Cernobyl, Pripjat..
A oproti Stalkerovi je to nic. V Stalkerovi som si dal prechadzku po celom meste a narobil som kopu fotiek, ktore mam doteraz odlozene medzi fotkami z normalneho fotaku
Neviem ako v COD, ale v Stalkerovi jednotlive useky mesta presne zodpovedaju realu 
//tu: http://www.hojko.com/post1002786.html#1002786
//tu: http://www.hojko.com/post1002786.html#1002786
Tu je na mna cislo: 0903 707 151 - nerozsirovat 
Co chcete ist volajte, dame dokopy nejaku dobru partiu
Pojdeme z BA, ak nas bude dost zobereme minibus, inak najlepsie bude ist do uzhorodu autami a odtial pohodlne vlakom. Na cestu aj s celym Cernobylom si priprav cca 230-280 eurochechtakov.
Ak bude zaujem, mozme den zostat a omrknut Kiev - v zime som toho moc nevidel, teraz by to mohlo byt lepsie....
a pre tych bojachtivych, pytal som sa, ci by sa tam dal zahrat airsoft - misie ako v COD alebo STALKER. Vraj by sa dalo. Takze, kto to chce este extremnejsie, urcite sa najdeme
Co chcete ist volajte, dame dokopy nejaku dobru partiu
Pojdeme z BA, ak nas bude dost zobereme minibus, inak najlepsie bude ist do uzhorodu autami a odtial pohodlne vlakom. Na cestu aj s celym Cernobylom si priprav cca 230-280 eurochechtakov.
Ak bude zaujem, mozme den zostat a omrknut Kiev - v zime som toho moc nevidel, teraz by to mohlo byt lepsie....
a pre tych bojachtivych, pytal som sa, ci by sa tam dal zahrat airsoft - misie ako v COD alebo STALKER. Vraj by sa dalo. Takze, kto to chce este extremnejsie, urcite sa najdeme
Nuz, samotne dva dni v cernobyle s dopravou, noclahom, jedlom, sorievodcom atd su tak cca 160-180 eur. Ten ostatok je doprava z BA, vlak - tam sa spi. Pre mna mal ten februarovy vylet spotrebitelsku hodnotu cca 500 eur a tie fotky, jooooj. Mne sa teda 180 zdala byt v celku ferova cena za full servis. Co povies?
Apropo, ked si predstavim, ze by som za tie prachy vtedy isiel radsej na nejaky vylet inde, urcite by sa to zazitkami nevyrovnalo....
Jeeeej, a zabudol som napisat - Cernobyl je dost chytlavy - teda ludia sa tam chcu vratit. Ako ja
Apropo, ked si predstavim, ze by som za tie prachy vtedy isiel radsej na nejaky vylet inde, urcite by sa to zazitkami nevyrovnalo....
Jeeeej, a zabudol som napisat - Cernobyl je dost chytlavy - teda ludia sa tam chcu vratit. Ako ja
Orfi: planujes to organizovat aj dlhodobejsie? Ja by som isiel najskor o rok. K tomu airsoftu - v tomto clanku sa pise, ze bezpecne je to iba na asfaltovych cestach, pretoze z nich uz dazd zmyl radioaktivny prach, ale ze hlina je este stale nebezpecne radioaktivna, mas o tom nejake info?
Dalsia vec: je mozne spravit tam nejaky volny program? Ja totiz dost oblubujem prechadzky po takychto pustych miestach osamote, pripadne vo dvojici, dalo by sa to?
Inac pekne video zo zony, vynimocne bez doprovodnej hudby:
A o trochu lepsia kvalita, tiez originalny zvuk:
Dalsia vec: je mozne spravit tam nejaky volny program? Ja totiz dost oblubujem prechadzky po takychto pustych miestach osamote, pripadne vo dvojici, dalo by sa to?
Inac pekne video zo zony, vynimocne bez doprovodnej hudby:
A o trochu lepsia kvalita, tiez originalny zvuk:
Joj, no o rok by som isiel urcite zasa 
Ak budu kontakty, mozme nieco spachat. Aj kamos, co tam bol desatkrat ma stale co nove objavovat.
A co sa tyka prechadzok - to je na tom to najlepsie. V autobuse ti sprievodca vsetko povie, vypustia nas na nejakom mieste a uz to obiehas hodku-dve sam. Netreba na nikoho cakat - teda az potom pri autobuse. V tomto si urcite budeme rozumiet, nie sme predsa japonski turisti
Doprava - nuz, ak pojdeme autom, mozme ta vyzdvihnut v Ruzomberku. Myslim, ze do Uzhorodu rychlik z BA ide cez Budapest....tusim. Keby sme sa stretli aj niekde v Kosiciach alebo kde, nemal by byt problem....
