Čistenie auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MaTT5
Expert
Expert

Čistenie auta

Príspevok od používateľa MaTT5 »

Chcem si vycistit auto zvnutra aj zvonka ale neviem sa rozhodnut, ci si to spravit doma alebo to zverit do ruk firme zaoberajucej sa tymito vecami. Cena za cistiace prostriedky a postovne je zhruba rovnaka ako kompletne umytie vo firme tak neviem. Oplati sa to robit doma? mate skusenosti ci sa to inde robi poriadne alebo to flakaju? predsa len dnes vacsinou plati co si nespravis sam nieje poriadne. Umytie ktore mam vybrane by zahrnalo toto vsetko: Wap, ručné umytie šampónom, nanesenie tekutého „studeného“ vosku, umytie a vytretie dverí a prahov karosérie, osušenie jelenicou, kompletné vysávanie interiéru, vyčistenie rohoží (guma aj textil), kompletné tepovanie interiéru (strecha, čalúnenie dverí, sedadlá, podlaha, batožinový priestor) alebo ak je koža tak jej vyčistenie a ošetrenie, vyčistenie odkladacích priestorov, vyčistenie a ošetrenie palubnej dosky a všetkých plastových častí interiéru, vyčistenie a vyleštenie všetkých okien z vnútornej aj vonkajšej strany, vyčistenie diskov a pneumatík, ošetrenie pneumatík, umytie motora (na vlastnú zodpovednosť zákazníka!)
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa ades »

tak ti poviem, ze keby si mal toto vsetko robit, tak tym zabijes cely den. otec dava obcas umyt auto takto rucne, stoji to cca 500Sk, auto je ako nove. uz len kvoli tomu, ze priemyselny vysavac ma iny vykon, domaca hadica wapku nenahradi atd. skus si zistit, ci maju o tej firme tvoji znami nejake informacie, inak by som auto kludne zveril im
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

jednoznacne by som to dal do firmy.. ked to mas za tu istu cenu ako doma tak ani nerozmyslaj.. ved doma sa namakas ako otrok a tam ti to vsetko spravia druhy.. sice je pravda ze niekedy to aj dobre odflaknu :D ... ale zase nic ti nebrani v tom byt tam s nimi a pozerat na nich ze co robia.. este by som chcel povedat ze pozor na umyvanie motora.. jeden mechanik mi hovoril ako umyvali peugeot boxer rocnik 2008 ten s tych najnovsich modelov a mu natiekla voda niekde do sania ci kam po umyti nastartovali a motor bol fuc..
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

hh prečo by som to mal niekomu davať vyčistiť ked to zvladnem aj sám načo nikomu to nedavaj proste ja som dnes čistil auto a použil som auto kozmetiku W5 je dobra čistí to kvalitne potom vysavač s tepovačom krásne to vyčistí interier no a na čistenie hrubej špiny a podobných veci stačí voda a napr JAR alebo niečo podobne ale nie prostriedky euro shoper a podobne teda jar ale poriadne dať do toho jari aby to bolo silne a nie slabe. potom dve handry jedna mokra a jedna sucha a krasne čistíš z vonky je to jednoduche osobne som kúpil "automyčka- umy auto z jedneho vedra" čo je aj pravda no a jednoduchým sposobom umyješ nejakú tú časť a opláchneš wapkou a postupuješ od hora dole. ked je auto umyte tak popozeraj z mokrou handrou ale tiež jarova či niekde nie je nejaka šmuha a ak nie tak nehaj sušiť zatial otvor dvere a poumývaj boky dverí potom pristrojovku handrou alebo tou jelenicou proste aby sa to blýskalo alebo cockpit spray okna umyješ za pomoci obrúskou W5 alebo jednoducho alpa + handra - asi jedina vec po čom neostanú šmuhy kolesa vyčisti prostriedkom na čistenie gúm a oživenie krásne to vytiahne špinu von disky hlavne predne ale aj zadne ak máš kotúče aj vzadu tam treba wapku a prípadne W5 care nastriekaš počkáš zmyješ disky bud pasta alebo spray na hliníkove a plechové disky ked auto obschne tak jednoducho voskové utierky na nanášnie leštidla jedno mokre od leštidla a druhým suchším zaleštiť . Motor je asi najzložitejšie . teda motor cleaner od W5 krasne postriekaš neháš chvílu a potom handrou alebo vodou splachneš

