Počítačová škola

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Patrick7
Expert
Expert

Počítačová škola

Príspevok od používateľa Patrick7 »

Neviete náhodou niekto o nejakej strednej počítačovej škole na Slovensku? Najlepšie v blízkosti NITRY.
lollo
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lollo »

prepac nechcem ta vysmiat ale co povazujes za pocitacovu??? :lol:
Patrick7
Expert
Expert

na ktorej sú odbory ohľadne počítačov...
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

co znamena odbor v ohlade pocitacov? napr na SPS elektrotechnickej aspon mi sme mali odpor pocitacove systemy ale ucil si sa i elektrotechniku
Patrick7
Expert
Expert

Aby som vedel ako fungujú PC, chcem sa naučiť html, css, proste hocičo ohľadne počítačov... Aby som dokázal opraviť počítače, diagnostikovať chybu prečo nefunguje atď atď
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

to sa malo kde resp na skole naucis to ani spoluziaci co som mal z tej skupiny ze pocitacove systemy take nemali akurat sa ucili cisco a nic viac to skor v tejto veci samouk lebo pochybujem ze je nejaka taka skola

inac ty chces asi skor nieco take ako "servis" ale to malo co skor to programovanie alebo sietarina, mozno ze sa mylim ale ja som sa s nicim takym nestretol
Patrick7
Expert
Expert

Hej môže byť niečo také.. Poznáš nejakú takú školu kde je tento odbor?
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

popozeraj nejake elektrotechniky napr je nieco v PO a nieco v KE o ktorych viem co su na vychode ale aj v BA je nieco take skus pohladat
Patrick7
Expert
Expert

Ok, vďaka za radu.
amd_sk
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa amd_sk »

Patrick7 napísal:Aby som vedel ako fungujú PC, chcem sa naučiť html, css, proste hocičo ohľadne počítačov... Aby som dokázal opraviť počítače, diagnostikovať chybu prečo nefunguje atď atď
hh tak to podla mna ta nejako moc nenaucia v skole, to skor z vlastnej skusenosti.:wink:
Proste si skusat sam taketo veci doma, a skumat taketo veci.
A ked uz ide o tie programovacie jazyky, tak to mozes kludne skusat aj sam doma.
:arrow: nieco pre zaciatocnikov:
http://www.jakpsatweb.cz/
lollo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

jakpsatweb.cz je velmi hlupo urobeny vobec sa mi to nepaci na html mam lepsi tutorial
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Patrick7

To neni ani tak vec školy. To musi človeka baviť. Ja som v zivote nic podobne nestudoval a dokazem si spravit vsetko sam aj co sa tyka hardweru aj softweru. Nikdy som nepotreboval servis sem tam nejaku tu radu s fora a takych ludi je tu vela. Ale ked chces skolu tak napr. VŠ Elektrotechnicka Košice.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Hej, sice neviem o ziadnej takej skole, ktora by na slovensku mala potrebne vybavenie a zameranie presne len na tento druh studia.
Moja rada teda je, ze udrzuj kontakt s technikou, citaj fora, web a komunikuj s ludmi, ktori sa tomu venuju a sleduj novinky a dianie okolo teba...toto ta v skole nenaucia.
Dalej ako uz bolo spomenute, skus si podat prihlasku na skolu, ktora je zamerana na pocitacove systemy (pod tymto si nemozes predstavit PC...pretoze ako zistis, ma to od toho dost daleko :lol: ), ale aspom tam budes v kolektive "geekov", od ktorych sa nieco naucis.

tuto mate v Nitre
http://spsnitra.edupage.org/
- tam asi ten elektrotechnik

a potom vo Vrabloch
http://www.souevr.edu.sk

tam som sa zasmial na tomto odbore
6475 2 technickoadministratívny pracovník
absolvent odboru je kvalifikovaný pracovník schopný samostatne pracovat ako technickoadministratívny a hospodársky
pracovník v rôznych oblastiach národného hospodárstva alebo v súkromnom sektore. Pri svojich cinnostiach ovláda prácu na
písacom stroji a pocítaci desatprstovou hmatovou metódou, vie spracovávat vecne, štylisticky a gramaticky rôzne písomnosti.
Ovláda základy jednoduchého a podvojného úctovníctva, vie obsluhovat zariadenia záznamovej, reprodukcnej a výpoctovej
techniky
:lol:

potom este Nove Zamky (tato vyzera v pohodicke)
http://spojenaskolanz.edupage.org
odbor:
Integrovaný študijný odbor elektrotechnika (2675 600)

