Ako zacat s Dj-ingom ?
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Na tvorbu hudby su bud sample rovno s programom alebo sa daju stiahnut alebo tie najlepsie a najkvalitnejsie su samozrejme platene, napr Sonic Foundry ACID mal sample dokupitelne, teraz to je uz Sony tusim. Jedno CD stalo 50USD svojho casu, teraz neviem.
Dalsia moznost je robit si vlastne sample. Soft na tvorbu len namatkovo CoolEdit Pro, Audition, aj to Fuity Loops, Edejay ci ako sa to pise a kopec dalsich, na tvorbu samplov je velmi dobre mat midi klaves a bud SW alebo HW sampler, je napr. kopa VST pluginov, ktore supluju HW samplery.
Platna na hranie z kompu funguje tak, ze na platni je len timecode (synchronizacna stopa), nieje to klasicka platna a na zaklade toho, co ty s nou robis, ako rychlo sa hybu drazky (ako rychlo sa otaca) a pod. ta pripojena skatulka odosiela data do kompu a ten prehrava uz skladbu. Aj napr. ked chytis ihlu a dvihnes, v kompe ti to tiez zastavi, bude tam pauza a kde potom ihlu polozis na platni, na tom mieste skladby sa ti objavi v kompe pesnicka.
Teda vystup z grama ide do tej skatulky a z tej skatulky ide len napr USB kabel. Z notebooku uz potom ide audio vystup na riadny DJ mix a z mixu do aparatu.
Dalsia moznost je robit si vlastne sample. Soft na tvorbu len namatkovo CoolEdit Pro, Audition, aj to Fuity Loops, Edejay ci ako sa to pise a kopec dalsich, na tvorbu samplov je velmi dobre mat midi klaves a bud SW alebo HW sampler, je napr. kopa VST pluginov, ktore supluju HW samplery.
Platna na hranie z kompu funguje tak, ze na platni je len timecode (synchronizacna stopa), nieje to klasicka platna a na zaklade toho, co ty s nou robis, ako rychlo sa hybu drazky (ako rychlo sa otaca) a pod. ta pripojena skatulka odosiela data do kompu a ten prehrava uz skladbu. Aj napr. ked chytis ihlu a dvihnes, v kompe ti to tiez zastavi, bude tam pauza a kde potom ihlu polozis na platni, na tom mieste skladby sa ti objavi v kompe pesnicka.
Teda vystup z grama ide do tej skatulky a z tej skatulky ide len napr USB kabel. Z notebooku uz potom ide audio vystup na riadny DJ mix a z mixu do aparatu.
-
Mithrandir-Fear
Amateur
tak som rozmyslal a napadlo mi ze zainvestujem a kupim si nejaku lepsiu konzolu. tu je jej link. co vy na to? http://www.hercules.com/us/DJ-Music/bdd ... nsole-rmx/
-
Mithrandir-Fear
Amateur
presne tak
najlacnejsia (som student) a zaroven prijatelna kombinacia je NB+konzola.
keby mam lova tak si kupim pioneer 1000-ku+gramce a ficim
//autoeditácia príspevku ( 02 Mar 2009, 18:27 )
este ma napadlo chcem sa opytat jednu dolezitu vec.... aky je rozdiel medzi "Hercules DJ console Control steel" http://www.pixmania.sk/sk/sk/2007178/ar ... ntrol.html a "Hercules DJ console RMX" http://www.pixmania.sk/sk/sk/1174432/ar ... nsole.html
viem ze jedno je aj zvukova karta ale neviem naco mi bude zvukova karta.... potrebujem ju ked mam notebook? alebo ako to je? control steel je totiz o dost lacnejsi tak by som radsej bral ten tak poradte...[/url]
//autoeditácia príspevku ( 16 Mar 2009, 17:28 )
no tak nakoniec som zobral tu Hercules DJ Console Rmx. a som uplne spokojny. myslim ze tam nic nechyba proste s.u.p.e.r.
keby mam lova tak si kupim pioneer 1000-ku+gramce a ficim
este ma napadlo chcem sa opytat jednu dolezitu vec.... aky je rozdiel medzi "Hercules DJ console Control steel" http://www.pixmania.sk/sk/sk/2007178/ar ... ntrol.html a "Hercules DJ console RMX" http://www.pixmania.sk/sk/sk/1174432/ar ... nsole.html
viem ze jedno je aj zvukova karta ale neviem naco mi bude zvukova karta.... potrebujem ju ked mam notebook? alebo ako to je? control steel je totiz o dost lacnejsi tak by som radsej bral ten tak poradte...[/url]
no tak nakoniec som zobral tu Hercules DJ Console Rmx. a som uplne spokojny. myslim ze tam nic nechyba proste s.u.p.e.r.
