Prebookovanie letenky - odrb pri praci v zahranici
Prebookovanie letenky - odrb pri praci v zahranici
Priatelka sla v noci z piatku na sobotu do Skotska na jahody. Isla so spoluziackami zo strednej a aj dvaja ucitelia, ktori ich cele 4 roky ucili. Vsetko bolo vybavene cez kamaratku jednej z tych dvoch uciteloov. Let do Skotska, ubytovanie v karavanoch, zber jahod a cesta spat v polke augusta.
Vsetko sa to ale zacalo komplikovat uz po prijazde do Polska, odkial leteli. Museli doplatit po 80 zlotych za online checking, kedze si letenku objednali cez net, cize okolo 20 eur na osobu. Na formu miesto jedneho slubeneho autobusy isli asi styrmi, ubytovanie vraj hroza - ziadna voda, elektrika, spolocne sprchy. Miesto 10 eur za ubytovanie museli dat po 30 ci 40, miesto 4,5 libry za bednicku jahod maju 2 libry. Chcu sa vratit spat, ibaze letenku maju booknutu na polku augusta a je to dokonca skupinova letenka, ibaze traja tam chcu z nich ostat, zvysnych 12 ludi chce ist hned domov.
Peniaze vsak su problem, pretoze doplacali na letisku, museli zaplatit za ubytovanie v karavanoch a tak im vela neostalo.
Chcem sa preto spytat, ci je mozne prebookovat letenku na co najskorsi mozny termin, ci sa tam nieco plati, ci je mozne z tej skupinovej letenky oddelit 12 ludi a prebookovat ich, zvysnych 3 tam nechat na povodny termin a tak podobne. Kde by som o tomto nieco nasiel, kde by som sa o tom mohol nieco docitat a aky postup by mali zvolit?
Tusim leteli cez RyanAir ci ako sa vola ta nizkonakladova spolocne. Dakujem za rady.
Vsetko sa to ale zacalo komplikovat uz po prijazde do Polska, odkial leteli. Museli doplatit po 80 zlotych za online checking, kedze si letenku objednali cez net, cize okolo 20 eur na osobu. Na formu miesto jedneho slubeneho autobusy isli asi styrmi, ubytovanie vraj hroza - ziadna voda, elektrika, spolocne sprchy. Miesto 10 eur za ubytovanie museli dat po 30 ci 40, miesto 4,5 libry za bednicku jahod maju 2 libry. Chcu sa vratit spat, ibaze letenku maju booknutu na polku augusta a je to dokonca skupinova letenka, ibaze traja tam chcu z nich ostat, zvysnych 12 ludi chce ist hned domov.
Peniaze vsak su problem, pretoze doplacali na letisku, museli zaplatit za ubytovanie v karavanoch a tak im vela neostalo.
Chcem sa preto spytat, ci je mozne prebookovat letenku na co najskorsi mozny termin, ci sa tam nieco plati, ci je mozne z tej skupinovej letenky oddelit 12 ludi a prebookovat ich, zvysnych 3 tam nechat na povodny termin a tak podobne. Kde by som o tomto nieco nasiel, kde by som sa o tom mohol nieco docitat a aky postup by mali zvolit?
Tusim leteli cez RyanAir ci ako sa vola ta nizkonakladova spolocne. Dakujem za rady.
Zavolaj priamo do tej leteckej spolocnosti a bav sa s nimi. Ak by aj niekto mal podobnu skusenost a dokonca s RyanAir, tak je mozne, ze spolocnost odvtedy zmenila pravidla. Zisti presne, cim maju letiet a tiez aj nejake info o danom lete a potom to vybavuj s leteckou spolocnostou, to bude najistejsie. Moj nazor je ten, ze by sa to malo dat, ved dohodnut sa da vsetko, len to treba riesit cim skor a priamo s kompetentnymi.
Info mas tu:When changing your booking online, all passengers in the reservation will be changed to the new flight date and time.
http://www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=chg
Treba volat Great Britain 0871 246 0000
(ak bolo objednavane cez web tak je to 35EUR/osoba poplatok) +Flight Change Fees* - Per Passenger/ Per One Way Flight
(takze ten poplatok + rozdiel ceny letenky ktoru zaplatili a najnizsej ceny letenky v dni, na ktory to budu prebookovavat...ak je cena v ten novy termin nizsia ako cena letenky, ktory maju uz zaplatenu, rozdiel sa nevracia...ak je nova cena vyssia, tak sa doplaca)in each case any difference in cost between the original total price paid and the lowest total price available at the time the change is made (if applicable).
