Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

No takže, na raňaky pečivo + XXX, počas školského roka aj desiata podobná ako raňajky, na obedy jedávam skoro denne mäso ( 95% z toho kuracie ) ak nie, tak cestoviny alebo ryby. Zvyčajne mávam aj varené večere, podobné ako obedy. Ak nie tak klasiku ako pečivo + XXX.

Čo sa týka porcii tak obedy a večere jedávam do štádia kedy "sa už viac nezmestí" :)

Zatiaľ čo som cvičil tak 4 cviky po 4 serie po 8 opakovaní na prsia, biceps a triceps (každý partia 4cviky)( prvý deň biceps a prisa, druhý iba triceps ) a 2 cviky po 4 série po 12 opakovaní na nohy ( oba dni rovnako ). Dnes som mal pauzu, zajtra idem zasa.

Ak by sa dalo, mohli by ste postnúť konkrétny plán, nakoľko som ich na nete videl dosť veľa, a vôbec nemám šajnu ktorý je vhodný.. :)
K€NNY
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K€NNY »

180cm a 56kg? jes vobec? :D ja mam 180cm 70kg a stazujem sa :D
a na zaciatok daj fullbody je to lepsie ako tu uz spominal pan predomnou :)
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

To ci je korte vhodny pre zaciatocnika alebo nie je podla mna relativne. Za zaciatocnika sa povazuje niekto kto nema ziadne skusenosti s cvicenim, ale moze sa za zaciatocnika povazovat napr nejaky masiar alebo drevorubac? Tito ludia dokazu na MT zdvihnut viac ako niektory stredne pokrocili, doknca niektori su aj vacsi ako stredne pokrocili.

Takze moj nazor pokial nemas nejaku silovu dispoziciu alebo aspon nejake svaly z namahavej roboty tak treba dat trening s ktorym svaly pripravym na nejaky specialny trening resp rutinu, najvhodnejsie je full body (na splity zabudni, su neefektivne a je po nich zbytocna svalovica). Ten full body staci ist ani nie mesiac, potom ak budes vediet spravne techniku tak pozes dat bars aku treningovu rutinu okrem dvojfazovych treningov.
Lord_3D
Addict
Addict

Čize prvé 3-4 týždne si dať fullbody a potom presť na split ?

Ak som dobre pochopil tak split je viac cvikov na 1 partiu a fullbody je 1 cvik na 1 jednu partiu, ale vystriedám viac partii ?
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Ja mam momentalne problem, ze neviem co dam po Korte. Rozmyslal som nad Bear a GVT, ale v posilke by ma asi zabili, keby som obsadil cinku na 10 a viac serii.
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

Lord_3D napísal:Čize prvé 3-4 týždne si dať fullbody a potom presť na split ?

Ak som dobre pochopil tak split je viac cvikov na 1 partiu a fullbody je 1 cvik na 1 jednu partiu, ale vystriedám viac partii ?
split je telo rozdelene na partie do odlisnych treningovych dni, fullbody je cely clovek za jeden trening...

IMHO vyser sa na 4 cviky na kazdu partiu (napr. biceps dva miliony serii v styroch cvikoch a este za tym tritisic serii nadhmatom na predlaktie...) a sustred sa na zakladne cviky - BP, ak si trufas aj na drep tak aj ten, MT by som na tvojom mieste nerobil a isiel hyperextenzie, dalej by som dal hrazdu, bradla, zakopavanie, EZ na biceps, mozno aj kladku na triceps, pripadne aj trapez a s ramenami by som zacinal fakt, ze zlahka (si pamatam na zaciatku jak mi zalamalo ramena, ked som v sede zobral prazdnu 20 kg cinku...) [ ja by som sa snazil najprv zmaknut BP, drep, hrazdu a bradla a az po tom by som riesil ostatne.. samozreme po partiach :) ]
hlavne necvic len biceps a cicky :)

bol by som rad, ak by moje myslienkove pochody skritizoval aj niekto skusenejsi :)
K€NNY
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa K€NNY »

mam otazku pani...
cvicim dva mesiace aj nejaky kusok... stale davam fullbody no vidim vysledky... mam to zmenit na nejaky spešl plan? ci mozem dalej fullbody?
marcus-16
Star
Star

