Zlepšenie môjho computeru

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Zlepšenie môjho computeru

Príspevok od používateľa Kevin »

Zdravim.. Potreboval by som poradiť .. Dá sa voľajako zlepšiť tento pc ? Myslím pretaktovanie alebo niečo take .. (Som magor do toho) .. Cez voľajaký program ? Alebo je to niečo kde napr rozoberem skrinku ..

- 1.87GB RAM
- AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+
- NVidia GeForce 7050 PV

Dalo by sa tak zlepšiť (Pochybujem), že by som si zahral GTA IV? Lebo som to už mal všetko som mal na low low low low low 800x640 (nizsia nesla) a mi ta ukážka na začiatku čo niekto niekoho bičuje sekala ako keby som mal pc z roku 0 .. Normálne som dal ESC a menu sekalo takisto .. (Neviem či sa to dá nazvať vôbec sekaním .. Som mal možno -4 FPS) :D Stačilo by mi hrať na low low low 800x640 BEZ LAGOV
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

Napis nam viac o pc nam npomoze aku mas GK potrebujeme kolko ma mb zbernica 128mb ??? a aky slot a napr aku mas dosku zdroj ale najlepsie predat za 100€a kupit za 400€slusny stroj
Kevin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kevin »

Ako to zistim ? Resp. aky software stiahnut ?
patro16
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa patro16 »

Dj-XxX napísal:Napis nam viac o pc nam npomoze aku mas GK potrebujeme kolko ma mb zbernica 128mb ??? a aky slot a napr aku mas dosku zdroj ale najlepsie predat za 100€a kupit za 400€slusny stroj
nemusi nic pisat hned je kazdemu jasne s toho co napisal, ze je to integrovana grafika a na tej si GTA4 nezahra a s tym nikto nic neurobi a aj ak kupi GK tak ma zasa slaby procak a nepomoze mu ani taktovanie=ak chces hrat GTA4 musis kupit new pc no a s tymi 400€ si to dufam nemyslel vazne na gta4
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

pokial nepotrebuje detaily, tak za 400 eur posklada komp, na ktorom to rozbeha uplne vpohode.

co sa tyka potencialnej moznosti tvojho kompu, napis aku mas dosku, idealne, aky mas slot na grafiku (AGP/PCI-Ex)

S diskretnou grafikou by sa ti to mohlo podarit rozbehat na nizkych detailoch aj plynulejsie
Dj-XxX
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Dj-XxX »

neviem ale ja som si 400€ poskladal komp
Inted c2d e7400 2,8 taktom na 3,0ghz
Ram 2gb +1gb
hdd 32wd
dvd rw LG
grafika GF9800GT CUDA Super Plus 1GB DDR3 DDI PCX
+ z bazaru 26" samsung lcd

a gta4 pohode na Medium deatils
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Ja mam:
  • MB Asus P5VD2-X
    GK: ATI Radeon x1650 series
    CPU: Core2Duo 4300 1,8GHz
    RAM: 2GB
A GTA IV som si zahral. Teda na GTA IV netreba silny stroj :? Kazdy s tym prehana. Ak si na tom trochu horsie, co sa tyka penazi, tak za tych 400€ urcite nieco zozenies ;)
No ak chces hrat hry plnohodnotne, tak je lepsie investovat do toho trochu viac
Sapo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sapo »

Zbytocne OT prispevky :S
Do tvohjo PC staci dokupit uz len grafiku a uz aj GAT IV si zahras :)
Cpu mozes pretaktovat na 3.0GHz aj s boxovym chladicom, malo by to zvladnut bez zmeny napetia. Taktuje sa v biose...
grafika napr 8600GT. HD3650. 9600GSO/GT (na tuto potrebujes aj napajanie) HD4670 (asi tiez napajanie)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Sapo: Nie su to zbytocne OT prispevky. Nenapisal aku ma dosku, tagze tie veci co si radil ty mu mozu byt, bud OK, alebo uplne na hovno ;)
Sapo
Addict
Addict

Na hovno nebudu, pretoze na 99% ma dosku ktora ma PCIE uz ked ma socket AM2 tak PCIE ma urcite...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Athlon 64 X2 4800+ je uplne dostacujuci procak, netreba ani nic taktovat, staci dokupit nejaku slusnu grafiku a pojde aj GTA IV
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: Az na to, ze GTA 4 ma az velky doraz na procesor, takze kupou lepsieho procesoru dosiahne podstatne vyssi vykon v tejto hre, narozdiel od ostatnych hier. A doporucene pre GTA 4 a podla roznych benchmarkov su to quad procaky.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

hojko

iste ze najlepsie by bolo vymenit cele pc za nove, ja som mu chcel len navrhnut najlacnejsie kompromisne riesenie- aj ked samozrejme by mu to slo iba v nizkom rozliseni..
Mosko
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mosko »

hojko napísal:gogo956: Az na to, ze GTA 4 ma az velky doraz na procesor, takze kupou lepsieho procesoru dosiahne podstatne vyssi vykon v tejto hre, narozdiel od ostatnych hier. A doporucene pre GTA 4 a podla roznych benchmarkov su to quad procaky.
hojko budem ti protirecit a nieje pravda ze treba quad procesor, skor by som to pokladal za zbytocnost na hry, 99,8% hier ale aj programov nedokaze vyuzivat ani 2 jadra na 1 proces takze naco 4 jadra ked bohate stacia 2 ??? quad procesor iba na konvertovanie filmov a pod ale aj to je zbytocnost, takze quad procaky su v domacnostiach skor ako frajerinka lebo vacsina uzivatelov nezamestna ani 2 jadra na 100% :)
Sapo
Addict
Addict

