Delphi užívateľský účet

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
feromakovi
Expert
Expert

Delphi užívateľský účet

Príspevok od používateľa feromakovi »

Zdravím,
pls hľadal som na nete ale nemôžem sa dopátrať ako by som mohol vytvoriť užívateľský účet v delphi. Problém, že chcem spraviť program:
spustím ho a budem tam mať edity na meno a na heslo potom nejaký tooglebox na typ účtu...no len ja chcem ten program spraviť sám a mám len problém že neviem ako taký účet vytvoriť. proste nejaké príkazy alebo čo. inak vedel by som vytvoriť účet aj s použitím príkazového riadku...resp by som si z editov pobral čo potrebujem a vytvoril si súbor.bat...a bolo by najlepšie keby sa ten súbor automaticky sám otvoril...ale asi nie len tak v delphi..proste aby som naimitoval dvojklik alebo enter..a aby sa otvoril prirodzene...

No ale aj tak by so to najradšej mal tou prvou možnosťou vytvoriť účet priamo cez delphi...
Ďakujem veľmi pekne.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

do uses si pridaj ShellApi knižnicu, a potom môžeš použiť príkaz ShellExecute(). Konkrétne cez cmd sa účet vytvára ako

Kód: Vybrať všetko

net user meno heslo /add
takže v delphi by to bolo

ShellExecute(Handle, 'open', PChar('command.com'), PChar('net user meno heslo /add'), nil, SW_HIDE); 
feromakovi
Expert
Expert

otázka

Príspevok od používateľa feromakovi »

audiotrack veľmi pekne ti ďakujem no akosi to nefunguje.

skúšal som to pozerať aj na nete s porobil som to takto:

ShellExecute(Handle, 'open', 'C:\WINDOWS\system32\cmd.exe', PChar('net user '+edit1.Text+' '+edit2.Text+' /add'), nil, SW_HIDE);
a neľúbi sa mi to PChar tam...ja som to čo je v tej zátvorke tam chcel pridať ako nejaký akože parameter tomu cmd.exe...
akože teraz myslím že keby to

net user '+edit1.Text+' '+edit2.Text+' /add
uložím do súboru typu bat a potom ten by som spustil ako cez cmd.exe...tak by to asi išlo...
no len keby sa to dalo nejako ako si to myslel viacej by sa mi to páčilo aby som nemusel vytvárať a vymazávať súbor...to len v krajnom prípade.
inak vysvetlivka to edit1.text je prihlasovacie meno a edit2.text je heslo..
keď som to skúšal v cmd.exe priamo tak mi to pekne vytvorilo nový účet ale cez program nie...vedel by si mi ešte poradiť??
Napísať odpoveď