dnes som čistil j je to zaberačka ale ked necheš dať prachy za komplet vyčistenie tak iba týmto sposobom

j ktomu čisteniu motora pozor na to sanie zapchaj to niečím aby sa tam nedostala voda hm no a taktiež nehaj motor otvoreny pokým nevyschne a neštrartuj ho hned ja to robím tak že vyčistím a nehám ho otvorený aj cca 2 hod na slnku iba tak

píšeš o cene prostredkov hm a čo myslíš kolko ti auto vydrží čiste ??
oni ti to vyčistia bude čiste ale zas sa zašpiní takže ja by som to im nedaval maximalne vyčistiť čalúnenia malých ploch alebo niekde v rohoch auta kde sa ja nedostanem z vysavačom
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

Osobne tiez preferujem vlastnorucne umyvanie. Ale to bude asi tym, ze mam moznost si auto doma hodit pekne na dvor, mam k dispozicii poriadnu WAPku, silny vysavac a znamost v predajni autodielov, kde mi vedia predat samopnaty, peny a dalsiu auto-kozmetiku za velmi prijemnu cenu. Inac by ma to asi moc nebavilo, takto sa s tym rad pohram aj sam. Samozrejme, chce to cas a nervy... Ale na druhej strane, dobre sa v takom auticku potom vozi, pozname ten fajn pocit...
MaTT5
Expert
Expert

co sa tyka toho ze by bolo vela roboty, to ma nejako netrapi, aspon bude jeden den co robit a s miestom tiez nieje problem, dvor je velky :D ale mame akurat centralny vysavac, ziaden s WAPkom takze to by mohol byt kamen urazu... asi sa priklonim k firme, predsa len si u nich davam aj renovovat lak tak nech to srpavia na jeden krat. A cistenie motora radsej sam doma :P
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

My sa venujeme čisteniu aj áut a odporúčam. V každej firme použijú či už špeciálne tepovače, vysávače na interiér a wapku na exteriér. Plus celú radu prostriedkov na plasty, okná atď. Samozrejme, záleží na konkrétnej firme. skús si vybrať na základe doporučení. Raz za rok je to dobrá investícia. :)
MaTT5
Expert
Expert

ok, auto ide k "profesionalom", a ked je teda rec o referenciach, ku komu to davate vy?
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Odkiaľ si?
MaTT5
Expert
Expert

BA
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Čo to stojí takéto jarné upratovanie auta?
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

nevem nema snimi skusenosti ale na tuningklube su na tychlo chalano len same dobre reci ....

http://www.umyma.sk/
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

skús pozrieť aj nejaké noviny miestne s ponukami, tam si určite niečo nájdeš:)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: Čistenie auta

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Vystriekanie motora vapkou. Áno / Nie?
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

odpoved: naco? :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Dnes kamoš machroval s čistým motorom, že ho vystriekal vapkou. Ako v podstate nejaký hĺbkový zmysel to nemá, lebo motor neukazujem :D ale keď som tak pozeral, tak bolo by tam predsa len čo vystriekať. :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

tak no prefuknut ho mozes, ale nic intenzivne, ten tlak vie narobit svoje.... ak sa chces kamaratom pochvalit nalestenym motorom ( to som robil, ked som mal prveho favorita :D ), tak si zober pekne handu, kybel s vodou a hura do toho :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

o nalestenom motore si myslim ze pred tyzdnom musel prejst serioznou generalkou a teda nic moc na machrovanie :-D :-D :-D
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ty auta s motorizaciami, ktore maju kolo 250kkm a su pred ocakavanou generalkou vyhadzujes do kosa?? ved to sa da este krasne stocit a predat do aaa-cok :D

neznasam, ked niekto umyje motorovy priestor pred predajom auta... potom moze potencionalny zaujemca pozerat doblba, ze ci to kdesi tecie alebo nie :)
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Nie, nie čosi, nepotrebujem si nič dokazovať tým čistým motorom, len som tak rozmýšlal, že keď umývam komplet celé auto, vysávam, skrátka kompletka :D tak, že i motor by nemusel byť od veci umyť. Ale tiež si myslím, že tá vapka sú dosť velké tlaky, aby mi neklakol alternátor, alebo elektrika a pod., tak sa na to buď vykašlem, alebo len ako vravíš, handra a kýbel. :)
Napísať odpoveď