Kriza financnych trhov

Diskusie na politické témy...
Tomasito
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Tomasito »

slay, takze screen obchodu, ktorym si sa tu pochvalil a ktory ma tiez dokazovat pravdivost tvojej prognozy nebude? Do jeho vyhotovenia by si investoval maximalne tolko casu, kolko si investoval do napisania svojho prispevku + na rozdiel od tvojho prispevku by mal vypovednu hodnotu.

Aj ked kazdemu s elementarnou ekonomickou gramotnostou je uz teraz jasne, ze si strelil capa (podla tvojej prognozy mal USD voci EUR oslabovat do konca roka 2007, rok 2008 sa uz mal niest “v krasnom posilnovani dolara” - v skutocnosti USD oslaboval dalsich, po sebe nasledujucih 7 mesiacov, pricom v aprili si voci EUR dokonca pripisal svoje historicke minimum!), ten screen by dokazal nie len pravdivost tvojich tvrdeni, ale aj to, do akej miery ty sam tymto svojim prognozam doverujes. Opakujem, v kontexte tvojej prognozy ma zaujima: 1. kedy si svoju poziciu otvoril, 2. kedy si ju zatvoril a 3. objem prostriedkov, ktore si bol do svojej prognozy ochotny investovat. Vyska tvojho udajneho zisku (4.) bude p.i. demonstrovat tvoju predstavu o ”kvalitnom zarobku”, ktorym si sa tu pochvalil. Takze? Budes mi nadavat, alebo...?

PS: AK je pravda to co tu pises, nemal by to byt pre teba ziaden problem.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Argument "ty v živote nedosiahneš spokojnosť" je skvely. Mna len udivuje ako si spajaš suvislosti a tvariš sa, že vieš viac ako ostatni. ten je tupec, tamten je tupec, soroš je gadzo, židovsky bankari nemôžu ovladať finančny trh, zato Bush mal realnu moc niečo zmeniť :roll: .Alebo že ked ti tu kali vypiše zoznam vlastnikov fed, tak odmietaš vidieť, čo to vlastne znamena. Ignoruješ všetky fakty, ktoré by mohli spochybniť tvoj svetonázorček. Ale je s tebou sranda, to uznavam, mnoho tvojich prispevkov napriklad mňa uprimne pobavilo. A nechapem, čo hovoriš na Tomasita, preto, že je moderator nema pravo vyjadriť nazor? Alebo krija ti tu argumentuje na to, čo si napisal a ty že: no chlape nemam na teba slov, alebo, že prispevky od niektorych uživateľov, ktore sa ti nepačia by sa mali filtrovať...., klidek. A už v tomto smere končim, tieto naťahovačky tu pravdepodobne väčšinu už otravuju.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

No co ja viem, predsa len za ten rok dolar posilnil a je uz len na vas, ako si vysvetlite frazu: "ROK 2008 SA BUDE NIEST V KRASNOM POSILNOVANI DOLARA". :roll: Urcite mi to pride lepsie ako "prognozy" o amere (myslim ze v aprili 2009 malo byt zavedene) a podobnych bludoch.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

to historicke minimum som jasne identifikoval, zatial co zvanilovia ako ty predpovedali neviem aky prepad a zrutenie... do datumov ktore su uz davno za nami, tak skus seba reflexiu

screenov ti tu mozem dat 35, aj keby som vobec v zivote neobchodoval, program cosi take zvlada v ramci backtestingu alebo testera strategii a ty by si nemal ako zistit rozdiel, cize ziadny dokazovy material to nieje.. a obratom by si to hned spochybnil a kedze nejde o jeden obchod ale ako som povedal polrocny zlozeny short s prikupovanim pozicii, tak by som ti tu musel dat pri najmensom polrocnu historiu uctu.. a to by som nespravil lebo jednoducho by som ti tu nedal ani vypis z bezneho bankoveho uctu lebo mi nesibe ako niekomu, nie to z obchodneho uctu zo vsetkymi pozciami, stopkami a tpckami skus pohladat na neakom slovenskom alebo ceskom fore ci dal niektori z tych stoviek traderov screen s uctu, a nespravil by som to ani keby ma o to ziadal seriozny kamarat a nie neaky zakomplexovany zataty admin ktory robi z podrbaneho internetoveho fora sudnu sien a ide si tu dokazovat neviem co.. mal by si sa nad sebou trosku zamysliet, sme tu na internetovom fore, chapes? Sam by si potreboval riadnu cenzuru..

