DVB-* tunery a Slovensko
-
Michaelo105
Light Professional
DVB-* tunery a Slovensko
Už sa trošku v tom začínam strácať. - veľa nepravdivých info.
Takže chcem, aby ste ma upresnili, prípadne opravili.
1. Mám doma káblovku
Potrebujem DVB-C tuner a som za vodou ak to bude káblovka dekódovať.
Ak to káblovka nebude dekódovať potrebujem setop box, že?
Ak nemám DVB-C tuner potrebujem setop box.
2. Mám doma Satelit
Satelitný prijímač by mal posielať do telky už ,,normálny" signál - nepotrebujem žiadny dvb tuner
3. Mám doma vonkajšiu anténu, na ktorej chytám 4 programy
Potrebujem DVB-T tuner.
Všetko sa berie, že je rok cca 2011 a je spustené digitálne vysielanie.
Problém číslo 2
DVD rekordéry
Keď sa spustí digitálne vysielanie tak, aby som nahrával potrebujem aký tuner?
cablovka - DVB-C
terestrial - DVB-T
satelit - DVB-S
Tu som úplne mimo, pretože iný dvd rekordér ako s dvb-t tunerom som ešte nevidel.
Takže ten kto v tom má jasno nech mi pisne nejakú odpoveď. - proste nech sa konečne utvrdím, alebo usmerním.
Takže chcem, aby ste ma upresnili, prípadne opravili.
1. Mám doma káblovku
2. Mám doma Satelit
Satelitný prijímač by mal posielať do telky už ,,normálny" signál - nepotrebujem žiadny dvb tuner
3. Mám doma vonkajšiu anténu, na ktorej chytám 4 programy
Potrebujem DVB-T tuner.
Všetko sa berie, že je rok cca 2011 a je spustené digitálne vysielanie.
Problém číslo 2
DVD rekordéry
cablovka - DVB-C
terestrial - DVB-T
satelit - DVB-S
Tu som úplne mimo, pretože iný dvd rekordér ako s dvb-t tunerom som ešte nevidel.
Takže ten kto v tom má jasno nech mi pisne nejakú odpoveď. - proste nech sa konečne utvrdím, alebo usmerním.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak sa nemylim, tak v pripade kablovky ta zaujimat nic nemusi, pretoze sa signal bude sirit analogo a zaroven aj DVB, cize ak chces primat kvalitne napriklad slovenske a v lepsom pripade aj ceske stanice, tak sa ti zide DVB-C. Niektore LCD ci plazmy to maju vstavane, takze nemusis nic kupovat.
Ako je to s DVD rekorderom neviem, neviem ci sa tam pripaja priamo kabel alebo je to prepojene s TV, ale brani nieco aby si prepojil potom pripadny set-top-box s DVDckom???
Ako je to s DVD rekorderom neviem, neviem ci sa tam pripaja priamo kabel alebo je to prepojene s TV, ale brani nieco aby si prepojil potom pripadny set-top-box s DVDckom???
-
Mateq
Medium Professional
Re: DVB-* tunery a Slovensko
Hej, je to tak ako písal Hojko, ale aj do set-top boxu, alebo priamo do televízora ak má DVB-C tuner potrebuješ hlavne dekódovaciu kartu, pri satelite myslím taktiež (tam kartu do sat. prijímača).Michaelo105 napísal: 1. Mám doma káblovku
2. Mám doma Satelit
Na DVB-T ti stačí DVD rekordér s DVB-T tunerom (Panasonic ich robí). Na DVB-C/S som ich ešte tiež nevidel, zatiaľ teda potrebuješ set-top box na ne. Nahrávaš tak, že nastavíš spustenie set top boxu, prepojeného s DVD rekordérom. Ten sa vie aj sám zobudiť a začať nahrávať. V tom prípade ale nemôžeš naraz nahrávať a pozerať iný program, musíš mať dva set-top boxy.Michaelo105 napísal: Problém číslo 2
DVD rekordéry
cablovka - DVB-C
terestrial - DVB-T
satelit - DVB-S
-
Mateq
Medium Professional
Máme doma káblovku od UPC. Bola analógová, nedávno prechádzali na digitálne šírenie. Dostaneš set-top box s dekódovacou kartou.
Nekódovaných je tam cca 5 programov, STV 1,2, Markíza, JOJ, TA3. Ostatné sú kódované, potrebuješ tú kartu. Tá slúži vlastne na odblokovanie tématických balíkou a rozšíreného súboru podľa toho, ako ho máš od UPC predplatený.
Okrem toho ide cez ten kábel ešte aj pôvodná analógová, avšak s menej programami.
Nekódovaných je tam cca 5 programov, STV 1,2, Markíza, JOJ, TA3. Ostatné sú kódované, potrebuješ tú kartu. Tá slúži vlastne na odblokovanie tématických balíkou a rozšíreného súboru podľa toho, ako ho máš od UPC predplatený.
Okrem toho ide cez ten kábel ešte aj pôvodná analógová, avšak s menej programami.
-
Michaelo105
Light Professional
Takže som zvedavý kedy sa potom začnú robiť rekordéri s iným ako analógovým a dvb-t tunerom. - a z toho pramení moja ďalšia otázka
Videli ste niekto na západe už aj rekordér s iným tunerom ako analog/dvb-t.
