Dá sa ľúbiť na diaľku bez fyz. kontaktu?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
aughostino
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Dá sa ľúbiť na diaľku bez fyz. kontaktu?

Príspevok od používateľa aughostino »

Stojim momentalne pred takou mensou dilemou. Urcite ma teraz vacsina vysmeje, ale co uz, na vysmech som zvyknuty.

K mojej dileme:
pred niekolkymi mesiacmi som spoznal na nete jednu holku (nebojte sa nie cez pokec :D), byvame na opacnych koncoch republiky, zacali sme si pisat, telefonovat alebo smskovat kazdy den, nasa konverzacia spociva v rieseni nasich problemov alebo debatovani len tak o hoci com, proste sme len tak normalne kecali. Vymenili sme si fotky, zistili sme ze mame podobne nazory na iste veci ze mame podobne zaujmy a pod.
Casom sa na mna namotala a zacala mi vypisovat ze ma lubi ze ma nechce stratit a podobne veci, dokonca kvoli mne odmietla par chalanov, co je pre mna nepochopitelne. Zacala mi vycitat ze jej to neopätujem, ale kedze na lasku cez internet a hlavne na taku dialku neverim tak jej nemam co opätovat. Dokonca chce aby sme sa stretli. Mam ju rad ale uz ma dost otravuje otazkami lubis ma? mas ma este vobec rad? a pod :roll:

Teraz premyslam ako jej to setrne vysvetlit, kedze viem ze je schopna vsetkeho (uz sa raz kvoli sklamaniu v laske pokusla predavkovat liekmi :cry: ), ze jej to neopätujem lebo vidim ze to nema zmysel a nikdy to nemoze fungovat kedze nas rozdeluje viac ako 300km

//takze teraz ocakavam k- a vysmech, ako sa hovori podte do mna :oops:
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Neboj sa, žiaden výsmech nebude, už tu boli desiatky horších prípadov, toto sa mi zdá celkom normálne :)

Si v ťažkej situácii, na jednej strane ju máš naozaj rád podľa toho čo píšeš, ako spolu voláte, riešite svoje problémy, máte rovnaké názory a sadli ste si. Na strane druhej zas vieš, že takýto vzťah sa väčšinou skončí rýchlejšie, ako začal a preto nechceš zbytočne riskovať - nechceš ju však raniť a preto mlčíš. Ako si písal, skúšala sa predávkovať liekmi po neúspešnom vzťahu, na Tvojom mieste by som si to s ňou poriadne a hlavne pomaly, chápavo a kľudne vydiskutoval, vyrozprával sa, vysvetlil jej, prečo by ten vzťah fungovať nemohol, že medzi chlapcom a dievčaťom môže byť aj veľmi dobré kamarátstvo, nie len láska, ak sa teda brániš spoločnému stretnutiu a myslíš, že by ten vzťah nefungoval. Minulý rok som sa dostal do podobnej situácie, avšak nakoniec sme to vyriešili, povedali sme si, že lepšie bude, ak zostaneme v kontakte cez net a s dievčaťom píšem doteraz - je zlatá, príjemne sa s ňou píše, neraz mi skvelo poradila..
Gabcsu
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Gabcsu »

je to veľmi zložite keď sa dvaja dostanu do takejto situácie hovorím to z vlastnej skúsenosti!Poznám však ľudí ktorím to višlo ale aj takích ktorí kôli takému vzťahu boli dlho nešťastný a trpeli .Keď to dvaja naozaj chcu a ich láska je silna tak sa to da aj keď veľmi ťažko ale keď to nie je obojstrane tak to nemá zmysel pretože klamať len aby tomu druhému bolo dobre nemá zmysel!
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

upresnim to, ja mam 19 byvam v LV a ona 18 a byva v KE, pozeral som vlakovy spoj a cesta vlakom trva 5 hodin, aj to ide z mojho mesta rano o 2 hodine a u nej je vlak pred 7 hodinou a aj financne to nie je mala ciastka (13,34€)

dnes vecer ide prec zajtra sa jej chystam zavolat aby sme sa o tomto porozpravali, len sa bojim ze urobi nejaku hlupost alebo uz so mnou nebude chciet komunikovat
reznick
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reznick »