tehla super, aspon jeden z vas ma dost rozumu aby sa zastavil..
tehla

Gadzo Soroš hovoril asi predsalen pravdu:

Český prezident Václav Klaus prehovoril pred europoslancami. Šéf Európskeho parlamentu Hans-Gert Pöttering zamračene počúva.
"Začínam byť stále nervóznejší a nervóznejší a stále viac sa obávam reforiem, ktoré prinášajú stále viac pravidiel a zvyšujú medzinárodnú reguláciu, ako samotnej krízy."

http://dolezite.sk/Kapitalizmus_krizu_n ... ident.html
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

slay, takze to je problem. Naco tolko balastu a zbytocne osobne invektiva? Nedas – nedas (ja som to ocakaval). Pokojne tu s odstupom ¾ roka dalej analyzuj minuly vyvoj dolara, tlapkaj sa po ramenach ako si sa prave v 4/12 mesiacov roka 2008 triafal do trendu a ako “kvalitne” si na tom zarobil. Je totiz zaujimave, ze po vsetkych trapasoch so svojimi dolarovymi prognozami (dlhe mesice si tu predpovedal velky boom dolara- ako realny investor by si prisiel aj o trenky), by si sa so svojim uspechom neozval prave vtedy, ked to bolo aktualne. Slay, ved je to trapne. That´s all

tehla, kriza je kazdopadne koncom biznis modelu, ktory je existencne spaty s Wall Street. Tento model totiz do znacnej miery sformoval jej sucasnu podobu a ako sa ukazalo, je nachylny na prilis rizikove investicie. To je aj dovod, preco investicne banky prakticky prestali existovat – skrachovali, zlucili sa s inymi bankami alebo sa pretransformovali na klasicke- plnoformatove- banky. Wall Street, ako sme ju doteraz poznali, teda naozaj zrejme skoncila a ako naznacil aj nedavny summit G20, vo svojej predkrizovej- neoliberalnej- podobe skoncil aj kapitalizmus.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Ak povazujes globalizovany kapitalizmus za formu svetovlady, tak potom je to uzasne.. mozeme si odfuknut, je to lepsie nez globalizovany hocaky dosial znamy system.
Je to uzasne pre koho? V kapitalizme nevidim absolutne ziadne vyhody (okrem teoretickej slobody) a ty si mi ich tu tiez vobec este nepovedal.

S tym clovekom egoistom by si uz mal prestat lebo je to fakt ktory je jasny kazdemu, ale tebe unika cela podstata ludstva a ta neni o tom mat co najviac ale o nejakom dusevnom stasti. Pre cloveka ako stadoviteho zivocicha je najpodstatnejsie kde a s kym zije.
slay
Addict
Addict

Tomasito napísal:slay, takze to je problem. Naco tolko balastu a zbytocne osobne invektiva? Nedas – nedas (ja som to ocakaval). Pokojne tu s odstupom ¾ roka dalej analyzuj minuly vyvoj dolara, tlapkaj sa po ramenach ako si sa prave v 4/12 mesiacov roka 2008 triafal do trendu a ako “kvalitne” si na tom zarobil. Je totiz zaujimave, ze po vsetkych trapasoch so svojimi dolarovymi prognozami (dlhe mesice si tu predpovedal velky boom dolara- ako realny investor by si prisiel aj o trenky), by si sa so svojim uspechom neozval prave vtedy, ked to bolo aktualne. Slay, ved je to trapne. That´s all
:roll: no porataj mi tie trapasy, kolko ich bolo, nehovoris tak trosku naprazdno do vetra? A je skvele ze aj pravnici vedia posudit uspesnost investovania, na zaklade postov na internetovom fore. Forex nieje o investovani ale je to tvrdy spekulativny trading a uz vobec nieje o dlhodobych prognozach, tie su len najhrubsim orientacnym odhadom. Cele je to o money-managemente a risk-managemente :wink: staci aby mi som sa trafil do 4 z 10 obchodov a budem ziskovy, to len tak na margo. Ale len aby si rozumel, lebo mam dojem ze si predstavujes ze som akoze bol pol roka v jednej pozicii.. a tu ti to mam neako nemozne dokladovat tak nie je to tak :) Mohlo by to tak byt keby som mal kapital ako milionar, a mohol si dovolit velke straty a velky stop loss, ale ja som len maly spekulant, a tak sa veziem, a ked sa trh obrati vyskakujem, a potom sa zase veziem.. plus ak zotrvam v taktickych poziciach prikupujem a otvaram nove. Ale fajn, povazujem tento flame za ukonceny.

