Wifi delenie

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
djmark
Light Expert
Light Expert

Wifi delenie

Príspevok od používateľa djmark »

chcem sa spýtať ked mám anténu a mám na ňu napojených dvoch užívatelov, či sa medzi nimi signál delí na pólku. Napr. ked je na nu napojený jeden úžívatel a ide mu download 3000kb/s ked niečo sťahuje a napojí sa druhý užívatel ktorý tiež chcem niečo sťahovať po sieiti. bude sa medzi nich deliť rýchlosť že obydvom to pojde 1500kb/s alebo aj tomu druhému to pojde 3000kb/s.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

rychlost sa prideluje podla potreby. To znamena, ak budu dvaja, nikde nemas zarucene ze to bude presne na polovicu... Avsak rozne obmedzenia pre uzivatelov sa (v zavislosti na routri/AP) daju nastavit
djmark
Light Expert
Light Expert

jasné to chápem že to nebude presne, ale proste delí sa to. oka teda
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ked jeden pusti tahanie z torrentov a ten druhy si chce pozriet web, tak ten s tym webom ma smolu. Nacaka sa kym mu to natiahne, zatial co torrenty bude tahat co linka staci. Nastavit by to malo ist cez QoS v nastaveni routra.
djmark
Light Expert
Light Expert

ja to mám nastavené v limit pre session. a teraz mi torrenty moc nezaťažujú sieť
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

djmark: Ak to obmedzis, tak ano. Ale pokial nechas download a neobmedzene a mas tam nahodenych napriklad 50 peerov a tahas plnou linkou, tak druhy uzivatel siete ma proste smolu, pretoze torrent zahlti cele pasmo.
Napísať odpoveď