F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

podla mna bol tento krok od FOTA velmi unahleny. Pripada mi to len ako reakcia na Mosleyho neveriaci postoj voci zalozeniu novej serie... Kazdy ma proste huste reci, keby chceli najst kompromis, tak ho najdu, staci ked kazda strana v niecom ustupi.
Dalej je tu jeden zaujimavy paradox, ktory ozrejmil sam Brawn
"Aj nová séria potrebuje dozorný orgán," uvedomuje si Brawn. "Iróniou je, že na základe dohody s Európskou komisiou je práve FIA orgánom, ktorý je zodpovedný za motoristické súťaže. Zrejme teda ponúkneme tejto federácii minimálne úlohu dozorcu pravidiel."
Dalsou vecou budu sudne spory medzi FIA a FOTA, ktore sa uz aj zacali. Takato situacia teda nemoze urcite nikomu prospiet, pretoze jeden bez druheho (8 top timov bez FIA, FIA bez 8 top timov), z toho kvalitna formula nemoze vzist ziadnou iba spolocnou cestou a dohodou. Podla vsetkeho je pre FOTA hlavnym problemom Mosley, ktory keby mal stipku svedomia, tak v septembri nekandiduje uz len vzladom k nedavnemu skandalu a tlakom okolia
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

Nejspíš proto, že týmům FOTA nejde ani tak o dohodu, jako o Mosleyho hlavu. zdroj:F1sports
prask
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

troska odlahcenia :D
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

no nie je to len mosleyho problem. mozno ma znova niekto oznaci za konspiratora, tak sa znova pokusim drzat iba faktov.

ide aj o ecclestoneov "krk". prakticky ako sef celej F1 pobera celych 50% zo zisku, ktory vyprodukuje F1 pocas jednej sezony.

len pri pohlade na ten 50%-ny zisk ecclestonea by v pripade new F1 mohli napriklad klesnut ceny vstupeniek az o tych 50%, co je si myslim pre divaka prijatelna sprava.

svojho casu sa bernie vyjadril:

"Mnoho židovských podnikateľov priamo alebo nepriamo kontroluje veľké množstvo peňazí, ktoré prúdia do F1."

http://www.hojko.com/post1049450.html#1049450

vsetci asi vieme odkial. je to z vysielacich prav. ovladaju takmer kazdu televiziu. a kedze v new F1 budu take teamy ako ferrari, mclaren (aj ked to je z ich strany toho roku bieda), brawn gp...tak tie urcite maju sancu pritiahnut k TV obrazovkam viac divakov ako novopriselci do old F1. no nehodili by ste bernieho cez palubu? zarobene ma dost a aj vek na to, aby siel na zasluzeny odpocinok.
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

BTW uz vieme kto je STIG z TOP GEARu :D http://www.youtube.com/watch?v=2E9iaXG2IiM
neviem kam som to mal zaradit ale urcite to tu ludia pozeraju :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

No tam islo o to, ze v tom dieli mali Ferrari FXX, ktore patri prave Michaelovi(on jediny ma cierne), takze ho riadil sam :)
Aj v komentaroch k videu ktosi spravne spomenul, ze ani Veyron nedali Stigovi a na to, aby ho prehnali po trati im ho musel niekto pozicat. Cize rovnako to zrejme bolo aj s FXXkom :)
PS: neviem si predstavit ako by Michael stihal testovat vsetky tie auta popri jeho povinnostiach suvisiacich s F1. Ale tak teoreticky...
PS2: na konci toho dielu si zo vsetkeho urobili totalnu srandu, co ma este viac utvrdzuje v tom, ze to bola iba taka finta na ozivenie :)
video:
Look at the credits at 1:44
Special guest - Michael Schumaker.
He is not the Stig, but what a great joke!
Tu je este rozhovor s Michaelom
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Linky ti už nejdú, ale sám Clarkson na konci povedal, po jeho "jazde" :D s Lianou, že si nemyslí, že M.Schumacher je Stig :wink:. Všeobecne sa má za to, že ich je viacej, oblek používa viac ľudí, avšak najmä Ben Collins. Jednoznačne ho teda použíli preto, lebo Ferrari by FXX nikomu inému nedalo.
Trocha som sklamaný z toho, že celý mýtus okolo "The Stiga" nechali padnúť :) . Ale som zvedavy na ďalšiu nedeľu, ako z toho vyjdú von, či sa tam objaví opäť nový Stig alebo čo.
MP4-24 napísal:neviem kam som to mal zaradit ale urcite to tu ludia pozeraju :D
http://www.hojko.com/top-gear-and-fifth ... 60-15.html
melon
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa melon »