If the total price is lower on the new flight, no refund will be made.
Malo by sa to dat prebookovat aj tu:
https://www.bookryanair.com/SkySales/FR ... E&lc=EN-SK
ale, pri prebookovani online sa prebookovanie vztahuje na VSETKYCH cestujucich, na ktorych je zabookovana ta letenka (pre individualne prebookovanie treba volat to cislo)
Snad vsetko dobre dopadne...Svine su niektore firmy
Ked som ti pomohol, som rad.
Dakujem, nieco taketo som potreboval!
Pozerali si vraj dnes lietadlo z Edimburgu do Bratislavy, cez online prebookovanie tam vela miest nie je, len par. V piatok tam je tych miest dost, takze by mohli letiet. Ale vraj ked to robia po menej, tak je miest dost. Tak uvidim, snad sa im to podari a uz sa vratia v stredu.
Pozerali si vraj dnes lietadlo z Edimburgu do Bratislavy, cez online prebookovanie tam vela miest nie je, len par. V piatok tam je tych miest dost, takze by mohli letiet. Ale vraj ked to robia po menej, tak je miest dost. Tak uvidim, snad sa im to podari a uz sa vratia v stredu.
Este len dodam, treba zavolat, nechat si dividenut booking, aby ti co sa chcu vratit ziskali nove konfirmacne cislo. Potom nech si to menia cez net, poplatky vyjdu celkovo lacnejsie.
Ak budes na linke, spytaj sa ale, co by to cele stalo a ak chces trosku zlozitejsi tip tak takto:
Povedzme, ze si zaplatil za povodnu letenku 10 Euro.
Nova letenka stoji pre prvych 8 ludi 10, potom stoji uz 20.
Spytaj sa teda, kolko volnych miest maju z tej najlacnejsiej kategorie, aby si mohol zmenit tych prvych 8 lacnejsie a zbytok trochu drahsie.
Lacne to ale asi urcite nebude, v najlepsom pripade to bude tych 35Eur na osobu.
Ak maju stale online checkin, nech sa zacheckuju a vytlacia si boarding passy, lebo zas preplatia na letisku.
Ak tam chces volat ty zo Slovenska, na nete si najdi cislo pre "Rest of the World" s irskou predvolbou, tam jedine sa dovolas afaik.
Pre dalsie otazky pm, tu si to nevsimnem.
Ak budes na linke, spytaj sa ale, co by to cele stalo a ak chces trosku zlozitejsi tip tak takto:
Povedzme, ze si zaplatil za povodnu letenku 10 Euro.
Nova letenka stoji pre prvych 8 ludi 10, potom stoji uz 20.
Spytaj sa teda, kolko volnych miest maju z tej najlacnejsiej kategorie, aby si mohol zmenit tych prvych 8 lacnejsie a zbytok trochu drahsie.
Lacne to ale asi urcite nebude, v najlepsom pripade to bude tych 35Eur na osobu.
Ak maju stale online checkin, nech sa zacheckuju a vytlacia si boarding passy, lebo zas preplatia na letisku.
Ak tam chces volat ty zo Slovenska, na nete si najdi cislo pre "Rest of the World" s irskou predvolbou, tam jedine sa dovolas afaik.
Pre dalsie otazky pm, tu si to nevsimnem.
Tak vyzera to tak, ze vo stvrtok rano letia z Glasgowa. Prilet je 10:10 do Krakowa, ale ak dobre viem, tak tam su tie opatrenia s batozinou a ine hluposti. Kedy asi tak by sa mohli dostat von, aby som zbytocne necakal potom na letisku dve hodiny. O nejakej pol jedenastej by uz mohli byt vybavene alebo az okolo jedenastej?
Letisko je mimo mesta v dedinke Balice, dobre som to pozrel? Plati sa tam parkovne a ak ano, tak kolko? Beru aj eura? Pozeral som cestu a po dialnici pojdem len 15km pri obchvate Krakowa, bude treba platit myto 6,50 zlotych. To je nejake okienko na ceste alebo je to formou znamky na pumpe? Budem platit aj po ceste spat? Ake cesty su v Polsku, lebo dialnica je tam len 15km a ze cesty su zle, je to pravda?
