Kam s ?novym? vynalezom?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
eMPiko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa eMPiko »

On nehovori o titule ale o vedomostiach
Gajdy
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Gajdy »

ak si myslis ze by to zlepsilo ucinok streli tak si to mysli dalej ved vojensky priemysel je hadam najvatcsi na svete a prierazna strela ci co to je uz urcite funguje peknych par rokov a urcite uz bolo vyskusanych peknych par prototipov

//btw ak si chces dat nieco zaregistrovat potrebujes ktomu funkčný prototyp takze zacni setrit
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Gajdy napísal:ak si myslis ze by to zlepsilo ucinok streli tak si to mysli dalej ved vojensky priemysel je hadam najvatcsi na svete a prierazna strela ci co to je uz urcite funguje peknych par rokov a urcite uz bolo vyskusanych peknych par prototipov
ved bolo, nevravim ze nie, ale tak isto sa vyvijaju stale nove a nove.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

poukazuje sa na to ze to vyvyjaju KAPACITY s dostatkom PROSTRIEDKOV, VYBAVENIA a VEDOMOSTI ... nie s domienkamy a recami na forach :-) ...
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

A aj tak si myslím ze by si to mal skúsiť lebo stale verím ze ak sa stane nehoda, tak sem už nebudeš písať.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Bushido napísal:A aj tak si myslím ze by si to mal skúsiť lebo stale verím ze ak sa stane nehoda, tak sem už nebudeš písať.
ale ako asi myslis ze to zostroji? vystrihne z konvy plechy, vo zveraku ich ohne, nasype pusny prach a je to? :P
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Pri pokuse zostrojit novú zbraň alebo strelivo, deti ako xyz rozoberajú náboj s cieľom získať prachovu náplň, ktora je extrémne horľava..., tak možno i pri tom sa mu pošťastí nejaká nehoda.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Bushido napísal:Pri pokuse zostrojit novú zbraň alebo strelivo, deti ako xyz rozoberajú náboj s cieľom získať prachovu náplň, ktora je extrémne horľava..., tak možno i pri tom sa mu pošťastí nejaká nehoda.
maximalne mu opali obocie pri pokusoch s megatreskom :lol:
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

SchYzo napísal:....vies ked som bol maly aj ja som planoval ze si z dreva postavim lietadlo a budem na nom prevazat ludi :roll:
ja ked som bol maly (6-7), tak som si chcel postavit iglu a tak som zacal do bedniciek pchat sneh a zistil som, ze by to trvalo dlho kym by som ich spravil dost...tak som deckam z okolia nasluboval hory doly, aby to urobili, ze ich pustim dnu a kazdy dospelak nam hodi nejake drobaky, ked mu to ukazeme....vysledok?...postavili mi iglu a zbalil som nan kocku z panelaku :D...vtedy som zistil ze business je skvely :D
sorry za OT, ale naozaj mi nedalo zaspominat

qwerty
- naozaj by ma zaujimalo, co je na tej strele prevratne...kazdopadne ak by si mi poslal na mail vysvetlenie principu (a kvoli tomu by som ti aj prehlasenie o nezneuziti podpisal)...tak neverim, ze by som tam aj ja nenarazil na nejaky problem a uprimne myslim, ze by bol velmi okaty :)
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

SchYzo napísal:maximalne mu opali obocie pri pokusoch s megatreskom :lol:
Možno by mu to vypálilo oči a nevidel by na klávesnicu, čo znamena ze by nemohol prispievať na hojko. I ked on by si kvôli tomu asi aj hovorcu zadovážil za neho. Ale ten keby to mal počúvať, tak by ho asi zabil...
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

kazdopadne...qwerty ak ti ten tvoj napad uznaju, slubujem ze ti zaplatim vsetky poplatky suvisiace s patentovanim :lol:
johauac
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa johauac »

necital som konmplet vsech 5 stran, ale len zaciatok. a teraz pisem radu.
ak ma niekto predbehol alebo je to neaktualne tak pls respektujte.