No konecne to bude tak ako ma byt! Bude jedna seria a to F1!!! Koniec vojny medzi FIA a FOTA! :arrow: http://www.f1.sk/clanok31911.htm
Mosley odstupi...
PAIN
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

Tak dopadlo to nad moje ocakavania, nedaval som velke sance dohode ale je vidno, ako moc bola FIA zahnana do kuta. Znacka F1 si udrzi uroven a snad sa zasa na prve miesto vrati pretekanie a nie politika. Len dufam ze Maxa nevystrieda iny "diktator"....cital som ze jeden z kandidatov by mohol byt Jean Todt ale mozno je to len kačica...
melon
Light Star
Light Star

no Todt to by bolo fajn :) aka pekna skupinka to bola vo ferrari a neporazitelna obcas Todt Brawn Schumi a spol.
lacko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lacko »

PAIN napísal:Tak dopadlo to nad moje ocakavania, nedaval som velke sance dohode ale je vidno, ako moc bola FIA zahnana do kuta. Znacka F1 si udrzi uroven a snad sa zasa na prve miesto vrati pretekanie a nie politika. Len dufam ze Maxa nevystrieda iny "diktator"....cital som ze jeden z kandidatov by mohol byt Jean Todt ale mozno je to len kačica...
Do kuta bol zahnany predovsetkym Mosley, kedze v prvom rade on nechcel ustupit od svojich infantilnych poziadaviek, ale da sa povedat, ze vyhrali vsetci, ziadnu inu seriu si totiz neviem predstavit ako vyhru ani pre FIA ani pre Timy ani pre fans... Todt by mohol byt fajn ako prezident, viem si predstavit aj kandidaturu Rona Dennisa
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

melon napísal:no Todt
Todt sa spomínal, ale osobne neviem čo by priniesol, už pár rokov je mimo (čo je možno dobre) ale hlavne sa ani k ničomu nevyjadruje cez médiá, nepoznáme jeho názory.. Bol by trocha ako mačka vo vreci. Naviac je v Svetovej Rade Motoršportu za Ferrari :roll:. Dennis by bol lepší, ale jeho spojenie s McLarenom je tiež ešte čerstvé. Osobne by som privítal nejakú osobnosť, typu Eddie Jordan, Jackie Steward, netreba zabúdať na to že to nemusí byť len osobnosť s F1, možno nejaká legenda rally. (Vattanen?)
Najpravdepodobnejšie ale bude zvolenie niekoho z Vicepresidentov FIA, možno Hermann Tomczyk... aj keď ten to už raz spochybnil.
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

imho by bol dobry ten Jordan. To bol vcelku trefny nazor..., obcasne, ked kukam nejake anglicke media, tak celko rozumne hovori.

Dennis, ako tu niekto spominal, ze cerstve prepojenie s McL..., vsak on tam presiel uplne :) Len uz nema na starosti divizu F1, ale presiel viac do programu "osobnych" aut
melon
Light Star
Light Star

hej no ale zas si ho zvolia kompetentni a nemusi to byt ferove ze dosadia niekoho, ktory im bude vyhovovat po politickej stranke...aaale ved uvidime v poslednu dobu som strasne nadaval na komisarov tam by mali tiez velku čistku urobit,lebo kazdy ťuk sa uz vysetruje a to sa mi nepaci...
Z@jo
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Z@jo »

som Kimiho fanusik od roku 2001 ked bol este v Sauberi ale tento rocnik ferrari ziadna forma som z toho smutny, zdrveny, pohorseny :(
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Xplosion »

ja pozerám formulu 1 pravidelne od 1996 (predtým som ju pozeral len občas) .
nepáčilo sa mi to že chceli aby tými prijali rozpočtový strop vo výške 40 milionov libier.

aj bernie ecclestony by si mal nenej pýtať od jednotlivých okruhov
napr :arrow:

