napojenie sa na pc

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

napojenie sa na pc

Príspevok od používateľa dekarbon »

zdravim..mam otazku..zoberme si zeby som bol niekde pri pc a chcel by somsa napojit na svoju vnutornu LAN siet co mam doma djame tomu ze napriklad na svoj notebook ale nechcem mat spusteny stale napriklad teamwviewer alebo VNC..moja otazka znie ze ako by somsa napriklad napojilnapriklad cez nejaky tunel okrem telnetu a keby som to chcel mat este sifrovane aby sa mi pocaas toho spojenia nemohol napojit nikto iny.teda inak povedane chcem si spravit pripojenie tak aby som z hocijakeho kompu pri ktorom budem somsa vedel napojit na svoj doma inak ako cez telnet,VNC alebo teamviewer bud pomocou nejakej autentifikacie meno heslo tak aby sa mi pocas toho spojenia co bude trvat nemohol napojit niekto druhy rposte aby som to mal pocas toho tuneloveho spojenia chranene pred napojenim druhej osoby diki moc
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Skus zabezpečene SSH
Secure shell je kombinácia klienta a servera, pomocou ktorých sa môžete pripájať na vzdialené servery podobne ako použitím príkazu "telnet" - s výnimkou toho, že spojenie bude šifrované a teda bezpečné! V dnešnej dobe by som odporúčal používať namiesto telnetu výlučne SSH, pretože ho úplne nahrádza a ponúka (okrem šifrovania) aj ďalšie vymoženosti.
Napísať odpoveď