Príspevok od používateľa marcus-16 »

kali520..
to ze je niekto prirodzene silny, alebo vykonava manualnu pracu kde nejaku silu a svaly naberie z neho nerobi pokrocileho..mrtvy tah, drep a tlak patria k technicky najnarocnejsim cvikom, technika sa neda naucit za mesiac..to je kolko?4?6 treningov kde te cviky cvici?neexistuje aby niekto korektne vykonaval dany cvik po par treningoch(aj ked si to mysli)..a zacat cvicit DL,SQ a BP 3x tyzdenne bez zvladnutej techniky je vrazda pre kolena a krize....korte NIEJE vhodny pre zaciatocnika, nech je to aj drevorubac jak hora :)
Lord..
na split neprechadzaj, urcite nie na taky ako cvicis teraz(telo rozdelene do 3 dni)..ked uz split tak nieco na styl vrch/spodok, alebo push/pull(tlakove/tahove cviky), rozdelit telo do 2 dni..(vela ludi ma pocit ze fullbody je nieco podradne pre zaciatocnika, ale pre naturala je fullbody+zakladne cviky to naj na nabratie svalov)..
Jumper..
beara by som nedaval, to je podobne, gvt uz z principu nie, mam rad silovejsie treningy :P ..asi jak som lordovi pisal nieco na styl vrch/spodok 4x tyzdenne..na to by telo malo pekne zareagovat po kortem..
JumperAL
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa JumperAL »

Smejo: Drepu ani MT by som sa nebal ak nema zdravotne problemy a moze na neho dohliadnut niekto skuseny v posilke. Samozrejme nie s plnymi vahami, ale najskor len s tycou alebo malymi vahami na techniku.
marcus-16
Star
Star

K€NNY napísal:mam otazku pani...
cvicim dva mesiace aj nejaky kusok... stale davam fullbody no vidim vysledky... mam to zmenit na nejaky spešl plan? ci mozem dalej fullbody?
pokial vidis vysledky, tak naco menit? :wink:
Lord_3D
Addict
Addict

Oukej, takže zajtra začnem s fullbody, Nemáte niekto link na dobrý fullbody plán ? Lebo pre mňa je ťažko si niečo vybrať, keď o tom nemám ani šajnu :) Najlepšie kde by aj cviky boli rozpísané..
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

Lord_3D napísal:Oukej, takže zajtra začnem s fullbody, Nemáte niekto link na dobrý fullbody plán ? Lebo pre mňa je ťažko si niečo vybrať, keď o tom nemám ani šajnu :) Najlepšie kde by aj cviky boli rozpísané..
benchpress-y, drepy, mrtve tahy, military press-y
poradie a opakovanie ti poradia vacsi odbornici :)
a este k tej strave. ono nestaci ze "na obed mam kazdy den maso" musis zrat cely den a nielen maso, jedz vsetko co sa ti ponukne
marcus-16
Star
Star

prestante tomu chlapcovi stale radit tie drepy a mrtve tahy(este za tym military press, sak krize si vymeni ked ho zacnu boliet, pohoda :twisted: )..ma 56kg, predtym nerobil ZIADNY sport, nieje nato pripraveny, pochopte to.. 8)
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

smejo napísal:ak si trufas aj na drep tak aj ten, MT by som na tvojom mieste nerobil a isiel hyperextenzie, .......... pripadne aj trapez a s ramenami by som zacinal fakt, ze zlahka
.
.
bol by som rad, ak by moje myslienkove pochody skritizoval aj niekto skusenejsi :)
:)
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

marcus-16 napísal:prestante tomu chlapcovi stale radit tie drepy a mrtve tahy(este za tym military press, sak krize si vymeni ked ho zacnu boliet, pohoda :twisted: )..ma 56kg, predtym nerobil ZIADNY sport, nieje nato pripraveny, pochopte to.. 8)
sorry ja som sa sem len votrel na chvilu bez toho aby som si precital vsetko co napisal :D
ale tak neviem preco by mal byt problem sa niekoho skuseneho v posilke (alebo na nete najst) spytat ako ten cvik robit, nalozit minimalne vahy (pripadne len tycku) a trenovat
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

nech vymeni MT a drepy za stahovanie kladky na prsia+hyperextenzie a leg press a mzoe ist, ako zaciatocnikovi ho to aj tak nafukne a mzoe prejst na tie vase ospevovane mrtvoly a drepy, nic v zlom, ale odkedy som pocul stokiloveho typka vo fitko rozpravat ako si na rmtvolach odpalil chrbat a ma do konca zivota problemy proste ten cvik nemam rad a radsej ostanem pri hyperextenziach a co sa tyka drepov, tie su skvele ale mrte bolia :D
Lord_3D
Addict
Addict

Takže ďakujem pekne za všetky rady :)