Uz som to tu raz rozoberal.
Je zbytocne teraz kupovat X2 CPU ked o rok, dva bude X2 malo.
Terajsie nove hry a programy dokazu vyuzit X4 CPU. Takze X2 sa v dnesnej dobe uz ani neoplati kupovat
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Mosko napísal:hojko budem ti protirecit a nieje pravda ze treba quad procesor, skor by som to pokladal za zbytocnost na hry, 99,8% hier ale aj programov nedokaze vyuzivat ani 2 jadra na 1 proces takze naco 4 jadra ked bohate stacia 2 ??? quad procesor iba na konvertovanie filmov a pod ale aj to je zbytocnost, takze quad procaky su v domacnostiach skor ako frajerinka lebo vacsina uzivatelov nezamestna ani 2 jadra na 100% :)
Ale ko*ot, ja ked konvertujem film tak mi zozere hned 2 jadra na 100% a pritom na pocitaci nic nerobim iba konvertujem film.4 jadrove procaky su uz pri kupe pocitaca v dnesnej dobe samozrejmostou ked chces napr. hrat hru a na pozadi sa bude konvertovat film alebo bude prehladavat antivirak alebo hocico ine tak pritom sa zapoti aj 4jadrovy procak.len tolko... :)
Prílohy
b.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Mosko: Na to co pises je jendoducha odpoved, staci si pozriet benchmarky z GTA 4 a hned zmenis nazor. Precitaj si tento clanok: Závislost Grand Theft Auto IV na procesoru a grafice, dovolim si kratku citaciu: ,,Limitování hry procesorem je dobře vidět například z grafu srovnávající starou a novou GeForce GTX 260. Ačkoliv má nová GTX 260 o 24 unifikovaných shaderů víc a ve všech ostatních hrách je o 10 % výkonnější, tak rozdíl v GTA IV je rámci statistické chyby. A to máme Core 2 Quad na 3,6 GHZ! Stejnou věc naměřily téměř všechny weby a limitace procesorem v rozlišení nad 1920x1200 px pro výkonnější karty končí až u procesorů Intel Core i7 na frekvenci 4 GHz! V nižších rozlišeních dokonce neexistuje procesor, který by hru dokázal dostatečně nakrmit.

Co z toho plyne? Že pro GTA IV není rozhodujícím faktorem grafická karta, ale právě procesor. To je zároveň důvod, proč všechny současné grafické karty podávají nepřesvědčivé výsledky maximálně okolo 40 fps v průměru - více o Grand Theft Auto IV, které vyšlo pro PC začátkem prosince, v našem dřívějším zpravodajství.
"

plasmon: Ked idem hrat a zaroven pustat antivirak, tak by som povedal, ze som este velmi limitovany diskom.
Prílohy
gta4pccpubenches1280wa9.png
Sapo
Addict
Addict

A ja sa mozem cudovat preco mi to na Athlon X2 5600 + a ATI HD4580 seka. Ale bohizial je to tak, a plati to uz aj vo viacerych hrach, ale nie az tak rapidne, ale napr medzi X2 a X4 CPU je v hre rozdiel 10-20 FPS co nie je malo
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Sapo: Ako v ktorej hre, pretoze optimalizacia pre 4 jadra je z hladiska programovania o dost zlozita. Ked bude poriadny engine, ktory bude optimalizovany pre 4 jadra a bude dobre pouzivatelny a modifikovatelny, tak to bude vo viacerych hrach. Teraz je to este v plienkach, mozno o rok ci dva to bude o inom. Ak by som ale kupoval dnes PC, tak uz idem urcite do 4-jadra. Napriklad nedavno vydana hra Arma 2 neberie ohlad ci ide o singlecore, dualcore alebo quadcore, ide o cisty vykon procesora, takze napriklad procak pretaktovany na 3,6 GHz je v hre vykonnejsi ako nejaky quad procesor s nizsim taktom. V tejto hre je vsak optimalizacia podla recenzii a uzivatelov dost odflaknuta a treba dufat, ze to vyriesi patch.
Sapo
Addict
Addict

Hladal som 2 min, viac obrazkov netreba. Je tam rozdiel nie moc velky ale je
http://img26.imageshack.us/img26/7382/beznzvullv.jpg
http://img110.imageshack.us/img110/5886/beznzvu1.jpg
Napísať odpoveď