HDMI zvuk nefunguje

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
aloxuhik
Medium Expert
Medium Expert

HDMI zvuk nefunguje

Príspevok od používateľa aloxuhik »

Zdravim, jse u dedy a ten ma velke LCD . A je tam hdmi vsup. A ja na notebooku mam ties hdmi. Tak jsem si kupil kabel aby jsem moho kukat na TV filmy ...... Vsechno mam zapojene obraz velmi dobry rozliseni mam tiez ale zvuk nejde. Je to mensi probleme pretoze mam notebook a replaky su velmi male a hraju a telka je ticho. Zkusal jsem vsechno a nic nejde. Rozliseni mam nastavene a tam mi to taky pise ze je to Funai TV. Ale kdyz se podivam do spravce zarizeni tak mi to pise ze je to monitor PnP. A nebo je to snad ze mam Windows 7 ? Pls poradte dost me stve. Dekuji predem za odpoved
R@mon
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HDMI zvuk nefunguje

Príspevok od používateľa R@mon »

Najprv pozri ci mas v spravcovi zvuku (Ovladaci panel -> Zvuk) zariadenie HDMI audio (bud ATI alebo NVIDIA), ak tam take nieco nemas, tak si stiahni a nainstaluj ovladace podla tvojej grafiky. Ked mas, tak pozri ci ti ukazuje, ze to mas zapojene a skus to Predvolit.
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

lebo kup stereo jack cinch kabel zalezitost 1,5€
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Poprosim pre nas tupejsich vysvetlit, do akej miery spolu suvisi cisto digitalne HDMI rozhranie s cisto analogovym jack-cinch kablom...

Ako pise R@mon, aby Ti cez HDMI tlacilo aj zvuk aj audio, musis mat nainstalovany HDMI audio driver, co je v podstate mirror zvukovky na HDMI rozhranie.
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

Tak, že keď mu nejde zvuk a potrebuje to rýchlo vyriešiť tak si kúpi kábel a iba ho zapojí z NB do TV.

Pochopené???
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Dajjdo napísal:Tak, že keď mu nejde zvuk a potrebuje to rýchlo vyriešiť tak si kúpi kábel a iba ho zapojí z NB do TV.

Pochopené???
jop napr...
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Dajjdo napísal:Tak, že keď mu nejde zvuk a potrebuje to rýchlo vyriešiť tak si kúpi kábel a iba ho zapojí z NB do TV.

Pochopené???
Toto mozes robit, ked ti blbne SCART. Pokial viem, tak telka pri prepnuti vstupu na HDMI pocuva len na tomto rozhrani a mozes do nej pchat cinche ake chces.
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

No tak by som sa cudoval, edze ja som to robil takisto, ked som nemal na starej dokse S/PDIF a do karty som to nemal ako zapnut (NVIDIA). Tak som to zrobil cez cinch a vsetko fungovalo
Napísať odpoveď