Ako vybrat procesor z MB?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ChallengerQo
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Ako vybrat procesor z MB?

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

Ahojte, som tu novy takze nemam sajnu ci tu uz takyto topic bol + som laik do montovania pocitaca :P

potreboval by som vediet ako dostanem von chladic z cpu (chladic seriovy od amd sempron 2800+ socket 754 a doska ECS RS482-M754)

konkretne neviem ako odpojit kabel ktory ide z maticnej do ventilatora chladenia a ako vybrat ten chladic s vendilatorom von.

Dovod vyberania je ten, ze rozpredavam stary pc na suciastky..

Pevne verim, ze sa tu najde niekto, kto mi to vysvetli krok po kroku :)
j@ro
Star
Star

Príspevok od používateľa j@ro »

1. uvoľníš zarážku, ktorá fixuje napájací konektor ventilátora a vytiahneš ho von

2. odistíš sponu, ktorá pritláča chladič k cpu, (konkrétne na jednej strane celú sponu drží páčka ktorú uvolní a stiahni z oboch strán konce spony ktoré su cez otvory zachytené na základňu procesora
3. teraz už chladič drží len teplovodivá pasta, chladič pevne uchop a pohybom zprava doľava sa ho snaž odlepiť - toto je naväčšia sranda :P

4. nakoniec uvolni zámok socketu páčkou naparavo, ktorú uvolni zo zarážky a zdvihni dohora vytiahni cpu a zbav ho starej teplovod. pasty
Prílohy
system-1.jpg
ChallengerQo
Expert
Expert

Príspevok od používateľa ChallengerQo »

dakujem velmi pekne :)

podarilo sa mi to vybrat s mensimi tazkostami, pretoze som celkom nerozumel napisanemu :D a vyberanie mi znacne blokovala grafika onboard :P
Napísať odpoveď