No niečo som si našiel čo vyzerá relatívne schopne.
http://www.fitexpres.sk/index.php?obsah ... ng/hst.php

Len by som mal pár otázok ku cvikom ktoré mam cvičiť.
  • Drepy: - to ako klasické, aké sa robia na telesnej ? :oops:
  • Zdvih činkou: - čiže obojručnou ?
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

Lord_3D napísal:Takže ďakujem pekne za všetky rady :)

No niečo som si našiel čo vyzerá relatívne schopne.
http://www.fitexpres.sk/index.php?obsah ... ng/hst.php

Len by som mal pár otázok ku cvikom ktoré mam cvičiť.
  • Drepy: - to ako klasické, aké sa robia na telesnej ? :oops:
  • Zdvih činkou: - čiže obojručnou ?
podla toho co si sem hodil si asi nepochopil nic ztoho co sa ti tu ludia snazili povedat, ked si zaciatocnik co podla tebou spominanych skusenosti a telesnych proporcii je zrejme, tak je najlepsie zacat budovat zaklad svalovej hmoty a privykat svaly na zataz, takym sposobom, ze zady treningovy den precvicis cele telo, komplexne zameranymi cvikmi-to znamena viacklbovymi cvikmi(bench-press, military press, drepy(mysli sa s velkou cinkou na chrbte a stahovanie kladky na hrud a hyperextenzie) a preco viacklbove? lebo okrem hlavnej svalovej partie vzdy zatazujes aj nejaku inu, napr pri benchi je hlavnou zatazovanou hrudnik, resp prsne svalstvo a vedlajsie zatazujes aj ramena a triceps, cim precvicis aj mensie svaly, keby si ich zacal cvicit izolovane, hrozilo by ze sa poranis=> cim sa vybuduje zaklad na ktorom potom mzoes staviat a prejdes na nejaku formu splitu(to znamena ze si zadelis svalove partie podla nejakeho kluca, napr tak ako je to v tom programe co si sem hodil) alebo si nejakym sposobom upravis full body trening, ako sam uznas za vhodne, alebo nastupis na konkretny program co najdes na nete, cize na zaciatok cvic viacklbove cviky, nie izolovane, pri ktorych by ti s tvojou svalovou vybavou a zlou technikou prevedenia cviku hrozilo akurat tak zranenie a nie naberanie svalovej hmoty
marcus-16
Star
Star

preco by nepochopil?hst je dobry trening aj prenho ak sa troska modifikuje(namiesto tych drepov legpress na zaciatok, mrtvolu vymenit za hyperky)..
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

marcus-16 napísal:to ze je niekto prirodzene silny, alebo vykonava manualnu pracu kde nejaku silu a svaly naberie z neho nerobi pokrocileho..mrtvy tah, drep a tlak patria k technicky najnarocnejsim cvikom, technika sa neda naucit za mesiac..to je kolko?4?6 treningov kde te cviky cvici?neexistuje aby niekto korektne vykonaval dany cvik po par treningoch(aj ked si to mysli)..a zacat cvicit DL,SQ a BP 3x tyzdenne bez zvladnutej techniky je vrazda pre kolena a krize....korte NIEJE vhodny pre zaciatocnika, nech je to aj drevorubac jak hora
Naucenie techniky je individualne. U mna tie drepy trvali dlho, kamarat sa ich naucil za tyzden. Nemyslim si ze pokial uz vie techniku by bolo vhodne stracat cas s nejakymi treningami urcenymi pre zaciatocnikov a mal by hned skocit na nejaku rutinu. Naco bude 2 mesiace cvicit tym zaciatocnickym treningom ked uz techniku davno vie?
marcus-16 napísal:prestante tomu chlapcovi stale radit tie drepy a mrtve tahy(este za tym military press, sak krize si vymeni ked ho zacnu boliet, pohoda )..ma 56kg, predtym nerobil ZIADNY sport, nieje nato pripraveny, pochopte to..
Prave preto by si tam mal nalozit lachku vahu, najlepsie prazdnu tyc. Volake stahovanie kladky a hyperextenzie moze robit iba popri tychto zakladnych cvikoch ale ked nezacne teraz z tahmi a drepmi kedy sa to ma naucit?
JumperAL napísal:Ja mam momentalne problem, ze neviem co dam po Korte. Rozmyslal som nad Bear a GVT, ale v posilke by ma asi zabili, keby som obsadil cinku na 10 a viac serii.
A co tak nieco taketo:

Stripped Down Hypertrophy
The Ultimate Program for Putting on Size
Napísať odpoveď