> test: Ano letisko je nedaleko mesta. Parkovne sa plati samozrejme, platil som v zlotych (automat eura nebere), cenu parkovneho ti nepoviem presne ale tusim nieco kolem 9zl/hodinu, tuto cenu ale ber len ako orientacnu. Myto na dialnicu z Krakowa nebudes platit, ani tam ani spat. Cesty niesu az take zle, len vela vela usekov ciest sa preraba (mosty,mostiky) cize to zdrzuje. Skor by som sa obaval kolony
co je dost pravdepodobne. Oplati sa ist podla predpisov, polksi dopravaci niesu zrovna moc laskavy, ani pokuty niesu zrovna najmensie.
Este k tej batozine na letisku, nebudu dlho cakat, ako niekto spominal tych cca.10min co je normal, skor je mozne ze si postoja na pasovej kontrole, to je ich specialita. Par krat som stal v rade cca.30min, nejednalo sa o moju kontrolu. No krakow je krakow
Este k tej batozine na letisku, nebudu dlho cakat, ako niekto spominal tych cca.10min co je normal, skor je mozne ze si postoja na pasovej kontrole, to je ich specialita. Par krat som stal v rade cca.30min, nejednalo sa o moju kontrolu. No krakow je krakow
OMG, sak obcianksy ci pas, stale tam kontrola jeShark NX napísal:Lubo$ ty si odkial dosiel?? Od 1.4.2009 je otvoreny aj Letecky Schengensky Priestor.
Nikde po tebe nechcu Pasy. Len Obciansky Pri Check-In
A neviem ci vies, ale napriklad dany ryanair uz zrusil check in na letisku...cize zase musis presjt len cez kontrolu obcianky ci pasu.
Za prve, ked vystupis z lietadla a je to EU let, nikto ta nekontroluje, takze v tomto zmysle to je jedno, ak na nich chalan caka na letisku, nebude na nich cakat dlhsie koli pasovej kontrole, lebo nebude.
Ryanair normalny checkin este ma, zrusi ho afaik 1. Oktobra az, teraz mas moznost bud online alebo airport checkin. Ak si zvolis online, tak si boarding pass vytlacis doma, ak tak nespravis, tak musis doplatit cenu airport checkinu, ktory je vyssi (pricom poplatok je na letisku vacsi ako keby si to clovek zmenil na nete) a potom sa ide zacheckovat.
Batozinu si mozes nosit furt, ak mas online checkin, donesies k checkin pultu svoj kufor, zvazia ti ho, priradia k tvojmu menu a ides do prec so svojim vytlacenym boarding passom.
Este dake otazky ?
Ryanair normalny checkin este ma, zrusi ho afaik 1. Oktobra az, teraz mas moznost bud online alebo airport checkin. Ak si zvolis online, tak si boarding pass vytlacis doma, ak tak nespravis, tak musis doplatit cenu airport checkinu, ktory je vyssi (pricom poplatok je na letisku vacsi ako keby si to clovek zmenil na nete) a potom sa ide zacheckovat.
Batozinu si mozes nosit furt, ak mas online checkin, donesies k checkin pultu svoj kufor, zvazia ti ho, priradia k tvojmu menu a ides do prec so svojim vytlacenym boarding passom.
Este dake otazky ?
Hej, mam otazku.....od kedy plati to udajne 'non pas kontrol' ?Indigo napísal:Za prve, ked vystupis z lietadla a je to EU let, nikto ta nekontroluje, takze v tomto zmysle to je jedno, ak na nich chalan caka na letisku, nebude na nich cakat dlhsie koli pasovej kontrole, lebo nebude.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ziadna kontrola nie je ... Ked si si spravil Check IN skor ako si vosiel na Letisko. (Telefon, Station Manager, Online Check In atd...) Tak ti Pas/OP Vobec nekontroluju. Ked uz tak jedine z dovodu aby si overili ze ta letenka je tvoja a ze mas Flight Ticket na vstup do Restricted Zone.Lub0$ napísal:OMG, sak obcianksy ci pas, stale tam kontrola je![]()
A neviem ci vies, ale napriklad dany ryanair uz zrusil check in na letisku...cize zase musis presjt len cez kontrolu obcianky ci pasu.
Pasova kontrola ako za starych cias poverenym organom je jedine na terminaloch pre Krajiny Mimo EU.
Ako som pisal ... Kontrola OP/Pasu pre lety v EU bola zrusena dnom 1.4.2009
A Plati to pre vsetky krajiny EU. (Samozrejme vo vynimocnych pripadoch letisko moze urobit docasny vynimocny stav a OP/Pas spolu s Flight Ticket kontolovat.)