Help s Delphi !!! ASPON NIEKTO !!!

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
SC0U7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Help s Delphi !!! ASPON NIEKTO !!!

Príspevok od používateľa SC0U7 »

CFTE chcel by som sa vás spýtať na open dialogy v Delphi...
Ako mám načítať mp3 cez open dialog? no myslím to takto (Použivateľ by si v programu mohol načítať cez open dialog mp3-ojku a potom ak by klikol na tlačidlo prehrať by sa mu tá jeho pesnička prehrala ,D

No uz mám všetko. Všetko šlape jak má byt ale ked kliknem na play mi napíše no MCI device open.
Ako to opravím? asi niečo spoločné s týmto ?

if Opengo.Execute then begin
MediaPlayer4.DeviceType := dtAutoSelect;
MediaPlayer4.FileName := Opengo.Filename;
MediaPlayer4.Open;

A ešte ako načítam V mediaplayeri mp3 z webu skúšal som dať FileName http://neco.sk/pesnicka.mp3 ale nejde mi to tak !!
PLS FAKT POMôŽTE UŽ SI STÝM NEVIEM RADY !!!! thX za odpoveď
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

v tom kód nevidím chybu, problém bude niekde inde. Skúšal si aj iné mp3? Skúšal si si to odkrokovať kde vzniká problém?
SC0U7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No mp3 som skúšal nahradit inými stále to píše aj keď to celé ešte raz prerobím tak no MCI device open neviem či to pomôže v programe mi to hlási chybu odtialto:

Kód: Vybrať všetko

program smm;

uses
  Forms,
  smmun in 'smmun.pas' {Form1};

{$R *.res}

begin                        OD BEGINU ZAČÍNAJU MODRÉ GULôČKY!!
  Application.Initialize;
  Application.CreateForm(TForm1, Form1);
  Application.Run;
end.
a ak toto pomôže http://img15.imageshack.us/img15/3954/totov.png
no odkrokovat som skúšal a vzdy mi to napísalo ked som použil mediaplayer a button button som nastavil Mediaplayer.Play :( co dalej?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

môžeš sem dať celý zdroják ako prílohu?
SC0U7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

http://www.sendspace.com/file/orbvbn
neslo mi to sem pridat ako prilohu nepovolena pripona :) skús :
http://www.sendspace.com/file/orbvbn
dal som radsej vsetko do raru :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

máš na tých mediaplayeroch ponastavované autopen na true. Máš tam aj napevno zadané cesty k súborom, ale tie súbory (alebo aspoň jeden z nich) nie je tam kde by mal byť a preto ho nevie nájsť a prehrať. Nerobil by som to takto napevno že E:/niečo/niečo.mp3 ale radšej relatívne cesty. Tiež by som nedával autopen na true, radšej to spustiť nejaký eventom.
SC0U7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

STačí ked dám autopen na false u všetkých a dam mediaplayer invisible a potom nastavim na ten button ze Mediaplayer1.Play;
a tie cesty mam dať ako teda??? a ešte porad ako zadávat adresu z netu napr: vide na www.neco.sk/neco.avi aby mi prehralo v tom programe :) thx za odpoveď .. :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

cesty zadávaj takt:
form1.MediaPlayer1.FileName:='zvuky/nieco.mp3';
čiže nie absolútnu cestu aj s názvom disku, lebo ak niekto tvoj program spustí, možno disk E: ani nemá a ak hej, určite na ňom nemá takú adresárovú štruktúru a súbory ako ty. Takto iba s programom dáš adresár zvuky kde budú všetky mp3

to prehrávanie z netu som nikdy nepotreboval, treba pohladať na nete. Neviem ale či to bude také jednoduché ako si predstavuješ
SC0U7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no xD takže s netom sa môžem rozlúčit idem skúsit tú cestu teda moment..:)
I am Lama :D takže sry ze mi to musíš všetko tuna vysvetlovať..

form1.MediaPlayer1.FileName:='zvuky/nieco.mp3';

Mám dat ako ONclick k MediaPlayeru??

nevisvetlis mi pls toto bo ja som fakt lama umna treba ze toto dajte tam presne pod toto potom ze dole podtim dajte toto atd..

A teď pár věcí, co se určitě budou hodit:
Adresa := ExtractFileDir(ParamStr(0))+'\';
Nejlepší věc, co jsem kdy použil. Sám tomu příkazu vpravo nerozumím, ale hlavně že to funguje. Na co? Adresa musí být string(prostě proměnná typu string pojmenovaná Adresa)! No a ten příkaz vpravo vám vypíše adresu složky, ve které máte uložený EXE soubor programu. Hodí se to např. takto:
Chcete přehrát MIDI soubor Hudba.mid. Máte ho uložený u programu. Kdybyste jako FileName zadali pouze Hudba.mid, mohl by mít program problémy. Když ale zadáte výše uvedený příkaz do procedury OnCreate (když se vytváří okno) a jako FileName zadáte Adresa + 'Hudba.mid', tak už to bude bez problému.
P.S.: Na konci příkazu je +'\'. Je to tam proto, protože když máte program například uložený na adrese např. C:\Programy\Program1\Project1.exe, část příkazu vpravo vám vypíše adresu C:\Programy\Program1. Když byste neměli na konci příkazu +'\', museli byste psát např. Adresa + '\Hudba.mid'. Ale to teď nemusíte!
P.S.2.: String Adresa se může jmenovat klidně jinak. (Já používám Adresar - to jako Adresář )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

tú adresu môžeš napísať priamo do object inspectora ako si to robil teraz, len tam nedáš celú cestu ale takú o akej sa bavíme, alebo to priradiš programovo (mediaplayer1.filename:='cesta/subor.mp3'; ). Či to dáš na onclick alebo formuláru na oncreate alebo čo je už tvoja vec, ja ani neviem čo chceš programovať, nemôžem ti zase povedať že daj to tam keď neviem o čo ti ide. K tomu červenému návodu, neviem čo tam vysvetlovať keď to tam vysvetlené máš
SC0U7
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

no ok ja sa teda nejak potrapim DIK ze si mi aspon ty nato odpísal.....
THX VERY VERY 8)
Napísať odpoveď