Ak to chces setrne ukoncit tak sa toho neboj. Tieto baby toho napisu a nakecaju... nenesies ziadnu zodpovednost za jej spravanie a aj tak si myslim ze je velmi mala sanca zeby bola jedna z tych co by si ublizili. Hlavne ak ste sa osobne nestretli... a mozno prave to by to vyriesilo :)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Nebolo to tak davno, co sa zalubili do seba Slovak a Anglicanka, komunikovali par rokov spolu cez internet, nikdy sa nazivo nestretli a ked sa prvykrat na letisku uvideli, tak ju hned poziadal o ruku a ona bez vahania povedala ano.
Takze mozne to je, otazka je len, kolko ludi je schopnych takto dlhsie fungovat.
k6
VIP
VIP

Príspevok od používateľa k6 »

pryja napísal:Takze mozne to je, otazka je len, kolko ludi je schopnych takto dlhsie fungovat.
Fenomen "modernej" doby. Otazka casu, kedy bude v telke prvy par, co je spolu 50 rokov a zoznamil sa cez internet a podobne. Nic nieje nemozne, akurat tento pripad je skor otazkou nahody a matematickej pravdepodobnosti, ako zdravej uvahy.
jonatan83
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa jonatan83 »

Ja som sa raz namotal na jednu peknu babu z Košíc, no ale ja som z Bratislavy. Písalo sa s ňou úplne v pohode a obaja sme aj boli sklamaní že bývame ďaleko a nemôme sa stretnúť. Aj tak som na ňu vtedy dosť často myslel no časom to nejak opadne.
Len je to divný pocit keď viem že kebyže sa stretneme moc si rozumieme a nemôžme sa.
Teraz mám relatívne čerstvý vzťah (2 mesiace) no našiel som si perfektnú holku. Toto je pre mňa vzťah a nie komunikácia cez net s niekym vzdialeným 400 km
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Po x-tý krát vyslovím svoj názor, že vzťach na diaľku sa rozpadá VŽDY pokiaľ nemá spoločný cieľ (idem zarobiť do ang na spol. byvanie, ešte 2 roky školy v iných mestách a pod...). A pochybujem, že vy máte iný cieľ ako poprechádzať sa a čo najviac si *.
Bez urážky. Nemám význam. :wink:
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ja mam pocit, ze ste vsetci totalne odbocili od temy :) Chalan sa pyta iba na to, ako babe co najsetrnejsie vysvetlit, ze s nou nechce "chodit", pretoze sam vidi, ze to nema zmysel :)
K teme: to sa asi ani setrne neda, ked je ona zalubena, mohol by si jej napisat, ze to takto nedokazes, ze by si s nou musel byt kazdy den a tak...proste rozumne argumenty. Snad sa ona este viac nenamota.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

otazka v nadpise - ano da, sam som to tak 5 rokov dozadu zazil....

a ako jej to povedat? najlepsie ustami, rozumne, uprimne a od srdca.... proste nenahovarat jej nic, nemazat jej med okolo ust a tak - proste natvrdo... nech ju to zaboli a da jej to facku, ale vtedy to najrychlejsie pochopi...a ak sa bojis ze si nieco spravi, tak jej povedz ze v tom pripade na nu nebudes spominat v dobrom, lebo len psychicky slaby clovek si dokaze ublizit sam... a tak na nu spominat nechces.... nejak takto by som to spravil ja
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

