no bolo to zlozene s troch fotiek sposobom ako sa robi HDR tak HDR to je... podla mna nie je HDR o tom ze to musi vyzerat ako keby to bolo nakreslenechlapec10 napísal:nj, rozdiel tam je vidno... ale nazyvat to HDRno neviem neviem
Fotografia - novinky, technika, diskusia
-
zelovoc
Darca
- Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
- Kontaktovať používateľa:
HDR znamena High Dynamic Range, cize velky dynamicky rozsah, to ze zlozis obrazok z 3 fotiek neznamena ze to bude HDR. hdr je vyborne na krajinky, ale tvoj obrazok hdr nebol. inak tie piskvorky boli fajn.tuti napísal:no bolo to zlozene s troch fotiek sposobom ako sa robi HDR tak HDR to je... podla mna nie je HDR o tom ze to musi vyzerat ako keby to bolo nakreslene
viem co hdr znamenazelovoc napísal:HDR znamena High Dynamic Range, cize velky dynamicky rozsah, to ze zlozis obrazok z 3 fotiek neznamena ze to bude HDR. hdr je vyborne na krajinky, ale tvoj obrazok hdr nebol. inak tie piskvorky boli fajn.
to ze hdr to podla teba nie je, je pre mna aj celkom dobra sprava kedze som chcel aby to tam nebolo vidno (aj tak tam kde sa to najviac prejavovalo to posobilo rusivo a nasledoval orez). podstatne je ze sa slecne obrazok pacil.
diki za pochvalu piskvoriek
Tazko povedat aky je to "normalny" dynamicky rozsah, zavisi to od fotaku, snimaca, napr. full frame zrkadlovka ma zretelne vacsi dynamicky rozsah ako zrkadlovky s APS-C snimacom nehovoriac o kompaktoch alebo EVF...
Inac vobec si nemusel fotit na 3x stacilo raz do RAW a taketo drobnosti ako prepaly a vyrazne tiene by si bezproblemov odstranil napr. vo photoshope
Inac vobec si nemusel fotit na 3x stacilo raz do RAW a taketo drobnosti ako prepaly a vyrazne tiene by si bezproblemov odstranil napr. vo photoshope
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
-
brendnpeto
Medium Expert
Lebo tak často húliš, že ju vidíš všade?Lub0$ napísal:Ty kokso, preco mi to pripomina marisku...
IMG_6844.jpg uz bolo povedane ze fajn
IMG_6920 by som presunul fotak o 10cm doprava a osoba v modrom by sa nedotykala plechovky a aj plechovka by bola jemne vpravo a este keby nebola prepalena obloha (na to som ja citlivy) inak myslienka sa good
IMG_6924 fotka dobra ale keby si tentoraz spravil pol kroka do prava tak by si tam nemal ten kus stromu ale iba vodu. takze fotka fajn ale mohla byt o trosku lepsia
IMG_6915 skoda ze tam ten chalan nevydrzal sediet bez pohnutia
a zase prepal v lavom hornom rohu na mna posobi rusivo (asi by som riesil rozsirenim koruny stromu v PC alevo ramikom)
ostatne ma nezaujali
IMG_6920 by som presunul fotak o 10cm doprava a osoba v modrom by sa nedotykala plechovky a aj plechovka by bola jemne vpravo a este keby nebola prepalena obloha (na to som ja citlivy) inak myslienka sa good
IMG_6924 fotka dobra ale keby si tentoraz spravil pol kroka do prava tak by si tam nemal ten kus stromu ale iba vodu. takze fotka fajn ale mohla byt o trosku lepsia
IMG_6915 skoda ze tam ten chalan nevydrzal sediet bez pohnutia
ostatne ma nezaujali
-
Royalflush
Guru wannabe
Takže nejaké fotky z môjho Road Tripu v Bosne a Chorvatsku (Mostar, Dubrovnik, Split, Trogir, Vodice).
@PAIN: Pekné, ale nechápem tie rámčeky.. Prečo sú vľavo a vpravo urezané???

OTÁZKA:Ako resizujete fotky na upload?
Ja v Irfane najčastejšie a po resize, dám ešte doostriť (shift + J), najobľúbenejšia veľkosť je 1600:1200, moje 10 Mpx fotky nie je reálne upovať.
Ďakujem.
@PAIN: Pekné, ale nechápem tie rámčeky.. Prečo sú vľavo a vpravo urezané???
OTÁZKA:Ako resizujete fotky na upload?
Ja v Irfane najčastejšie a po resize, dám ešte doostriť (shift + J), najobľúbenejšia veľkosť je 1600:1200, moje 10 Mpx fotky nie je reálne upovať.
Ďakujem.
Cajku1 by som orezal na výšku, to šedé pozadie je dosť rušivé..
Mostar a Mostar1 sú pekné.. ale potrebujú trochu upraviť úrovne/kontrast a tak.... a keby si mal polarizačný filter, modrá obloha s mrakmi by tam pekne vynikla..
Ja dávam resize cez Zoner Photo Studio, rozmery 1280x960 alebo 1024x768.. bikubická metóda, doostrenie na 100% (resp. podľa potreby)

Mostar a Mostar1 sú pekné.. ale potrebujú trochu upraviť úrovne/kontrast a tak.... a keby si mal polarizačný filter, modrá obloha s mrakmi by tam pekne vynikla..
Ja dávam resize cez Zoner Photo Studio, rozmery 1280x960 alebo 1024x768.. bikubická metóda, doostrenie na 100% (resp. podľa potreby)
Tiez pouzivam rovnaky size, je to optimalne a nie prilis rusive.brm napísal:... cez Zoner Photo Studio, rozmery 1280x960 alebo 1024x768.. bikubická metóda, doostrenie na 100% (resp. podľa potreby)
Btw. begbeee - fotka na plazi sa mi velmi paci, velmi solidne odfotena.
PAIN: Fuha, dobre si to upravil, terarko navstevujem rad aj ja
Chcel by som sa spýtať na hodnotenie fotografií - teda váš názor na to.
Píšem totiž preto, lebo ma zaujala jedna reakcia na fotku vlny a pláže, naozaj veľmi veľmi pekná.
Kritik napísal: Kompozícia horizontu na stred je zlá, ale keby si to posunul smerom na pláž vadil by mi tmavý štrk. Ja len dodám, že keby to posunul na oblohu stratil by sa zmysel fotky - vlna a pláž.
Mňa tak len napadlo, či sa niekedy nekritizuje len preto aby si kritizovalo, navyše štýlom, ktorým nikto nič neporadí...
Som sa rozkecal, nahlas rozmýšľam ale zamyslel som sa pri tom príspevku..
Píšem totiž preto, lebo ma zaujala jedna reakcia na fotku vlny a pláže, naozaj veľmi veľmi pekná.
Kritik napísal: Kompozícia horizontu na stred je zlá, ale keby si to posunul smerom na pláž vadil by mi tmavý štrk. Ja len dodám, že keby to posunul na oblohu stratil by sa zmysel fotky - vlna a pláž.
Mňa tak len napadlo, či sa niekedy nekritizuje len preto aby si kritizovalo, navyše štýlom, ktorým nikto nič neporadí...
Som sa rozkecal, nahlas rozmýšľam ale zamyslel som sa pri tom príspevku..