Ak budu kontakty, mozme nieco spachat. Aj kamos, co tam bol desatkrat ma stale co nove objavovat.
A co sa tyka prechadzok - to je na tom to najlepsie. V autobuse ti sprievodca vsetko povie, vypustia nas na nejakom mieste a uz to obiehas hodku-dve sam. Netreba na nikoho cakat - teda az potom pri autobuse. V tomto si urcite budeme rozumiet, nie sme predsa japonski turisti
Doprava - nuz, ak pojdeme autom, mozme ta vyzdvihnut v Ruzomberku. Myslim, ze do Uzhorodu rychlik z BA ide cez Budapest....tusim. Keby sme sa stretli aj niekde v Kosiciach alebo kde, nemal by byt problem....
Nuz, o par centov. Ide o to, aby sme co najdlhsiu trasu isli spolu - rozlozia sa naklady na benzin (naftu) na viac osob. ale ked sa vies zadara dopravit do Uzhorodu, tak uz len hopsneme na vlak a je to.
A co sa tyka pody - hej ono to postupne vsakuje do pody. Vraj tam, kde to bolo najhorsie podu stahovali, aby sa nedostala do podzemnych vod. Kazdopadne ja by som pohral airsoft na cistych miestach. Ako urcite vies, tak zakazana zona a vysidlovanie vzniklo zapichnutim kruzidla do mapy. Teda znacna cast uzemia je radioaktivne cistejsia ako napr. Kijev. No a v Pripjati je tiez par objektov uplne vycistenych (tajny vojensky zavod tam fachcil tusim do 1994teho)....
A co sa tyka pody - hej ono to postupne vsakuje do pody. Vraj tam, kde to bolo najhorsie podu stahovali, aby sa nedostala do podzemnych vod. Kazdopadne ja by som pohral airsoft na cistych miestach. Ako urcite vies, tak zakazana zona a vysidlovanie vzniklo zapichnutim kruzidla do mapy. Teda znacna cast uzemia je radioaktivne cistejsia ako napr. Kijev. No a v Pripjati je tiez par objektov uplne vycistenych (tajny vojensky zavod tam fachcil tusim do 1994teho)....
Dá sa pripojiť až na mieste?
Ešteže som narazil na toto fórko, na august sme si s kamarátmi plánovali trip do kyjeva + mozno cernobyl, no v skupine s ľuďmi ktorým by som rozumel by to bolo asi lepšieOrfi napísal:Nuz, samotne dva dni v cernobyle s dopravou, noclahom, jedlom, sorievodcom atd su tak cca 160-180 eur......
Ideme vlastnou dopravou, dalo by sa k vám pripojiť čisto na exkurziu, možno jednu noc v tom hoteli?
V prípade žeby bola možná nejaká cenová kalkulácia tak mi to pls pošli(te) na PM
Díky
Cau jozin,
berete iba jedno auto, co? Zeby sme sa viaceri nanominovali...
Kazdopadne, jasne, stretnime sa v Kijeve a odtial idemem do Cernobylu - tam vsak normalnym autom neprejdes (hlavne nie s nasimi SPZ). Takze s nami autobusom na dva dni (jednu noc)? Ide sa sobota, nedela.
Co sa tyka nejakeho rozpoctu nakladov,netusim, co to tych ukrajincov stoji a kolko na tom zarabaju. Stale to bude tych cca max 180 evracov. ale zasa na dva dni si zahojeny. Z Kijeva sa tam da ist aj na jeden den, ale nic poriadne neuvidis, navyse, co mi hovorili ukrajinci, cena je len o nieco nizsia.
Ideme prvy alebo druhy septembrovy vikend (zatial este nepotvrdene). A do Cernobylu chcete ist vsetci 4ja?
berete iba jedno auto, co? Zeby sme sa viaceri nanominovali...
Kazdopadne, jasne, stretnime sa v Kijeve a odtial idemem do Cernobylu - tam vsak normalnym autom neprejdes (hlavne nie s nasimi SPZ). Takze s nami autobusom na dva dni (jednu noc)? Ide sa sobota, nedela.
Co sa tyka nejakeho rozpoctu nakladov,netusim, co to tych ukrajincov stoji a kolko na tom zarabaju. Stale to bude tych cca max 180 evracov. ale zasa na dva dni si zahojeny. Z Kijeva sa tam da ist aj na jeden den, ale nic poriadne neuvidis, navyse, co mi hovorili ukrajinci, cena je len o nieco nizsia.