//autoeditácia príspevku ( 07 Jul 2009, 0:55 )
kali520 napísal:Je to uzasne pre koho? V kapitalizme nevidim absolutne ziadne vyhody (okrem teoretickej slobody) a ty si mi ich tu tiez vobec este nepovedal.

S tym clovekom egoistom by si uz mal prestat lebo je to fakt ktory je jasny kazdemu, ale tebe unika cela podstata ludstva a ta neni o tom mat co najviac ale o nejakom dusevnom stasti. Pre cloveka ako stadoviteho zivocicha je najpodstatnejsie kde a s kym zije.
Vyhody oproti comu? Mas nieco konkretne? A odpust si tie frazy s narodnym socializmom, lebo to naozaj nieje o tom.

Ten egoista je asi vsetkym jasny, len tebe stale unika. Beries ho len z neakej mamonarskej stranky, ale ten koncept je vseobecny a predstav si aj v dusevnom ponati. Je vseobecny, je to clovek, v ludskej spolocnosti preto logicky, jednoducho a prirodzene moze fungovat centralizacia moci len do urcitej urovne a dalej jednoducho ist nemoze. Nic absolutne nejestvuje, ani absolutna kontrola a moc. Preto tie vase vizie zotroceneho sveta alebo konca sveta, alebo neakeho dokonaleho riadenia iluminatmi, slobodomurarmi alebo zidmi alebo neviem cim, povazujem za bezpredmetne.

To ze ste nespokojni rozlozenim moci, alebo tym ze neake skupiny ludi jej maju viac ako ostatni je sice pekne, a asi aj prirodzene pre plebs. Ale treba si uvedomit ze to je normalne a bude to tak, nech by bol aky kolvek system na planete. Je fakt naivne primitivne si mysliet opak. Ale spravme znova nieco na sposob spanielskej inkvizicie a pochytajme udajnych slobodomurarov, povrazdime ich,.. nastolme neaku utopicku umelu blbost, a zili stastne az dokial nepomreli..
kali520
Darca
Darca

slay napísal:Vyhody oproti comu? Mas nieco konkretne? A odpust si tie frazy s narodnym socializmom, lebo to naozaj nieje o tom.
Sorry ale je to o tom.

Zaujimave ze si sa vyjadril len tomu co ti vyhovovalo resp k niecomu o com som vobec nehovoril a cela podstata ti unikla.
slay napísal:Ten egoista je asi vsetkym jasny, len tebe stale unika
Nie neunika, ja to beriem ale tebe unika ze je aj tvor socialny a utvara nejake spolocenstva a egoisticky moze byt len v tom spolocenstve. Celkovo egoizmus prameni z pudu sebazachovi (teda snaha prezit, typicke pre kazdeho tvora na tejto planete). Ale nie kazdy tvor zije v skupinach. Ked je clovek vyhradne len eogista preco utvara rodinu? Preco potrebuje niekoho k naplneniu stastia? Preco vzniklo nieco take ako narod?

Zopakujem stale to iste, pokial budu existovat odlisne skupiny a tie existovat budu je to dane prirodou (rasa narod atd.) tak globalizovany kapitalizmus uspokoji len tie menej pocetne skupiny, skupiny ktore nejsu rozdelene prirodne ale egoistickym myslenim a co je zle tak len tie najhorsie skupiny, nikdy nie najlepsie. NS sa minimlane drzi toho prirodneho rozdelenia skupin a to je pre mna zakladne.
slay napísal: nastolme neaku utopicku umelu blbost, a zili stastne az dokial nepomreli..
Existuje pre teba aj nejaka neumela neutopicka blbost?
tehla

Tomasito: suhlasim, ale je tu par ľudi, ktore tieto tvrdenia radikalne odmietaju a je to pre nich najväčšie sci-fi.
kali520 napísal:(okrem teoretickej slobody)
Suhlasim, že iba teoretickej a iba zatiaľ, lebo majetky štatov su už „znarodnene“ korporaciami, krajiny su obmedzovane medzinarodnymi regulaciami čoraz viac, dane su odvadzane do vreciek korporatnych vlad, atď., komunizmus a kapitalizmus su len dve strany jednej mince – cieľ je ten isty ako vždy-centralizacia moci.

