Co je to za mravec??(termit?) pls +foto!!
Co je to za mravec??(termit?) pls +foto!!
Zdravim..robim na stavbe, a je tam kopec stareho dreva, a nosi sa tam aj nove drevo, pac sa ide davat nova strecha.. Oco vravi, ze to prislo s tym novym drevon.. Je to nejaky druh mravca, alebo termita.. fakt neviem.. Ma to okolo ..do jedneho centimetra... Je chlpaty uplne okrem hlavy... Zadok ma biely, s ciernym pasikom..alebo tak nejak.. a je strasne strasne tvrdy, mate ho problem rozpucit topankou na betone.. fakt.. Ma velke zihadlo, asi o polovicu vecsie ako ma osa,ale tensie dost.. a ono to aj vydava zvuky.. take nieco, asi 5 krat tichsie ako cvrlikanie cvrcka.. Hladal som po nete, ze co by to mohlo byt, ale nenasiel som nic..ani vlastne neviem, kde to hladat... ak sa mi podari tam znova dostat, a najst ho, skusim vyfotit ho.. vdaka za nfo:)
Mravce maju zihadla..neviem ako termity.. aa, hryzadla mal tiez, pekne silne.. no som jelen z toho aj tak.. lebo som pozeral kadejake rozne druhy termitov a mravcov, ale nepodobal sa mi ziaden na nich... hlavne koli tomu, ze ziaden z nich nebol taky chlpaty..foboss napísal:Tak naozaj by pomohlo to foto... ale z tvojho opisu to veľmi nevyzerá ako termit, hlavne to žihadlo. Termity majú hryzadlá. Daj si do googlu "Reticulitermes flavipes" a popozeraj si obrázky, či nenájdeš niečo podobné.
-
Hotwire
Addict
- Kontaktovať používateľa:
chlpaty mravec alebo termit?
som nikdy o nicom takom nepocul....fotka by fakt pomohla, snad tu je nejaky biolog ale kazdopadne fakt som zvedavy na to jak to vyzera ked to tak opisujes

TRANCEE napísal:druch
urcite nie:P ako, je to proste cisty mravec, az na to, ze je chlpaty.. tvarom, strukturov, je to mravec.. ani nie termit..SchYzo napísal:mne to skor pripada jak nieco ako vcela len bez kridel...neni to nejake vyvojove stadium niecoho?
hmm...12-15 mm...SchYzo napísal:jake to je asi velke? mal s to odfotit pri pravitku
Kód: Vybrať všetko
http://www.vcely.sk/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=1053ale pisali aj, ze to na vcely chodi len zriedka, ze sa to vyziva skor pri cmeliakoch..JumperAL napísal:Tam pisali, ze to skodi vcelam a nejake aj zabija, prec s nim, lebo nebude medovina.