GothaR napísal:Ja mam pocit, ze ste vsetci totalne odbocili od temy :) Chalan sa pyta iba na to, ako babe co najsetrnejsie vysvetlit, ze s nou nechce "chodit", pretoze sam vidi, ze to nema zmysel :)
Šetrne to nejde nikdy, ibaže by to bol už dlhší vzťah v rozklade, kde je to racionálne riešenie.
Hlavne jej to nenapíš smskou, skús zavolať a na druhý deň sa aspoň ozvi, že či je ok. Uveď racionálne dôvody a spomenul by som, že to nemá nič v súvislosti s tým ako ju vnímaš ako človeka.
Ono a ako sa z toho dostať rýchlejšie? Obmedziť kontakt, čo nevidím ako problém, pretože ste od seba 300 km. Znamená obmedziť aj kontakt elektronickou formou :wink:
Veľa zdaru!
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

fakt sa da lubit niekoho koho v zivote nevidela nazivo? :shock: nuz, ak s nou chces dalej udrziavat pisomny styk tak to bude asi problem lebo ak jej napises ze ju nechces (hocijako "setrne") tak som si skoro isty ze sa bud urazi alebo zarmuti apod v kazdom pripade uz s tebou nebude chciet pisat ci volat...ale ak s nou uz nechces nic mat tak jednoducho, vymaz cislo, daj do ignore listu atd...a mozno to bude lepsie aj pre nu...
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Pokiaľ nemáš v pláne sa presťahovať na východ, resp. ona na západ, alebo spolu nebudete na intráku alebo rposte hocikde ale naozaj SPOLU, tak to nemá zmysel. :? Jedna vec je dočasné odlúčenie, iná trvalé bydlisko iných geografických súradníc bez možnosti častých stretávok.
Ďalšia vec - ak to už chceš ukončiť a bojíš sa, že si ublíži, tak to musíš urobiť nejak rafinovanejšie. Ideálne by bolo, keby to ukončila ona. To docieliš nejakou zmenou správania (teda v tomto prípade len zmenou toho, čo píšeš). Musí však byť nanápadná a taká, aká sa jej nepozdáva. Tiež je to možné racionálne vysvetliť a uviesť dobré dôvody (poslať jej smajlíka cez ICQ nie je to isté, ako naozaj sa na ňu usmiať.)
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Nicki »

Bez zbytocnych natahovaciek ju vyrozum ako si sa rozhodol...ak tak stale mozes prerusit akykolvek kontak..a nabuduce ruky prec od psychicky labilnych,zavana to neprijemnostami..
haha11
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa haha11 »

Podľa mňa by si mal urobiť len to čo chceš ale dobre si to rozmysli nech to potom neľutuješ. Ak by chcela za tebou prísť nebráň sa tomu za každú cenu, možno vtedy zistíš či ten vzťah má zmysel.
aughostino
Medium Professional
Medium Professional

vdaka vam vsetkym za rady, musim si to nechat isty cas ulezat v hlave lebo je teraz toho na mna vela (za posledny cas sa v mojom zivote deje vela negativnych veci :cry:) uz sa zacinam bat o aj o seba :(

Nicki: to ze sa chcela predavkovat som sa dozvedel asi pred 2 tyzdnami

haha11: aky vztah myslis? sme od seba vzdialeny cez celu republiku aspon ja v tom ziadny vztah nevidim

ak vas to zaujima dam vam potom vediet ako to dopadlo
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Zaujíma, potom daj vedieť. A hlavu hore, nie si prvý ani posledný, kto prežíva zlé obdobie, no chce to trpezlivosť a chladnú hlavu, aby si ho prekonal. A o pár mesiacov uvidíš, že stará múdrosť - Všetko zlé, je na niečo dobré, bude platiť aj tentoraz. :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

hej da sa vo vekovej hranici 15- 16 r vysie je to dost tazke .... ale ked si katolicky sialenec da sa tak fungovat aj do svadby :))
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

tu ani niwe je moc čo písať, halan to bere s rozumom a má pravdu v tom čo píše a ako to bere. nemá to zmysel ani najmenej.
Napísať odpoveď