Ak by som použil setop box tak mi v tomto prípade zatiaľ stačí hocijaký najlacnejší rekordér. - lenže ja hľadám riešenie, aby som mohol obísť ten setop box.
K tomu dvb-c tuneru - tak by káblovka to mala dekódovať a tým padom by som nemal potrebovať žiadnu kartu nie? či to dekódovať nebude?
Videli ste niekto na západe už aj rekordér s iným tunerom ako analog/dvb-t.
Ak by som použil setop box tak mi v tomto prípade zatiaľ stačí hocijaký najlacnejší rekordér. - lenže ja hľadám riešenie, aby som mohol obísť ten setop box.
K tomu dvb-c tuneru - tak by káblovka to mala dekódovať a tým padom by som nemal potrebovať žiadnu kartu nie? či to dekódovať nebude?
-
Mateq
Medium Professional
Práveže káblový operátor ten signál čo ti posiela cez kábel kóduje, aby sa tak bránili nelegálnym odberateľom. Doma ti potom dajú koncové zariadenie (set-top box s dekódovacou kartou) výbenou za mesačné poplatkyMichaelo105 napísal:K tomu dvb-c tuneru - tak by káblovka to mala dekódovať a tým padom by som nemal potrebovať žiadnu kartu nie? či to dekódovať nebude?
-
Michaelo105
Light Professional
Takže inakšie povedané ak mám káblovku tak sa setop boxu nevyhnem?Mateq napísal:Práveže káblový operátor ten signál čo ti posiela cez kábel kóduje, aby sa tak bránili nelegálnym odberateľom. Doma ti potom dajú koncové zariadenie (set-top box s dekódovacou kartou) výbenou za mesačné poplatky. Ak máš v TV DVB-C tuner, kartu teoreticky môžeš dať rovno do TV, ale keďže tu bolo písané, že ich UPC páruje, tak budeš potrebovať aj STB.
-
Mateq
Medium Professional
Od koho máš káblovku?Michaelo105 napísal:Takže inakšie povedané ak mám káblovku tak sa setop boxu nevyhnem?
Som pátral, a došiel na to, že UPC SK skutočne STB a karty páruje, takže by si sa mu nevyhol. Riešením by bol CA Modul do TV. V česku to tak funguje,
http://www.digizone.cz/clanky/petr-svej ... lovka-upc/
slovenská pobočka toto však odmieta, a nedajú ti ho, lebo sú idioti...
Tu to niekto riešil:
http://staznosti.sme.sk/cpld/1978/UPC-B ... alitu.html
Šu-Do píše, že onedlho to bude ako v Česku, takže potom to pôjde aj bez STB. Otázne je, čo znamená onedlho.
Riešením by bol iný káblový operátor, SATRO to robí normálne, ak máš TV s DVB-C tunerom všetko funguje, problém je, že v Martine nemajú pokrytie.. Možno nejaký iní sú ešte, neviem...
-
Michaelo105
Light Professional
Caute,
Vie mi niekto povedat, ako je to s kvalitou DVB-T signalu v Bratislave (Stare mesto) ?
Konkretne ma zaujima, aka je kvalita signalu pri pouziti USB stick tuneru (napr. http://www.alza.sk/aver-tv-dvb-t-d88419.htm ) bez pouzitia pridavnej anteny (ale len s pouzitim dodavanej - malej antenky).
Vie mi niekto povedat, ako je to s kvalitou DVB-T signalu v Bratislave (Stare mesto) ?
Konkretne ma zaujima, aka je kvalita signalu pri pouziti USB stick tuneru (napr. http://www.alza.sk/aver-tv-dvb-t-d88419.htm ) bez pouzitia pridavnej anteny (ale len s pouzitim dodavanej - malej antenky).
-
vladenko007
VIP
Skus pozriet sem
http://www.digitalnatelevizia.sk/forum/ ... krytie.php
Je tam toho ohladne DVB-T dost
http://www.digitalnatelevizia.sk/forum/ ... krytie.php
Je tam toho ohladne DVB-T dost
-
Ryan Giggs
VIP
No, ono je to zložitejšie. Kvalita je sice rovnaka v tom, čo ide z vysielača, ale kvalita u prijemcu už zavisi na viacerych faktoroch (tienenie budov, kvalita anteny, odrazy, rušenie...).DjBass napísal:Kvalita je všade rovnaká
Čiže jednoznačna odpoveď na meffistovu otazku neexistuje. Prijem signalu je o pokuse a omyle.
chapem a suhlasim s tym co napisal Ryan Giggs
Mne islo len o to vidiet ze niekto chyta v BA na malu (prilozenu) antenku ten signal a ze neseka
Ja som kupil ten Aver TV DVB-T Volar X a nastastie chytam signal v 100% kvalite (vobec neseka) v Starom meste (stara tehlova budova obkolesena zastavbou), takze som happy.
Prilozena antenka na obrazku.
Ten tuner mozem len odporucit. Ma super soft, aj dialkove.
Mne islo len o to vidiet ze niekto chyta v BA na malu (prilozenu) antenku ten signal a ze neseka
Ja som kupil ten Aver TV DVB-T Volar X a nastastie chytam signal v 100% kvalite (vobec neseka) v Starom meste (stara tehlova budova obkolesena zastavbou), takze som happy.
Prilozena antenka na obrazku.
Ten tuner mozem len odporucit. Ma super soft, aj dialkove.
-
vladenko007
VIP
-
Ryan Giggs
VIP