Robim taxikara a dnesnu noc som na jednej jazde zasiel a vysadil zakaznikov na mieste kde je zakaz vjazdu s dodatkovou tabulou OKREM DOPRAVNEJ OBSLUHY... ako naschval, vsimli si ma policajti a dali mi zato pokutu ( nastastie len 16 eur). avsak...
Dopravnú obsluhu definuje vyhláška MV SR č. 225/2004 Z. z. nasledovne:
(12) Dodatková tabuľka s nápisom Len dopravná obsluha obmedzuje platnosť značky, pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie alebo opravárenské, údržbárske, komunálne a podobné služby, na vozidlá s označením č. O 1 alebo č. O 3, na vozidlá taxislužby a na vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž; pre tieto vozidlá neplatí značka, pod ktorou je umiestnená dodatková tabuľka s nápisom Okrem dopravnej obsluhy.
... neviem ako to je podla novej, nenasiel som nic moc na nete ale vraj uz to neplati a vztahuje sa to len na zasobovanie... co je na tom pravdy?
V novej vyhlaske MV SR 9/2009 stoji v podstate to iste:
(16) Dodatková tabuľka s textom (č. E 12) s nápisom „OKREM DOPRAVNEJ OBSLUHY“ obmedzuje platnosť značky,
pod ktorou je umiestnená, na vozidlá zabezpečujúce zásobovanie, opravárenské, údržbárske alebo komunálne
a podobné služby, na vozidlá s parkovacím preukazom pre osoby so zdravotným postihnutím alebo na vozidlá s osobitným
označením č. O 3, na vozidlá taxislužby a vozidlá, ktorých vodiči, prípadne prevádzkovatelia majú v miestach
za značkou bydlisko, sídlo alebo garáž; pre tieto vozidlá neplatí značka, pod ktorou je tabuľka umiestnená.
Takze podla mna ti tu pokutu udelili nepravom, neviem vsak ake su moznosti odvolania sa...
Bol som na obvodnom oddelení polície ( od nich som dostal tú pokutu )... tam mi zástupca riaditeľa so zvýšeným hlasom povedal že môžem byť rád že som nedostal viac a nemám to čo riešiť , vraj konali správne , aj tak som si pýtal vyhlášku nech mi teda ukáže že to tam tak je... zástupca riaditeľa však nato reagoval že oni to tam nemajú tak som odišiel...
Na dopravnom inšpektoráte mi zas povedali že tým novým zákonom sa upravila platnosť tej značky,platí teda len pre zásobovanie ( podľa nich) ... ale potom zas aký význam má značka okrem zásobovania??? ...
mi-chau napísal:To znamena, ze policajti mozu k tebe vkurit o druhej rano na hajzel a dat ti pokutu za prekrocenie rychlosti o 30km/h a ty s tym nic nespravis?
ak prijmes blocek a zaplatis uznavas tym svoju vinu a proti tomuto sa uz nemozes odvolat, jedine ak neprijmes pokutu a posunies to na spravne konanie
kukiak napísal:vsimol si si zadnu stranu blocku od pokuty? "proti pokute sa nie je mozne odvolat.."
Ale môže podať sťažnosť na Inšpekciu ministerstva vnútra, kde po prešetrení a zistení, že nespáchal priestupok mu peniaze vrátia a policajtov poebú.
A nedaj sa, ten riaditeľ či zástupca si myslel, že ti môže skákať po hlave lebo si obyčajný taxikár. Ten policajt ti NEMAL právo dať pokutu, dostal si ju neoprávnene. Sťažuj sa, a do sťažnosti napíš aj postoj nadriadeného týchto policajtov.
Yxo napísal:V novej vyhlaske MV SR 9/2009 stoji v podstate to iste:
Tu nie je o čom, jednoznačne neoprávnená pokuta. Ak si mal pochybnosti, nemal si platiť, potom na inšpektoráte by boli policajti v úzkych. Tým že si zaplatil, tak zostáva len spomínaná erytrocytova možmosť, ale tam neviem ako to prebieha.
Každopádne určite to sprav, a informuj nás ako to dopadlo. Držím palce
Zaplatenim pokuty pravne uznavate svoj priestupok a neda sa to vziat spat. Pozor, staznost nema vplyv na vratenie penazi, ale kontroluje sa opravnenost konania policajta, a to aj s moznym trestnopravnym dopadom. Ak nesuhlasite so zaplatenim pokuty a policajt na nej trva, ten musi vasu vec postupit na spravne konanie. Na spravnom konani sa rozhodne komu sa da za pravdu, vratane moznosti odvolania.