozka od vrchu je "Pouzit zjednodusene sdileni (Doporuceno)" tak to odklikni tak aby to nebolo zaskrtnute (prazdne policko :lol: ), potvrd OK.
Klikni pravym tlacidlom na disk D: a chod na zalozku Zabezpeceni a zo zoznamu "Nazev skupiny nebo jmeno uzivatele" odstran vsetky polozky.
Teraz klikni "Pridat" a do policka dole napis meno tvojho pouzivatela a odklikni OK. Teraz pod tym zoznamom mas zoznam opravneni, tak tam odklikni prve policko nalavo (Uplne rizeni).
Teraz tak isto pridaj usera Administrator, klikni ok ale jemu uz odklikni policko Uplne rizeni napravo (Odeprit). Cele to uloz tlacidlom OK, rataj s tym ze ulozenie chvilu potrva..a mal by si mat hotovo, toto sa da robit so vsetkymi subormi takze chod napriklad do C:Program FilesSkypePhone a toto iste sprav so suborom Skype.exe :)

V prilohe mas ukazku hlasky ked skusit otvorit D:/ od Administratora.

//autoeditácia príspevku ( 02 Jul 2009, 13:17 )
Btw. admini ak chcete tak to mozem trochu poupravit, porobit screeny a mozete pridat do Navodov. :wink:
Prílohy
op.JPG
k1
Expert
Expert

Príspevok od používateľa k1 »

G0lDiER: paradny navod, funguje to super :wink: K+
Napísať odpoveď