Slay: Ten egoista je asi vsetkym jasny, len tebe stale unika.

V tom pripade aj mne unika. človek je šťastny vtedy, keď môže spolupracovať, je sučasťou niečoho a žije v súlade a harmonii so svojimy blizkimi a okolim, nie vtedy, keď sa chova ako egoista oddeleny od všetkeho ostatneho a rozmyšľa ako vybabrať so systemom a o tom je kapitalizmus.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

nedavno som si pozrel dokument o tom ako funguje MMF (ked ho najdem, tak postnem link). odznela tam jedna paradna hlaska k sucasnemu systemu (dokument bol tusim z roku 2000, cize nema priamu spojitost na sucasnu krizu).

"Socializmus pre bohatých, kapitalizmus pre chudobných."

no a k tomu este pripajam jeden obrazok v prilohe z roku 1911 :)
Prílohy
Anti-capitalism_color.jpg
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:Ked je clovek vyhradne len eogista preco utvara rodinu? Preco potrebuje niekoho k naplneniu stastia? Preco vzniklo nieco take ako narod?
No ved aby lahsie prezil, a kazda rodina bojuje za seba ako ego celok, a tak isto kazdy narod bojuje zaseba ako ego celok. Chciet dobro pre ostatnych aby si sa mal dobre aj ty, alebo chciet dobro pre svoju rodinu, pre svoj narod, pre svoju rasu.. stale v tom najdes motiv ak chces. Tvor socialny, ano a? Naozaj si myslis ze jestvuje system na ktory by si nemohol rovnako nadavat ako na tento? Myslis ze by dlhodobo fungoval bez toho aby sa prirodzene nepreformoval nazad? Pozri boli tu staresinovia, dobyvatelia, monarchovia, diktatori.. myslis ze pred tym to bolo spravodlivejsie? ze sa mala dobre vacsina? :D.. Dnes je to opat o krok dalej, a nikto nevravi ze to je koniec. :)

//autoeditácia príspevku ( 08 Jul 2009, 0:25 )
krija jj :) je to presne tak, a co je dolezite povedat - od zaciatkov civilizacie to tak vzdy bolo. Ta najnizsia najpocetnejsia trieda to bude vzdy cele tahat a vzdy sa budu mat najhorsie :). A ked sa na tym logicky zamyslis z hladiska prirodneho boja, tak inak ani nebude. Rovnost je utopia.

plus ps. kali, ano jestvuje aj nieco ine ako umela blbost, a to je prirodzeny sled veci, to preferujem v kazdej oblasti. Tao.
kali520
Darca
Darca

slay napísal:No ved aby lahsie prezil, a kazda rodina bojuje za seba ako ego celok, a tak isto kazdy narod bojuje zaseba ako ego celok. Chciet dobro pre ostatnych aby si sa mal dobre aj ty, alebo chciet dobro pre svoju rodinu, pre svoj narod, pre svoju rasu.. stale v tom najdes motiv ak chces.
Mylim si ze egoizmus skupiny ktora bola vytvorena prirodou je spravna vec a je podstatne odlisna od egoizmu jednotlivca ktory zije v tej danej skupine a este horsie v skupine vytvorenej nie prirodou ale egoizmom toho jednotlivca. Spajanie sa podobnych ludi trebars bielych slovakov za snahou svojho vlastneho prezitia a zlepsenia zivota seba a zaroven ostatnym v podobnej skupine je podstatne odlisnejsie ako spajanie sa s nepodobnou skupinou dokonca skupinou ktora moze ohrozit skupinu do ktorej by mal patrit len koli tomu aby zlepsil svoj vlastny zivot a zivot tej nepodobnej skupiny na ukor podobnej skupiny.
slay napísal:Naozaj si myslis ze jestvuje system na ktory by si nemohol rovnako nadavat ako na tento?
Myslism si ze jestvuju systemi na ktore by som podstatne menej nadaval ako na tento.
slay napísal:plus ps. kali, ano jestvuje aj nieco ine ako umela blbost, a to je prirodzeny sled veci, to preferujem v kazdej oblasti. Tao.
Prirodzeny sled veci moze byt aj zavedenie hocijakeho "umeleho utopistickeho" rezimu
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay napísal:Rovnost je utopia.
som rad, ze sa konecne na niecom zhodneme, ale s citovanym sice tiez suhlasim, no musim to rozviest. rovnost pozaduje iba hlupak. ja pozadujem spravodlivost.
slay
Addict
Addict