-
dudinko
Light Professional
S konzolami som pobehal veru uz dost akcii ale do hocicoho od herculesu by som sa veru nepustal.. Odporucil by som Vestax VCI-100 alebo Reloop Digital Jockey.Mithrandir-Fear napísal:presne taknajlacnejsia (som student) a zaroven prijatelna kombinacia je NB+konzola.
keby mam lova tak si kupim pioneer 1000-ku+gramce a ficim![]()
-
The Calvin
Star
a co poviete na toto ? : http://djcenter.sk/index.php?action=detail&id=46
radsej by som zacinal na gramcoch popripade nato pichol NB
radsej by som zacinal na gramcoch popripade nato pichol NB
no ja osobne si myslim ze neni nad cd prehravace osobne mam cdj400vky a neni asi nic lepsie kedze je uz u nas zlegalizovane hrat aj z mp3 tak lepsia volba asi nieje sice su trosku mensie co aj mne zozaciatku vadilo ale chvilka hrania a clovek si zvikne aj ked gramce su asi naj ale na zaciatok si myslim doist nerealne ked zohladnime ceny platni a ak niekto chce pouzivat notebook odporucam ableton live w spojeni s nejakymi klavesami napriklad ja mam m-audio axiom25 na ovladanie nejakych efektov a podobne k tomu nejaka zvokovecka mix a mnyslim si ze tiez dost lacne riesenie
-
The Calvin
Star
lenze aj tie mp3 a ten Ableton nieco stoji. Ableton sice mam doma ale keby chcem ist niekde hrat tak urcite to nemôzem ist robit s nelegalnym softom a s len tak stiahnutymi mp3DjDavid napísal:no ja osobne si myslim ze neni nad cd prehravace osobne mam cdj400vky a neni asi nic lepsie kedze je uz u nas zlegalizovane hrat aj z mp3 tak lepsia volba asi nieje sice su trosku mensie co aj mne zozaciatku vadilo ale chvilka hrania a clovek si zvikne aj ked gramce su asi naj ale na zaciatok si myslim doist nerealne ked zohladnime ceny platni a ak niekto chce pouzivat notebook odporucam ableton live w spojeni s nejakymi klavesami napriklad ja mam m-audio axiom25 na ovladanie nejakych efektov a podobne k tomu nejaka zvokovecka mix a mnyslim si ze tiez dost lacne riesenie
ak chces hrat von,potrebujes vsetko legalne,,ak na dakych malych diskotekach,stacia ti ilegal
a dalej kazdy tu pise ze robit hudbu a tak dalej,treba ti na to neveim co a bla bla... vsetko je o talente
poznam chalana ktory nema ani klavesy k fruity loopu, a cisto hra na klavesnici a robi take veci ze koniec,,a poznam maniaka co ma doma MPC,MPD,syntak,dalej ma reason,cubase bla bla..a nespravi ani z daleka to co ten prvy len vo fruity loope
vsetko je o talente,a nadani,proste o sluchu atd.
ale toto sa djingu netyka,
a dalej kazdy tu pise ze robit hudbu a tak dalej,treba ti na to neveim co a bla bla... vsetko je o talente
poznam chalana ktory nema ani klavesy k fruity loopu, a cisto hra na klavesnici a robi take veci ze koniec,,a poznam maniaka co ma doma MPC,MPD,syntak,dalej ma reason,cubase bla bla..a nespravi ani z daleka to co ten prvy len vo fruity loope
vsetko je o talente,a nadani,proste o sluchu atd.
ale toto sa djingu netyka,
-
The Calvin
Star
lenze ked kupis klavesi m-audio axiom 25 tak pri nich uz mas original ableton 6 a nan je potom zdarma aktualizacia na7 na stranke abletonu takze klavesi aj s tym softom vidu do 5000sk a myslim ze mp3 je lepse kupovat ako cd koli tomu ze za cd das sice menej penazi mozno ale mas na nom niekedy par pesniciek len dobrych a ked si kupis mp3 tak si kupujes len tie dobre a pritom mozes si vybrat zo sirokej ponuky remixov a nemusis navyse cakat niekedy aj zopar tyzdnov kym ti dojde cd mas to behom par minutiek v compe a mozes ist hratThe Calvin napísal:lenze aj tie mp3 a ten Ableton nieco stoji. Ableton sice mam doma ale keby chcem ist niekde hrat tak urcite to nemôzem ist robit s nelegalnym softom a s len tak stiahnutymi mp3
-
giacomo714
Novice
Ja by som sa chcel spytat par veci okolo techno djingu, som len zaciatocnik tak berte moje banalne otazky (pre vas) s rezervou.
1)Scratching spociva v pohybe platne rukou dopredu a dozadu sucasne s posuvanim crossfadera na mixpulte sem a tam (z polohy aktivnej pre dany kanal skoro do stredu a naspet)?
2)Scratchuje sa v techno djingu? Na jednom hip - hop fore som cital ze nie, ze to patri len k hip - hop djingu.Je to pravda?
3)Aky je rozdiel medzi techno djingom a hip - hop djingom okrem stylu hudby, ktory sa hra?
4)Co sa mysli pod pojmom setik?