ak mas nula skusenosti a nic v rukach tak sa to robi takto, {skusenost je moja vlastna}
zoberies co mas a rozposles listy roznym firmam z fachu v ktorom sa vrtas. teda zbrojarina. musi to byt fakt viac aby si mal moznost nejakeho konkurzu.

prides tam a predstavis svoj vynalez. avsak ty nic hotove nemas takze si nuteny ukazat svoje vykresy a dufat ze to neodfotia alebo nezneuziju. v lepsiom pripade nevysmeju.
potom poziadas o zamestnanie v tej firme a o grant.

ak dostanes co pytas a aj vymyslis funkcny vyrobok tak spoluvlastnikom patentu je ta zbrojarka.

ak nic nevymyslis tak mas problemy.
ak ti nic nedaju aspon si to skusil.

ale bez funkcneho prototypu nemas sancu uspiet nikde. preto ti zostava len jedina moznost, a to ist a skusit sa niekde v zbrojarine zamestnat. vyuzivat v praci stroje a potajme to vyhotovit, potom zajst za sefmi a predviest to hotove a funkcne.
alebo aspon ziskat prachy - sponzora na vyrobu prototypu. {v tomto pripade nebudes mat ludi a stroje}

alebo na tom pracuj cely zivot a potom to finisovane zanes na patnet. urad. a budes stastny ak to tam niekto pred tebou niekolko rokov nestreli.

este ako tu niekto pisal ze SAV - nejaky vedecky ustav ti s tym moze pomoct. ale na to aby si to spravil ti pravdepodobne povedia ze ta strcia do nejakej univerzity a tam budes makat na tom projekte za pomoci studentskych prac. das im ciastkove domace ulohy a referaty seminarky, tak sa naucis vedomosti a zvysok bude na tebe. a tvojom tyme bakalarov. tym das vypracovat nieco co by tebe samotnemu trvalo hrooozne dlho.

to su moje skusenosti. ja som sa davnejsie este na univerzite zaujimal ako pretlacit nejake fyzikalne vynalezy, a toto boli rady profesorov. akoze vazne mali prof. pred menom a vela kontaktov a tak. nakoniec som to vzdal. neskor tu myslinku ten profak vylepsil a prerobil pouzil na ziskanie grantu pre univerzitu. ako to dopadlo a ani nazov projektu nepoznam. nezajimal som sa radsej hlbise. bo by som bol straaaasne sklamany a nasraty ze ma takto ototo.

EDIT
doplnil som par riadkov.
plus vycadzam z predpokladu ze fakt nieco dobre vymyslel. nerobim usudky typu, chod s tym niekam.
on nedokazal ani ze to funguje ani opak. este nic nema. su to len prvotne vykresy z nich sa neda dedukovat nic. musi ist dalej aby sa mu dalo vysmievat alebo ho obdivovat.

nieco podobne sa stalo aj v minulosti. pri vyrobe rakety schopnej doviest ludi na mesiac. ludia vysmiali ciolchovskeho napady. jeho vetu zobrali za rovnicu a teraz mame balistiku a letectvo. ale to ze narve par ludi do konzervy a vystreli na orbitu. tomu nik neveril. pretoze bol moc mlady a neskuseny. no nakoniec sa to uskutocnilo.potrebovalo to cas prostriedky a peniaze.
takychto pripadov je v historii vela. netreba zahubit a zaobchadzat s podobnymi kuskami ako je tuto kolegov nacrt ako s niecim pofidernym a uz vymyslenym alebo neodskusanym. treba to brat neutralne. on ziadal len o radu.