Mylim si ze egoizmus skupiny ktora bola vytvorena prirodou je spravna vec a je podstatne odlisna od egoizmu jednotlivca ktory zije v tej danej skupine a este horsie v skupine vytvorenej nie prirodou ale egoizmom toho jednotlivca. Spajanie sa podobnych ludi trebars bielych slovakov za snahou svojho vlastneho prezitia a zlepsenia zivota seba a zaroven ostatnym v podobnej skupine je podstatne odlisnejsie ako spajanie sa s nepodobnou skupinou dokonca skupinou ktora moze ohrozit skupinu do ktorej by mal patrit len koli tomu aby zlepsil svoj vlastny zivot a zivot tej nepodobnej skupiny na ukor podobnej skupiny.
tak toto je tazka filozofia..
Myslism si ze jestvuju systemi na ktore by som podstatne menej nadaval ako na tento.
Ake? Mas aj neaky iny napad okrem toho trapneho narodneho socializmu ktory vam bol neviem odkial nahucany?
Prirodzeny sled veci moze byt aj zavedenie hocijakeho "umeleho utopistickeho" rezimu
no je prirodzene ze su tu utopisticke snahy ludi a napriek tomu ze su dopredu odsudene na zanik sa o ne budu ludia kratkozrako pokusat. Najlepsie je na tom to ze ludska spolocnost na pozadi tejto masky funguje uz odveko stale rovnako :)
om rad, ze sa konecne na niecom zhodneme, ale s citovanym sice tiez suhlasim, no musim to rozviest. rovnost pozaduje iba hlupak. ja pozadujem spravodlivost.
Spravodlivost, to je snad este vacsi idealizmus nez chciet rovnost. Je to tak preto ze ako rovnost tak aj spravodlivost, su len pojmy a kategorie vymyslene clovekom, fungujuce len v nasej logike, ale mimo nasej mysle nic take nejestvuje. Uz len subjektivnost tohto pojmu znemoznuje to, aby nabral na realnosti. Bez objektivnosti spravodlivost nemoze jestvovat, a objektivnosti zabezpecit niako nevieme.

A aj ked pripustim, fajn budme spravodlivy, aj napriek tomu ze logicky som dokazal ze nic take nejestvuje. Tak sa pozri ako to funguje v reale. Sudnictvo a Pravo ako take.. Je to podla teba spravodlivost? aku si predstavujes? :) ved to je uplne mimo.. Rozhoduju ludia, ktori robia chyby, su subjektivni, a su skorumpovani, podplacani a tak dalej..

To vsetko co tu naznacujem, si moze dat kazdy clovek po chvilke rozmyslania dokopy. A dali si to isto dokopy aj nasi predkovia, ktori vedeli ze nic take nejestvuje.. a preto posunuli ulohu sudcu na Boha. 10 prikazani.. ale vzdy to stroskota opat na ludoch, ci uz vymozitelnost, alebo uplatnenie..

:lol: Jedina nadej pre idealistu je, ak by ulohu zakonodarstva, sudnictva a riadenia ekonomiky prevzal Pan Boh, to by bola jedina moznost na spravodlivost a rovnost.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slay, trosku si to opat rozviedol, ale co keby si si tu moju vetu precital este raz. mozno teraz pochopis (pre istotu v nej zvyraznim jedno slovo) :wink: .

"ja pozadujem spravodlivost."

tym som dal (zjavne nie dost jasne) najavo, ze sa mi jej nedostava pripadne nepocitujem v spolocnosti jej dostatok, ty idealista :D .
kali520
Darca
Darca

slay napísal:tak toto je tazka filozofia..
V skratke, miesal si hrusky s jablkami. Neda sa porovnavat egoizmus skupiny ludi s egoizmom jednotlivca, preto lebo egoizmus skupiny je dobry pre tu skupinu a to je to o co mne ide.
slay napísal:Ake? Mas aj neaky iny napad okrem toho trapneho narodneho socializmu ktory vam bol neviem odkial nahucany?
Mne ten narodny socializmus staci, ale nedavno tu krija spominal tusim Aristotela ktory zoradil najlepsie rezimi, na prvom mieste bola aristokracia, demokracia bola niekde na stvrtom mieste z piatich.