5)Dokazem hrat takto?: Notebook napojim na dvojkanalovy mixpult ktory bude ovladat dva gramce (jeden na kazdy kanal samozrejme), kupim si serato ku ktoremu by mali byt aj tie specialne platne ktore dam na gramce. Zvuk pojde z mp3 trackov z notasu mixovat ho budem na mixpulte a scratchovat na tych specialnych platniach. Este k tomu budem potrebovat prenosku ktora ale nvm presne na co sluzi. Myslim ze je na to aby preniesla pohyb platne do notebooku ten to cez serato spracuje a zvuk pojde z reprakov ktore su na notebook napojene nie?
6)Ako dosiahnem aby mi zvuk isiel aj do sluchatiek aj cez repraky?
1)Scratching spociva v pohybe platne rukou dopredu a dozadu sucasne s posuvanim crossfadera na mixpulte sem a tam (z polohy aktivnej pre dany kanal skoro do stredu a naspet)?
2)Scratchuje sa v techno djingu? Na jednom hip - hop fore som cital ze nie, ze to patri len k hip - hop djingu.Je to pravda?
3)Aky je rozdiel medzi techno djingom a hip - hop djingom okrem stylu hudby, ktory sa hra?
4)Co sa mysli pod pojmom setik?
5)Dokazem hrat takto?: Notebook napojim na dvojkanalovy mixpult ktory bude ovladat dva gramce (jeden na kazdy kanal samozrejme), kupim si serato ku ktoremu by mali byt aj tie specialne platne ktore dam na gramce. Zvuk pojde z mp3 trackov z notasu mixovat ho budem na mixpulte a scratchovat na tych specialnych platniach. Este k tomu budem potrebovat prenosku ktora ale nvm presne na co sluzi. Myslim ze je na to aby preniesla pohyb platne do notebooku ten to cez serato spracuje a zvuk pojde z reprakov ktore su na notebook napojene nie?
6)Ako dosiahnem aby mi zvuk isiel aj do sluchatiek aj cez repraky?
-
Mithrandir-Fear
Amateur
ESTE JEDNA OTAZKA PROSIM KDE SA DAJU NA NETE KUPIT MP3-KY A ROZNE REMIXY MP3-JEK?DjDavid napísal:lenze ked kupis klavesi m-audio axiom 25 tak pri nich uz mas original ableton 6 a nan je potom zdarma aktualizacia na7 na stranke abletonu takze klavesi aj s tym softom vidu do 5000sk a myslim ze mp3 je lepse kupovat ako cd koli tomu ze za cd das sice menej penazi mozno ale mas na nom niekedy par pesniciek len dobrych a ked si kupis mp3 tak si kupujes len tie dobre a pritom mozes si vybrat zo sirokej ponuky remixov a nemusis navyse cakat niekedy aj zopar tyzdnov kym ti dojde cd mas to behom par minutiek v compe a mozes ist hrat
-
JaQuBe
Medium Star
Tak skusim..
moc toho neviem o DJingu {dost primitivne otazky ale kazdy dako zacinal}
Mam 15rokov chcel by som zacat s Djingom hlavne HH music.
DJ potrebuje: Mixak,gramce,Sluchadla...DJi vacsinou mixuju daku hudbu z platne ale napr. taky DJ Tiesto robi vlastne songy ako?Chcel by som robit vlastne beaty pocul som ze na Sampleri sa to robi...potom to dat do compu a teraz...Gramce:Stanton T60,Mix:Stanton SA-3 je to dobre?o tom potom...ten mixak a gramce pripojim ku compu?alebo normal do zasuvky?Potom tu hudbu{beaty}co mam treba dat na Platnu dako?A tak mixovat?Alebo to z compu dako skopirujem na ten Mix ci co a tak mozem?A este ako sa da robit cez VDJ alebo Traktor treba to pripojit?
Mna este daco napadne,viem ze dost dementne ale no..xD
Mam 15rokov chcel by som zacat s Djingom hlavne HH music.
DJ potrebuje: Mixak,gramce,Sluchadla...DJi vacsinou mixuju daku hudbu z platne ale napr. taky DJ Tiesto robi vlastne songy ako?Chcel by som robit vlastne beaty pocul som ze na Sampleri sa to robi...potom to dat do compu a teraz...Gramce:Stanton T60,Mix:Stanton SA-3 je to dobre?o tom potom...ten mixak a gramce pripojim ku compu?alebo normal do zasuvky?Potom tu hudbu{beaty}co mam treba dat na Platnu dako?A tak mixovat?Alebo to z compu dako skopirujem na ten Mix ci co a tak mozem?A este ako sa da robit cez VDJ alebo Traktor treba to pripojit?
Mna este daco napadne,viem ze dost dementne ale no..xD
-
Tomasko
Guru wannabe
a co taketo nieco http://www.apple.com/logicstudio/in-action/paulvandyk/ 
Re: Ako zacat s Dj-ingom ?
Zdravím chcem sa opytať chcel by som začať s DJ-ingom typ Electro House a potreboval by som poradiť ako začať čo kúpiť a atd..