KONECNE VYBERAM Z NOTEBOOKOV KTORY KUPIT !!

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...

Ktorý NB by ste si vybrali ??

1
0
Žiadne hlasovania
2
1
7%
3
6
40%
4
0
Žiadne hlasovania
5
1
7%
ani jeden..
7
47%

Celkom hlasov: 15

ivo333
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

KONECNE VYBERAM Z NOTEBOOKOV KTORY KUPIT !!

Príspevok od používateľa ivo333 »

Ok, po dlhom hľadaní a asi 3 ďalších témach som sa konečne rozhodol pre tieto notebooky :

http://www.vega-shop.sk/?cmd=tovar_detail&product=18088

http://www.vega-shop.sk/?cmd=tovar_detail&product=18174

http://www.vega-shop.sk/?cmd=tovar_detail&product=18036

http://www.vega-shop.sk/?cmd=tovar_detail&product=17463

http://www.vega-shop.sk/?cmd=tovar_detail&product=16889

Teraz Vás prosím... poraďte mi, ktorý si mám vybrať.
Predstavujem si to asi takto :
1 ) áno, lebo
2 ) asi nie lebo 5 je lepší...
alebo 3 ) si určite neber lebo...

Do notebookov sa až tak nevyznám, takže skúste trochu jednoduhšie...
Poprosím aj keby niekto mohol napísať, kde je grafická integrovaná a kde nie a podľa čoho sa to určuje...

Ďakujem moc... každý kto prispeje do témy má odo mňa ++
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Z ponúknutých notebookov by som zobral 3. MSI, keďže má z nich najlepšie parametre, i keď možno spracovanie nebude 100% - né, ale myslím, že tie Asusy a Acer na tom nebudú omnoho lepšie :wink:

Inak téma o notebookoch tu už je...
tomaxx_199
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa tomaxx_199 »

ten druhy je asi najlepsi vo vykone a ma aj dobru vybavu ten treti je pekni aj vykonny ale ma slabu grafiku. a naco ten notebook potrebujes?
ivo333
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

tomaxx_199 napísal:ten druhy je asi najlepsi vo vykone a ma aj dobru vybavu ten treti je pekni aj vykonny ale ma slabu grafiku. a naco ten notebook potrebujes?
ktora je integrovana a ktora nie ??
a potrebujem to do skoly, obcasne menej narocne hry ( ziadny gothic 3 )
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

V 2. aj 3. notebooku sú obidve dedikované, nie integrované...
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

ani ani ani ani ani

Dovod?

Asus, Acer, MSI, Asus, Asus. Prevedene na parametre - spolahlivost, prevedenie, servis. Jedno "lepsie" ako druhe.

NB nekupujes na 2-3 mesiace, tak sa nezdrahaj dat pripadne o cosi viac za nieco pouzitelne (nielen co pouzitelne vyzera).

Spokojni majitelia tychto znaciek - ukamenujte ma, viem svoje.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Osobne asi treti....dvojku by som vylucil uplne, kedze Acer nema dobre meno vseobecne.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

KoCi, aj to je riešenie :D Ty pracuješ aj v servise alebo sa mýlim? Je aj MSI také zlé riešenie a je aj na to veľa reklamácií?
ivo333
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

podla Vasich kommentov sa viac priklanam k MSI
aj ked rovnaky Acer si zobral z rovnakej predajne spoluziak a je s nim uplne spokojny tak ma to trochu metie ...
a nb ma byt urceny pre skolaka a na obcasne hry ( ziadny gothic 3 od toho nechcem )
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Takže ja sa prikláňam tiež ku MSI - mi pripadá najlepší z týchto noťasov.

Päťku by som úplne odpísal - podľa mňa má prastarú grafiku.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Pilifo - priamo na servise nie, som na predajni, ale tak vidim s cim sa ludia zvyknu vracat.

MSI je mozno najhorsia volba - na 10 predanych ks pripada tak 7 reklamacii, co je viac nez chore.

