Zdravim.
Mam tenisky NIKE. Prejdime rovno k veci. Su v zaruke este asi 20 dni. Minule som ich cistil a nasiel som odlepenu cast koze od podrazky. Proste vada nezavinena mnou. Prisiel som do predajne FIVE X kde som ich kupil ( Lipt. Mikulas) reku, ze to idem reklamovat. Tam ma vsak predavacka schladila tym, ze po viac ako roku od kupy, si ich musim poslat na znalecky posudok NA VLASTNE NAKLADY, a tam mi povedia, ci mi to ona moze vymenit, alebo nie. Pokial viem, tak plati 2 rocna zarucna lehota, a ked to chce poslat na znalecky posudok, plati to predajna. Ona mi vsak tvrdi, ze vysiel novy zakon, ktory im umoznuje poslat tenisky po roku od kupy na znalecky posudok za peniaze spotrebitela. Lenze ja to nechcem posielat na znalecky posudok, sak to stoji vyse 33 Eur a takuto vadu uzna snad kazdy dobry obchodnik.
Tak som sa dal do hladania nejakeho zakonu o ochrane spotrebitela. Dopatral som sa len k tomu, ze ona je povinna to poslat, a ze vela predajcov to zneuziva, a odbija tak neznalich spotrebitelov, aby nemuseli platit. Na znalecky posudok sa to posiela vtedy, ak to PREDAJCA ODMIETNE UZNAT a zakaznik si to aj tak ziada poslat do reklamacie. Vada je vsak jasna, nieje sposobena nedbalim zaobchadzanim, ani cudzim zavinenim. NA KOHO STRANE JE TEDA PRAVDA ? Vie niekto o nejakom zakone, kde je toto, co mi ta predavacka hovorila, napisane ? Budem vdacny za kazdu radu. Upozornujem, ze tie najky som si fakt setril staral sa o ne a vyzeraju ako nove, nie ze maju 2 roky. DAKUJEM
Reklamacia tenisiek NIKE (?)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Obciansky zakonnik, konkretne § 619...
Jednoznacne ziadaj reklamaciu s tym, ze mas 2 roky zarucnu lehotu, ktoru ti stanovuje zakon. Ak by bol novy zakon, tak si myslim, ze by bol dostatocne medializovany, nakolko je to dost zavazna vec a tyka sa vsetkych, minimlane v spravach a novinach by o tom bolo, nehovoriac o tituklach na internete. Osobne pokladam to co ti hovori za klamstvo, inak povedane zavadzanie spotrebitela, co je proti zakon - Zakon o ochrane spotrebitela. Takze sa do predajne vrat, povedz jej, ze ty o ziadnom zakone nevies a ak ona ano, tak nech ti to uvedie do reklamacneho protokolu ku dovodu o zamietnuti reklamacie. Kazdopadne ziadaj protokol o zamietnuti reklamacie a ked pride vhodna doba, tak jej odkaz, ze podas podnet na Inspektora Slovenskej obchodnej inspekcie pre Zilinsky kraj, aby celu tvoju reklamaciu presetrila. Predajca ti je zo zakona povinny vystavit reklamacny protokol, ci uz to dopadlo v tvoj prospech alebo bola reklamacie zamietnuta.
Ak budes mat v ruke reklamacny protokol, tak napis podnet na SOI v Ziline, uved popis toho co sa stalo, ako ta odbili a odmietli ti reklamovat topanky a priloz aj kopiu reklamacneho protokola. Ak ti reklamacny protokol vydat odmietnu, porusuju zakon.
Jednoznacne ziadaj reklamaciu s tym, ze mas 2 roky zarucnu lehotu, ktoru ti stanovuje zakon. Ak by bol novy zakon, tak si myslim, ze by bol dostatocne medializovany, nakolko je to dost zavazna vec a tyka sa vsetkych, minimlane v spravach a novinach by o tom bolo, nehovoriac o tituklach na internete. Osobne pokladam to co ti hovori za klamstvo, inak povedane zavadzanie spotrebitela, co je proti zakon - Zakon o ochrane spotrebitela. Takze sa do predajne vrat, povedz jej, ze ty o ziadnom zakone nevies a ak ona ano, tak nech ti to uvedie do reklamacneho protokolu ku dovodu o zamietnuti reklamacie. Kazdopadne ziadaj protokol o zamietnuti reklamacie a ked pride vhodna doba, tak jej odkaz, ze podas podnet na Inspektora Slovenskej obchodnej inspekcie pre Zilinsky kraj, aby celu tvoju reklamaciu presetrila. Predajca ti je zo zakona povinny vystavit reklamacny protokol, ci uz to dopadlo v tvoj prospech alebo bola reklamacie zamietnuta.
Ak budes mat v ruke reklamacny protokol, tak napis podnet na SOI v Ziline, uved popis toho co sa stalo, ako ta odbili a odmietli ti reklamovat topanky a priloz aj kopiu reklamacneho protokola. Ak ti reklamacny protokol vydat odmietnu, porusuju zakon.
OK, ako sa to potom na SVK riesi? Nahlasisi danu formu respektive predajnu na tu SOI, ci ako tomu hovorite, a ty to budu nejak overovat? Ako dlho to pripadne trva?hojko napísal:Obciansky zakonnik, konkretne § 619...
....Ak ti reklamacny protokol vydat odmietnu, porusuju zakon.
No, takze som sa informoval na SOIke. Existuje taky zakon, cislo som si uz nezapamätal, ale predajca mi po roku nemusi prevziat reklamaciu. V takom pripade mi musi vystavit protokol, preco mi to neprevzal, a dat mi kontakt na prislusnu prevadzku, kde moju reklamaciu maju riesit. Tam si to vsak musim poslat ja sam ( balik, postovne cca 3 Eura ) a oni to musia vyriesit, a zaslat mi vajydrenie. V pripade, ze by moj balik neprevzali, nebol zastihnuty adresat, dokonca aj ze ADRESAT NEZNAMY, berie sa tato reklamacia ako neprevzata, a vtedy davam podnet na SOI. Idem to tak urobit, som zvedavy, ako to dopadne. V kazdom pripade predajca NEMA PRAVO pytat odo mna peniaze na znalecky posudok.