Ale naco sa bavit o rezimoch tie neni su podstatne, podstatny je postoj ludi a ten tvoj mne osobne nevyhovuje.
slay napísal:no je prirodzene ze su tu utopisticke snahy ludi a napriek tomu ze su dopredu odsudene na zanik sa o ne budu ludia kratkozrako pokusat. Najlepsie je na tom to ze ludska spolocnost na pozadi tejto masky funguje uz odveko stale rovnako
Dobre inak. Povedz mi priklad prirodzeneho sledu veci.
slay
Addict
Addict

krija napísal:slay, trosku si to opat rozviedol, ale co keby si si tu moju vetu precital este raz. mozno teraz pochopis (pre istotu v nej zvyraznim jedno slovo) :wink: .

"ja pozadujem spravodlivost."

tym som dal (zjavne nie dost jasne) najavo, ze sa mi jej nedostava pripadne nepocitujem v spolocnosti jej dostatok, ty idealista :D .
ja som ti dal jasne na javo ze Spravodlivost nejestvuje.
V skratke, miesal si hrusky s jablkami. Neda sa porovnavat egoizmus skupiny ludi s egoizmom jednotlivca, preto lebo egoizmus skupiny je dobry pre tu skupinu a to je to o co mne ide.
Ja som hovoril vzdy o egoizme, je jedno praveze ako ho aplikujes.. ale tebe zjavne nieco vyhovuje a nieco nie. Tak som ti objasnoval ze ja to vidim v sirsom zabere nez ty, jednotlivec spolocnost materialno aj duchovno.. len o tom to bolo
mne ten narodny socializmus staci, ale nedavno tu krija spominal tusim Aristotela ktory zoradil najlepsie rezimi, na prvom mieste bola aristokracia, demokracia bola niekde na stvrtom mieste z piatich.

Ale naco sa bavit o rezimoch tie neni su podstatne, podstatny je postoj ludi a ten tvoj mne osobne nevyhovuje.
No ak ti staci tak nemas nic, lebo je to len neaky kratkodoby ospevovany nahodny stav kdesi z riti, ktory nemeni spolocensku strukturu fungovania spolocnosti, ani fungovania ekonomiky. A Aristoteles? Prosim ta, to snad nemyslis vazne.. :lol:

no a nakoniec vravis ze rezimi niesu podstatne ale postoj ludi, a ten ti nevyhovuje.. tak no prosim, zase sme sa stretli, ja tu dookola opakujem ze spolocnosti mozes davat akukolvek rezimovu masku no ona bude fungovat na pozadi stale na svojich principoch, a preto veci z ktorych ty si obvinoval rezim som prisudzoval spolocnosti ako takej, a hovoril ze zmena rezimu by nepriniesla zmenu.. tadaa.. mozno teraz ti docvaklo

a to ze to tebe nevyhovuje :lol: :) no to je sice pekne.. ale ty si jednotlivec a asi len par jednotlivcov na tejto zemi moze povedat ze su stotozneni uplne s fungovanim spolocnosti ako celku (ak vobec neaki), cize moc si nad tym hlavu nelam, ..
Dobre inak. Povedz mi priklad prirodzeneho sledu veci.
Hierarchicke vrstvenie a nerovnosti v spolocnosti, vyvolavaju nespokojnost a rozpory na jej znevyhodnenych urovniach, nespokojnost so sucasnym stavom vyvolava potrebu hladat nove vychodiska, Vznika nova ideologia ktora vyhovuje idealom masy, Ak spolocenske vedomie dostatocne nasiakne touto novou ideou, Idea sa bude snazit o sebarealizaciu a v neakej forme pride do skutocnosti, trebars aj ako nove zriadenie alebo rezim, alebo aj sposob zivota. Ak je zivota schopna - prezije, ak nie - zkolabuje. Je to pokus omyl, najstarsi princip prirody. Dnesny system urcite nieje konecne stadium.. Ty tvrdis ze zkolabuje, ja tvrdim ze neskolabuje lebo zatial nieje v povedomi spolocnosti nova ideologicka alternativa ktora by ho mohla plne nahradit. Ako kriterium prezitia systemu, som oznacil to ako dobre dokaze interferovat z pozadim fungovania spolocnosti bez rezimovej masky, ako dobre dokaze sadnut na profil jednotlivca.