U notebooku nie su tak podstatne parametre ako vykon. Podstatne je uvedomit si ucel, ktory ma notebook splnat. Jeho hlavnou devizou by mali byt:
portabilita, vydrz fyzicka - teda kvalita spracovania, vydrz na bateriu, pripadne este ta vybava (to uz dneska tak neplati, kedze takmer kazdy NB ma dnes plnu podporu konektivity (az na bluetooth), citacku kariet, rozsirujuci slot expresscard, minimalne 3x USB...)

Moja volba by bolo nieco od lenovo (aj ked tie posledne modely G530 su podla mna krok vedla), DELL (ale nie inspiron), HP (len compaq, urcite nie presario ci pavilion), pripadne nieco od fujitsu. Na to, na co je NB urceny, kludne postaci aj Core Duo, v pripade pocitu menejcennosti, tak ist do Core 2 Duo, a graficka BOHATE postaci integrovana X4500MHD od intelu - dedikovana len viac papka. Keby sme sa bavili o vyssich cenovych kategoriach, tak budis - hybrid to isti, ale takto...

Jedno male porovnanie na zaver:
Lenovo SL/R/T budu po 2 rokoch pouzivania v lepsom fyzickom stave, nez tomu bude u Asus/Acer/MSI/Pavilion atd, po roku. Nehovoriac o tom, ze parametre budu +/- po roku slabe u vsetkych, ale na to, na co su notebooky urcene, budu stale postacovat.

Chces sa hrat? stolove PC/konzola + normalny spolahlivy notebook ta vyjde stale vyhodnejsie. Ak ti ide o pozeranie filmov, behanie po nete pripadne nejake to vypracovanie zadania do skoly, tak tam nepotrebujes ziadny vykon navyse vo forme dedikovanej VGA, nadupaneho CPU... A to ani o rok/dva. Ak ti ide o hranie sa, notebook bude uz teraz slaby (teda ako na co), po roku ani nehovorim - navyse nejaka moznost upgrade absolutne neprichadza do uvahy.

+ este dodatok - zvazil by som kupu NB spolu so systemom, nech sa ti to zda akokolvek absurdne platit zan ked sa to da ukradnut - ak teda nechces pouzivat linux.
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robo244 »

3! MSI su velmi spolahlive notebooku za velmi dobru cenu. A navyse aj vyzera dobre. A le to je iba + moje tvrdenie vobec nevychadza z toho. Ale ak uz do skoly tak nech to aj vyzera. Ved ked si mozes vyberat. A ma aj numericku klavesnicu co je neocenitelne u notebookov.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

súhlasím s robom s tou numerickou klávesnicou. Brat má numerickú klávesnicu na NB a ja sám sa cítim príjemne keď si čo to od neho potrebujem vybaviť. Tiež výkon cena celkom spokojnosť a 500GB disk ma zaujal. Čo sa týka MSI tak posúdiť neviem, ale Koci ono ťažko povedať. Ja osobne som za značku HP. Jednoducho mi prídu spoľahlivé a tiež spoľahliví ľudia v servise. No keď som prišiel do Čiech, do Ostravy, drvivá väčšina na HP nadáva že je to šrot a nvm čo a pochvaľujú si Asus či Acer... Takže neviem čo si mám myslieť. Brat si kúpil HP a predal ho len kvoli tomu, že keď ho mal pol hodinu na stehnách, mohol si na nich potom vyprážať.

Každopádne k téme, ja osobne som jednoznačne za 3. I keď blbo sa mi "radí" pretože si nenapísal na čo ten notebook potrebuješ a koľko si ochotný doň vraziť /ale asi 20 000sk/...
robo244
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa robo244 »

Inak tiez poznam ludi co vychvaluju acer, a aj ja mam s nim tiez dobre skusenosti. Sice sa mi tiez jeden acer pokazil pred asi 12 dnami ale mal uz asi 10 rokov tak tym sa netreba trapit. :lol: Acermi nic nestratis ale tento konkretni pripad mi nejak nesadol v porovnani s 3. A 3 je navyse bez OS, co je myslim super. Platis iba za notebook kde u inych s OS platis aj za OS a pritom je ich skutocna hodnota mensia. A OS tam nahodis lahko. A ked si sikovny mozno aj zadarmo :) . Myslim ze ani 2 nic nestratis ale priklanam sa k 3.
Napísať odpoveď