Ideme prvy alebo druhy septembrovy vikend (zatial este nepotvrdene). A do Cernobylu chcete ist vsetci 4ja?
Nuž, po prečítaní pár recenzíí
http://borik.blog.sme.sk/c/149408/Exped ... 008-I.html
a časti
http://boinc.jadro.org/clanky/moja-navs ... %84%C4%BEu
som si nemyslel že je to nejaký problém.
Ďalšie recenzie ospevujúce vlastné auto ako dopravu som teraz narýchlo nenašiel.
Dúfam že to až taký problém nieje, nechceme ísť do zóny autom(na svietenie v garáži stačia lampy
), len do dediny černobyľ, potom už by sme šli s vami. Najlepšie by bolo ak by sme parkovali pri "hoteli". Do ukrajiny ideme pozrieť jednu známu, ale tá ešte pár týždňov nebude vo vlasti a nebude vedieť pomôcť a podať bližšie info, preto sa obraciam na vás
.
Ideme jedným autom 3-5 ľudí, by sme tam boli deň pred vami a deň po vás a kto by šiel do kyjeva, do černobylu ide tiež
BTW: Do včerajšej noci som mal pocit že to je úplne v pohode. Včera sme však boli upozornení na extrémnu kriminalitu v Ukrajine voči cudzincom, hlavne anglicky hovoriacich. Čo je na tom pravdy?
edit: po lepšom prečítaní článku pochybujem žeby sme sa autom dostali do 3.pásma zóny, nieto ešte do druhého kde je asi aj ten spomínaný hotel..
http://borik.blog.sme.sk/c/149408/Exped ... 008-I.html
a časti
http://boinc.jadro.org/clanky/moja-navs ... %84%C4%BEu
som si nemyslel že je to nejaký problém.
Ďalšie recenzie ospevujúce vlastné auto ako dopravu som teraz narýchlo nenašiel.
Dúfam že to až taký problém nieje, nechceme ísť do zóny autom(na svietenie v garáži stačia lampy
Ideme jedným autom 3-5 ľudí, by sme tam boli deň pred vami a deň po vás a kto by šiel do kyjeva, do černobylu ide tiež
BTW: Do včerajšej noci som mal pocit že to je úplne v pohode. Včera sme však boli upozornení na extrémnu kriminalitu v Ukrajine voči cudzincom, hlavne anglicky hovoriacich. Čo je na tom pravdy?
edit: po lepšom prečítaní článku pochybujem žeby sme sa autom dostali do 3.pásma zóny, nieto ešte do druhého kde je asi aj ten spomínaný hotel..
Prave chalana, co to vybavoval som sa presne pytal na auto s SK znackou a on povedal, ze do zony nas nepustia. Nuz, neviem, ci ma vsetky info, ale toto povedal. Kazdopadne,
ak tak, mozme vas zobrat autobusom z Kijeva. Jednoducho v Kijeve nasadaju vsetci, co idu na exkurziu a po ceste je uz nejaky vyklad, film alebo podobne (okrem utuzovania kolektivu flaskou
). Ak bude autobus plny, uz sa do neho v Cernobyle nezmestite.... Ak mate nejake specialne priania, co chcete vidiet alebo kde zastavit, myslim, ze s tym ujo sofer nebude mat problem. Apropo, cenu mi da Ukrajinec vratane autobusu (lebo sa to rozpocita na osoby - urcite vam nebude odratavat to, ze by ste sa 100 km doviezli a odviezli sami).
Je pravda, ze turisti su tam dost okradany, ale berem ludi, co hovoria po rusky, takze ak im ide hlavne o tych anglicky hovoriacich, tak sme v poho
Najlepsie, co mozes urobit je, ze auto nechas nikde u znamej v Kijeve. Myslim, ze v krajnom pripade sa s parkovacim miestom ani nas konzulat neobrati chrbtom...
Takze mam ratat 5 ludi od Jozina?
ak tak, mozme vas zobrat autobusom z Kijeva. Jednoducho v Kijeve nasadaju vsetci, co idu na exkurziu a po ceste je uz nejaky vyklad, film alebo podobne (okrem utuzovania kolektivu flaskou
Je pravda, ze turisti su tam dost okradany, ale berem ludi, co hovoria po rusky, takze ak im ide hlavne o tych anglicky hovoriacich, tak sme v poho
Takze mam ratat 5 ludi od Jozina?