To ze 6 ludi na internete si precitalo clanok od neakeho fanatika ktory ospevoval narodny socializmus nic nezmeni. Ak chces zmenu prived tuto ideu do povedomia spolocnosti, ak to vystihne jej potreby, a ludia sa s nou s totoznia, tak bude tlak na realizaciu, ak nie, tak proste nie je na to poda. A mozes ostat dalej nespokojny
kali520
Darca
Darca

slay napísal:Ja som hovoril vzdy o egoizme, je jedno praveze ako ho aplikujes.. ale tebe zjavne nieco vyhovuje a nieco nie. Tak som ti objasnoval ze ja to vidim v sirsom zabere nez ty, jednotlivec spolocnost materialno aj duchovno.. len o tom to bolo
V tomto pripade neni egoizmus ako egoizmus. Pre mna je urcite horsi tvoj egoizmus ako egoizmus vsetkych slovakov ako skupiny.
No ak ti staci tak nemas nic, lebo je to len neaky kratkodoby ospevovany nahodny stav kdesi z riti, ktory nemeni spolocensku strukturu fungovania spolocnosti, ani fungovania ekonomiky.
O tomto sme sa tu uz bavili napr co sa ekonomickej stranky tyka:
http://www.hojko.com/post1169337.html?h ... t=#1169337

Ci je vytiahnuty z riti alebo nie je mi srdecne jedno, dolezite su pre mna jeho hlavne principi ktore v konecnom dosleku hovoria o tom istom co ja. Tento rezim co bol zavedeny fungoval aj ked par rokov, tak ako ja nemozem povedat ci by fungoval aj nadalej ty nemozes povedat ze by nadalej nefungoval.
no a nakoniec vravis ze rezimi niesu podstatne ale postoj ludi, a ten ti nevyhovuje.. tak no prosim, zase sme sa stretli, ja tu dookola opakujem ze spolocnosti mozes davat akukolvek rezimovu masku no ona bude fungovat na pozadi stale na svojich principoch, a preto veci z ktorych ty si obvinoval rezim som prisudzoval spolocnosti ako takej, a hovoril ze zmena rezimu by nepriniesla zmenu.. tadaa.. mozno teraz ti docvaklo
Ale rezim moze zmenit postoj ludi.
Hierarchicke vrstvenie a nerovnosti v spolocnosti, vyvolavaju nespokojnost a rozpory na jej znevyhodnenych urovniach, nespokojnost so sucasnym stavom vyvolava potrebu hladat nove vychodiska, Vznika nova ideologia ktora vyhovuje idealom masy, Ak spolocenske vedomie dostatocne nasiakne touto novou ideou, Idea sa bude snazit o sebarealizaciu a v neakej forme pride do skutocnosti, trebars aj ako nove zriadenie alebo rezim, alebo aj sposob zivota. Ak je zivota schopna - prezije, ak nie - zkolabuje. Je to pokus omyl, najstarsi princip prirody. Dnesny system urcite nieje konecne stadium.. Ty tvrdis ze zkolabuje, ja tvrdim ze neskolabuje lebo zatial nieje v povedomi spolocnosti nova ideologicka alternativa ktora by ho mohla plne nahradit. Ako kriterium prezitia systemu, som oznacil to ako dobre dokaze interferovat z pozadim fungovania spolocnosti bez rezimovej masky, ako dobre dokaze sadnut na profil jednotlivca.
A ako toto vylucuje trebars zavednie narodneho socializmu v Nemecku?

Narodny socializmus je umela utopisticka blbost, sucasny kapitalizmus nie? Ak ano preco?
slay
Addict
Addict

http://nacionalisti.net/index.php

Ak je toto tvoja cesta kali, tak sa spamataj, hambi sa a davaj si pozor kam to zajde. Historia je svedkom ze take sialenstvo sa vzdy skoncilo zle. Sproste ovce, ktore su nacisto z magorene davom a spolocenskou situaciou.

Je mi luto, mrzi ma, ze take cosi sa znovu moze dostat do reality a ze nieco take najde hniezdo aj na slovensku. :? A lutujem aj kazdeho kto je toho sucastou.

Ako vravel Einstein, ludska hlupost je nekonecna..
Napísať odpoveď