EDIT2
prave som si precital toto
Mňa by zaujímalo, čo ťa k takémuto vynálezu viedlo. Ak som už aj niekedy rozmýšľal, čím by som tomuto svetu prispel, bola to vždy vec, ktorá by bola človeku prospešná. Niečo čo by ľuďom uľahčilo život, vylepšilo ho, prípadne zvýšilo bezpečnosť v dopravných prostriedkoch atď. Niektoré veci by určite našli uplatnenie, ale nemám prostriedky na to, aby som za tým išiel ďalej. Ale ten tvoj vynález je dobrý len na to, aby sa vo svete zabilo ešte viac ľuďí ako sa zabíja dnes. A preto, zaujímali by ma tvoje pohnútky, dôvody. A ak môžeš, odpíš mi na tento príspevok.
vazne si trafil erytrocyt. namiesto zbrane by bolo lepsie aby sa vymyslelo nieco prospesne. napriklad lacny geotermalny vrt skombinovany s veternou elektrarnou a solarnymi panelmi. z tohoto by nebolo potrebne aby sme paltili za ohrev vody a za elektrinu. pretoze kazdy by si to vedel zabezpecit sam. teda skoro kazdy. ale tak qwerty myslel na vrazdenie a chce sa na tom nabalit. alebo len prezit? :D
btw. neobhajujem.
qwerty-xyz

SchYzo napísal:kazdopadne...qwerty ak ti ten tvoj napad uznaju, slubujem ze ti zaplatim vsetky poplatky suvisiace s patentovanim :lol:
:roll: Ja som dostal len napad, podobne ako mam ine napady .....
K tejstrele len tolko ako povedal kamarat, prisiel som na to ako vyuzit energiu strely lepsie a efektivnejsie, na viac percent ako doteraz.
keby si vedel nad cim vsetkym ja rozmyslam, silnejsie vybusniny, pancier schopny eliminovat kineticku energiu strely kratkych zbrani,ovela lepsie headsety ako su teraz a kopec ineho ....
--- ked som sa o tom chcel porozpravat s niekym kto sa tomu rozumie dostal som odpoved -- Najprv sprav matiku nech je z teba inzinier a az potom mozes nad takymi vecami uvazovat. (co je podla mna drist lebo napad mozem mat aj bez toho aby som ovladal integral....)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Skor ide o fyziku a mechaniku ako o matiku. Konkretny pripad mi nenapada, ale je mozne, ze ti to cele moze padnut na nejakom zakladnom detaile z fyziky. K tomu pancieru - americania uz cosi take maju, skusim najst nieco na youtube...
//tu je to
Nie je to sice pancier, ale asi si myslel nepriestrelnu vestu, lebo pancier na tanku odrazi aj vacsie strely :)
/Rusi tam zas maju nieco s nenewtonoskou kvapalinou.
Kybelvody
Star
Star

Príspevok od používateľa Kybelvody »

qwerty-xyz napísal::roll: Ja som dostal len napad, podobne ako mam ine napady .....
K tejstrele len tolko ako povedal kamarat, prisiel som na to ako vyuzit energiu strely lepsie a efektivnejsie, na viac percent ako doteraz.
keby si vedel nad cim vsetkym ja rozmyslam, silnejsie vybusniny, pancier schopny eliminovat kineticku energiu strely kratkych zbrani,ovela lepsie headsety ako su teraz a kopec ineho
ja z teba uz nemozem. vymyslis niekedy aj internet 2? Najdi si nejaky konicek alebo milenca, aby si nedostaval dalsie vizie.
qwerty-xyz

GothaR napísal:Skor ide o fyziku a mechaniku ako o matiku. Konkretny pripad mi nenapada, ale je mozne, ze ti to cele moze padnut na nejakom zakladnom detaile z fyziky. K tomu pancieru - americania uz cosi take maju, skusim najst nieco na youtube...
//tu je to
Nie je to sice pancier, ale asi si myslel nepriestrelnu vestu, lebo pancier na tanku odrazi aj vacsie strely :)
/Rusi tam zas maju nieco s nenewtonoskou kvapalinou.
nemyslim nepriestrelnu vestu, teda myslim ale myslim ju ako pancier, pretoze zakladom dobrych viest je z latky zvanej DYNEEMA ® ktorej ja dost fandim, rovnako ako aj aramid a podobne, alebo titanovy plat. Pri dopade gulky na tieto materialy sa kineticka energia rozlozi ale sposobi odhodenie alebo pomliazdenie, obrovsku modrinu alebo pri vacsich kalibroch polamane rebra, zastavu dychu atd. MOjim navrhom je vytvorit pancier ktory zastavi gulku na principe trocha inom a to doslova ODPEROVANIE energie pri dopade gulky, ako ked mas tlmic na aute a prejdes po nerovnosti. Zlozite tak do textu vysvetlit, ale ja viem presne ako to myslim a asi aj ako to zostrojit. A podobne aj ine veci....
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