Odbor je určený pre žiakov, ktorí sa chcú stať skutočnými odborníkmi v elektrotechnike, pretože umožňuje po 2. ročníku väčší výber odborných predmetov. V prvých dvoch ročníkoch sa vyučujú všeobecnovzdelávacie predmety a z odboru: elektrotechnika, elektrotechnológia, elektronika, výpočtová technika a strojníctvo ako príprava na budúci výber oblasti elektrotechnického štúdia.
Žiaci z integrovaného študijného odboru elektrotechnika sú po 2. ročníku podľa záujmu a študijných výsledkov rozdelení na študijné oblasti:

- počítačové systémy
- elektrické zariadenia

Charakteristika jednotlivých študijných oblastí:

Počítačové systémy:
Študijná oblasť je orientovaná na počítače z hľadiska technického i programového vybavenia. V rámci odborných predmetov sa dozviete, kde je „duša“ počítača, ako ho navrhnúť, zostaviť, skontrolovať a naprogramovať na riešenie vášho problému. Vyučovanie programovania sa uskutočňuje v jazykoch Assembler, Pascal a C++. Naučíte sa obsluhovať programové balíky, ako sú OrCad, Windows, Word, Excel a CorelDrav. V sieťovej akadémii NetAcad - CCNA E1 a CCNA E2 sa naučíte navrhovať, obsluhovať a riešiť problémy počítačových sietí. Dostanete informácie i z oblasti silnoprúdovej elektrotechniky.
Arkarian
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkarian »

Jestli chces tak zkus gympl a pak vysku :) myslim ze je to lepsi nez na stredni ale jak chces :)
G0lDiER_
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa G0lDiER_ »

Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

hladaj odbor MPS (Mechanik Pocitacovych sieti) Jedna taka skola je v starej turej ... btw neboj sa toho slova mechanik :D
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Inak chodil niekto na ten odbor Mechanik pocitacovych sieti?O com to vlastne je?
Shano
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shano »

takze

Dostanes aj elektrikarske vzdelanie aby si vedel ... dalej su tam predmety ako
TVP(technicka vybava PC)
PVP(programova...)
Programovanie
Ele
odborna sposobilost...
atd...
No mozem povedat ze najkvalitnejsia je prax kde si davaju zalezat ... co sa tyka serverov atd to ta naucia ... dokonale budes vedel ovladat Win co uz asi kazdy vie dalej musis vedet novell win server, a vsetky mozne distra linuxu ... dalej ta tam budu aj ucit ako skladat PC atd ... proste skazdeho co treba ... ja som rad ze som siel na tento odbor aj ked bola skoda ze niektore veci uz boli starsie co naz ucili ale tomu sa neda zabranit lebo to ide vsetko moc rychlo dopredu ...

No zase nadruhej strane clovek ktory sa o pocitace zaujima uz dlhsie a vie si nainstalovat OS spravovat server atd atd ... tak mu ta skola skoro nic neda ... ale aj malo je nieco :) a hlavne ma potom clovek papier ze vystudoval to a to ... jaj a este som zabudol v starej turej sa da priamo vskole prihlasit na CISCO akademy zadara ... tot asi vsetko ak ma niekto nejake otazky napiste ...

este som zabudol na tu programovu cast ... programovania az az nejake zaklady grafiky je tam toho dost ...

jedina vec co som sa tam nenaucil je pisat :D takze sry za y/i :D:D
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

hm ked chces nieco ohlado pc tak chod na zochovu :) je to v BA.. tu mas stranku: http://www.zochova.sk/newzochova/generate.php?IID=120 tam mozes studovat pocitacove systemy
Napísať odpoveď