Kód: Vybrať všetko

http://www.f1.sk/vysledky/GER.php?clanok=31906
keby sa bola f1 rozdelila tak by klesli aj ceny lístkov. aj teraz sa sťažujú že je na tribúnach nedostatok divákov... keby znížia cenu lístkov bolo by ich tam viac. (ceny sa pohybujú od tých 250 eur po 500 eur (záleží od okruhy a typu tribúny) a vip lístok 2000 az 3000 eur (záleží od okruhu)

ja by som chcel normálne previdlá aby mohli byť na monopostoch rozne aerodynamické prvky. povoliť testy počas sezóny a aby v aero tunely mohli tými použiť reálnej velkosti nie 60% z realnej velkosti.

ak uz zaviedli kers tak nech ho používajú všetky tímy alebo ani jeden.

a nech sa neznažia stále brzdiť vývoj a spomalovať formulu 1 privítal by som ak by prišli späť 3 litorvé motory, pružné krídla a pod.

edit:
jeden uživatel mi pisal ze odkial to mám že v tuneli môžu testovať monopost len 60 % z realnej velkosti a dokonca len pri rýchlosti 180 km/h (50 metrov /s) tak z ofiicialnej stranky tam su skoro vsetky pravidlá

http://www.formula1.com/inside_f1/rules_and_regulations/sporting_regulations/8713/default.html
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ecclestone zase jednou přestřelil
Bernie Ecclestone poskytl rozhovor britským novinářům a hned je z toho pěkný poprask. Hovořil o vůdcovských kvalitách Adolfa Hitlera a připustil, že by si dokázal představit Maxe Mosleyho v křesle britského premiéra.
Xplosion
Light Expert
Light Expert

Svetový židovský kongres žiada odstúpenie šéfa prestížneho motoristického seriálu formuly 1 Bernieho Ecclestona. Ten sa v rozhovore pre The Times ocenil, že Hitler dokázal doviesť veci dokonca.

V oficiálnom stanovisku prezident Kongresu Ronald Lauder vyhlásil, že Ecclestone nie je vhodný človek na šéfovanie formuly 1 a zároveň vyzval tímy, jazdcov a krajiny, v ktorých sa odohrávajú veľké ceny, aby s ním ukončili spoluprácu.

Ecclestone, ktorý je vlastníkom komerčných práv F1, čelil za svoje vyjadrenia kritike aj v minulosti, keď povedal, že ženy by mali chodiť oblečené v bielom, ako všetky domáce spotrebiče.
zdroj:

http://www.f1.sk/clanok32008.htm
tak pobavila ma tá posledná veta.... ja ho vacsinou vidim v bielej košeli...
no ale mohli by odísť aj berney aj max mosley. formula 1 by získala novú tvár a možno by prilákala aj viac ludí (napr v amerike)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Xplosion: V USA je to najma Nascar a Indy, ktore su popularne, ale ak by sa pridal este nejaky okruh z USA, kedze je ich tam dostatok, tak by sa mozno zaujem u divakov nasiel.
Xplosion
Light Expert
Light Expert

hojko napísal:Xplosion: V USA je to najma Nascar a Indy, ktore su popularne, ale ak by sa pridal este nejaky okruh z USA, kedze je ich tam dostatok, tak by sa mozno zaujem u divakov nasiel.
oblubili by si aj formulu 1, keby tam je nejaky americky tym, a upravili by sa pravidla v f1 (volné testy, neobmedzený počet motorov a prevodoviek (nemuseli by ich šetriť), lepší kers (výkonnejší s neobmedzeným využitím) povolené by boli rozne aerodynamické prvky a pod. proste volnejsie pravidlá aby tými počas sezóny mohly vylepšovať autá nie ako tento rok ze ostatné tými nemozu testovat len piatok pred pretekmi a s roznimi obmedzeniami..
čo sa trate týka no mne sa indianapolis nepači ja by som radsej aby f1 jazdili v New Yorku na Watkins Glen International Speedway.

a v kanade by mohli jazdiť v Quebec -u na trati Mont-Tremblant v roku 2000 sa prerábala a je celkom fajn. montrealská trať potrebuje rekonštrukciu. niekomu pripadá vzrušujúce ked piloti idú od steny 5 10 cm no mne ani nie.
Napísať odpoveď