Davnejsie na Discovery davali nieco, co chces vytvorit. Tusim to volala Dragon Skin Body Armor, alebo tak nejak. Bola to vlastne vesta poskladana z niecoho ako supin, cize to vypadalo ako supinata koza. Nepamatam si uz dobre, ako to tam vysvetlovali, ale slo o to, ze to rychlejsie utlmi gulku a tym, ez je povrch nerovnomerny aj rozlozi nejak energiu tak, ze budu menej destruktivne zranenia z odrazenej gulky. Ak som to dobre nepopisal, alebo nieco ,tak sry, bolo to uz par mesiacov dozadu a uz som sa tomu nejak nevenoval. Ale ked si napises na youtube to Dragon Skin vyhodi ti milion linkov, ako to testovali atd, takze tam mozno najdes nejake principy. Ak si vymyslel nieco ine, tak cg, ale pochybujem, ze by si vymyslel nieco, co uz armada bud nema vo vyvoji, alebo este na to ani neprisla. Predsalen na armadu sa prispieva najviac, takze technologie tam su uz na inej urovni...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

qwerty-xyz napísal:nemyslim nepriestrelnu vestu, teda myslim ale myslim ju ako pancier, pretoze zakladom dobrych viest je z latky zvanej DYNEEMA ® ktorej ja dost fandim, rovnako ako aj aramid a podobne, alebo titanovy plat. Pri dopade gulky na tieto materialy sa kineticka energia rozlozi ale sposobi odhodenie alebo pomliazdenie, obrovsku modrinu alebo pri vacsich kalibroch polamane rebra, zastavu dychu atd. MOjim navrhom je vytvorit pancier ktory zastavi gulku na principe trocha inom a to doslova ODPEROVANIE energie pri dopade gulky, ako ked mas tlmic na aute a prejdes po nerovnosti. Zlozite tak do textu vysvetlit, ale ja viem presne ako to myslim a asi aj ako to zostrojit. A podobne aj ine veci....
Na to, teda proti oným zlomeninám a zástave dychy čo spomínaš sú špeciálne platne čo sa vkladajú do vesty, niečo takéto:
http://www.allproducts.com/security/for ... panel.html
http://www.allproducts.com/security/for ... anel-l.jpg
qwerty-xyz

Shark_360 napísal:Davnejsie na Discovery davali nieco, co chces vytvorit. Tusim to volala Dragon Skin Body Armor, alebo tak nejak. Bola to vlastne vesta poskladana z niecoho ako supin, cize to vypadalo ako supinata koza. Nepamatam si uz dobre, ako to tam vysvetlovali, ale slo o to, ze to rychlejsie utlmi gulku a tym, ez je povrch nerovnomerny aj rozlozi nejak energiu tak, ze budu menej destruktivne zranenia z odrazenej gulky. Ak som to dobre nepopisal, alebo nieco ,tak sry, bolo to uz par mesiacov dozadu a uz som sa tomu nejak nevenoval. Ale ked si napises na youtube to Dragon Skin vyhodi ti milion linkov, ako to testovali atd, takze tam mozno najdes nejake principy. Ak si vymyslel nieco ine, tak cg, ale pochybujem, ze by si vymyslel nieco, co uz armada bud nema vo vyvoji, alebo este na to ani neprisla. Predsalen na armadu sa prispieva najviac, takze technologie tam su uz na inej urovni...
nieco podobneho ale predca ineho, :) tiez je aj moj napad na nezavislych blokoch, ktore budu dobre rozkladat energiu :oops:
Risko
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Risko »

a co bude rozkladat tu energiu ? :D srst medveda ? :D
Napísať odpoveď