Držanie za ruku
-
zdravotnik
Light Professional
Držanie za ruku
Tak ma napadlo, že na ktorej strane by som mal mať priateľku, keď sme spolu a držíme sa za ruku (u mňa je po mojej ľavej strane). Je to vlastne nejako etiketou určené? Ďakujem
-
zdravotnik
Light Professional
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
čiže tým ti ona vyjadrí že ťa má na háku keď ťa má po svojej lavici?Mastros napísal:...prava strana je strana pre ludi, ktorym chceme vzdat cest ...
-
Shark NX
Addict
V pripade nepriazniveho pocasia tak zabranis aby damu ospliechalo autoFabo napísal:Zena je napravo, okrem pripadov, ked sa to z nejakeho dovodu nehodi. Napriklad ak idete po chodniku po lavej strane cesty, muz by mal byt na strane cesty.
Nie. Tym chcem povedat, ze sme gentlemani a aj v dobe "rovnosti" sa vieme zenam odvdacit zato, ze su... to vsak mnohi nevedia. Predsalen etikete neprikladame velku dolezitost.audiotrack napísal:čiže tým ti ona vyjadrí že ťa má na háku keď ťa má po svojej lavici?
Pre spokojnost audiotracka by som mozno este doplnil, ze ked ste vonku alebo v sukromi, nech Ta pokojne aj za kkt drzi. Je to jedno.
V spolocnosti slusnych vzdelanych ludi, na svadbe, pohrebe ci inej udalosti (aj ked ste v spolocnosti svojich rodicov ci inej rodiny), drz ju za lavu ruku a maj ju po svojom pravom boku.
Fabo ma tiez kusisko pravdy - opat gentlemanstvo.
Ak dobre pamätám etickú výchovu, tak správne by mali muži vodiť partnerku napravo.. pozostatok z dôb minulých, pretože muži po ľavej strane nosili meč, ktorý by partnerke prekážal.. a keby muž tasil, mohol by partnerke ublížiť.
Ale pozor, nie sú pravidlá bez výnimiek.. a tá výnimka je pri svadobnom obrade. Pred oltárom by to totiž malo byť opačne, tj. muž by mal viesť nevestu po svojej ľavej ruke.. bližšie k srdcu. Ale ak si pozriete rôzne svadobné albumy, nie každý to dodržuje.. mnohým je to šumafuk..
http://www.mojasvadba.sk/article/vstupo ... bny-obrad/

Ale pozor, nie sú pravidlá bez výnimiek.. a tá výnimka je pri svadobnom obrade. Pred oltárom by to totiž malo byť opačne, tj. muž by mal viesť nevestu po svojej ľavej ruke.. bližšie k srdcu. Ale ak si pozriete rôzne svadobné albumy, nie každý to dodržuje.. mnohým je to šumafuk..
http://www.mojasvadba.sk/article/vstupo ... bny-obrad/
-
Shark NX
Addict
Ach jaj ... Tato mlada generacia. 
Vcera (Resp. to bolo uz dnes) som tiez zazil taku situaciu ... Na koncerte chcela baba vyskocit na plosinu. Pozrela na chlapov co tam boli hore ... vsetci mali hllllboko na salame. Tak som vyliezol na plosinu a podal jej ruku ... Vystverala sa ale pri stverani sa jej vyzula bota a zostala dole. Asi 5chlapov na tu botu pozeralo a ani ich nehlo
Tak som zoskocil z plosiny zobral botu ... Vyliezol a obul jej ju ... Ona podakovala a chvilu so mnou tancovala.
Stavim sa ze za pat rokov sa nejaka slecna posmykne a okoloiduci sa len zasmeju.
Vcera (Resp. to bolo uz dnes) som tiez zazil taku situaciu ... Na koncerte chcela baba vyskocit na plosinu. Pozrela na chlapov co tam boli hore ... vsetci mali hllllboko na salame. Tak som vyliezol na plosinu a podal jej ruku ... Vystverala sa ale pri stverani sa jej vyzula bota a zostala dole. Asi 5chlapov na tu botu pozeralo a ani ich nehlo
Stavim sa ze za pat rokov sa nejaka slecna posmykne a okoloiduci sa len zasmeju.
a vies ze ked ju drzis lavou rukou, tak "ju drzis za pravu" ?
a inac, tiez mi je pohodlnejsie ju drzat lavou rukou, kedze som pravak a citim sa prijemnejsie ked mam silnu ruku volnu, pre istotu, ci uz zachytit letiace dvere, alebo prinajhorsom ju branit...a dalsia vec, muz ma podla bontonu vstupovat dopodniku prvy(z davnych cias ked lietali stolicky vzduchom aby dama nedostala po hlave) a ked je muz pravak musi damu drzat po svojej lavej strane inak si to neviem moc dobre predstavit, skuste si otvarat dvere slabou rukou, je to proste blbe...
a inac, tiez mi je pohodlnejsie ju drzat lavou rukou, kedze som pravak a citim sa prijemnejsie ked mam silnu ruku volnu, pre istotu, ci uz zachytit letiace dvere, alebo prinajhorsom ju branit...a dalsia vec, muz ma podla bontonu vstupovat dopodniku prvy(z davnych cias ked lietali stolicky vzduchom aby dama nedostala po hlave) a ked je muz pravak musi damu drzat po svojej lavej strane inak si to neviem moc dobre predstavit, skuste si otvarat dvere slabou rukou, je to proste blbe...
K takýmto veciam ako bontón, je to fajn..sú situácie, v ktorých keď to dodržíš tak je to fajn.. Ale dám príklad, ideme sa večer prejsť po pláži tak mi je to šumfuk po ktorej strane.
A ináč súhlasím s príspevkom vyššie, tiež sa cítim lepšie (ako pravák) keď držím partnerku ľavou rukou. Ale nerobí mi problém otvoriť dvere podniku ani ľavou
BTW: Bontón hovorí aj to, že keď pán prejaví dáme galantnosť, tak je jej povinnosťou túto galantnosť prijať. A to by som dal vytesať do kameňa, lebo niektoré "dámy" s tým majú problém.
A ináč súhlasím s príspevkom vyššie, tiež sa cítim lepšie (ako pravák) keď držím partnerku ľavou rukou. Ale nerobí mi problém otvoriť dvere podniku ani ľavou
BTW: Bontón hovorí aj to, že keď pán prejaví dáme galantnosť, tak je jej povinnosťou túto galantnosť prijať. A to by som dal vytesať do kameňa, lebo niektoré "dámy" s tým majú problém.
Tato tema svojim obsahom zacina splyvat s touto.
http://www.hojko.com/pravidla-slusneho- ... 70123.html
http://www.hojko.com/pravidla-slusneho- ... 70123.html