Ako sa ubranit pred manipulaciou?
Ako sa ubranit pred manipulaciou?
Manipulacia je tuzba oladnut nejaku situaciu alebo cloveka alebo pripadne ich existujuce ovladanie..
Ovladanie v medziludskych vztahoch/a hlavne v partnerskych/ sa rodi z neprijatia cloveka takeho ako je/priciny su ina vec/..Manipulacia ma nekonecne mnoho podob..od lahkej ked sa na vas vas partner/ka nesuhlasne mraci cez "dobre mienene" rady,ked vas potlapkavaju po pleci -"vsak vy si to este zvazite a pochopite ze nemozete mat pravdu" az po skryty alebo priamy natlak.Podlahnut manipulacii vecsinou znaci ciastocne alebo uplne sa prisposobit a tym casto stratit svoju osobnost..S mnanipulaciou sa stretavame vsade ..nielen vo vztahoch ale aj v praci,v politike,sme manipulovany reklamou..niekedy aj vlastnymi priatelmi ci rodicmi..
Teda na mieste je otazka,ako sa manipulacii co najefektivnejsie ubranit?
Ovladanie v medziludskych vztahoch/a hlavne v partnerskych/ sa rodi z neprijatia cloveka takeho ako je/priciny su ina vec/..Manipulacia ma nekonecne mnoho podob..od lahkej ked sa na vas vas partner/ka nesuhlasne mraci cez "dobre mienene" rady,ked vas potlapkavaju po pleci -"vsak vy si to este zvazite a pochopite ze nemozete mat pravdu" az po skryty alebo priamy natlak.Podlahnut manipulacii vecsinou znaci ciastocne alebo uplne sa prisposobit a tym casto stratit svoju osobnost..S mnanipulaciou sa stretavame vsade ..nielen vo vztahoch ale aj v praci,v politike,sme manipulovany reklamou..niekedy aj vlastnymi priatelmi ci rodicmi..
Teda na mieste je otazka,ako sa manipulacii co najefektivnejsie ubranit?
ziadne klise,byt sam sebou je zaklad..lenze niekedy nestaci pytat sa.."naozaj to tak chcem?alebo Nenuti ma dotycny nahodou do niecoho co nechcem?..Niektory manipulatori pouzivaju fakt "vystane" praktiky,ze sa potom clovek ocitne v urcitej situacii a ani sam nevie ako..Skryta manipulacia ..co s tym?turtlak69 napísal:mozno klise, ale "byt sam sebou". ked si napriklad raz chcem kupit nejake tricko, tak si ho kupim aj napriek roznym radam. ked raz nieco chcem, tak za tym idem a ked mi je nieco proti srsti, tak to robit nebudem aj ked bude na mna niekto tlacit.
samozrejme,mas pravdu..mozes aj konkretne?..aj Einstein zapajal rozum,aj tak sa casto neubranil omylom..kinjeril napísal:Imho, zapojit trocha rozum a ako pise kolega nadomnou, stat si za svojim. I ked, nie za kazdu cenu, preto ten rozum.
Hmm.. s manipuláciou už mám trochu skúsenosti. Istý čas sa jednej osobe darilo so mnou manipulovať, no robila to tak rafinovane, že sám by som na to nikdy neprišiel. Až jeden kamarát mi otvoril oči. Najprv som si to sám nechcel pripustiť, ale keď už o tom viete, odhalíte to ľahko. To je na tom to najhoršie - len málokedy tušíte, že s vami manipulujú. Proti tej manipulácii som zvolil jednoduchý postup a manipulátora som priamo z očí do očí obvinil z manipulátorstva
Odvtedy si už netrúfa pokúšať sa so mnou manipulovať a aj ja si na to dávam väčší pozor.. 
kze priama takonfrontacia hovoris?/pises resp.Muffi napísal:Hmm.. s manipuláciou už mám trochu skúsenosti. Istý čas sa jednej osobe darilo so mnou manipulovať, no robila to tak rafinovane, že sám by som na to nikdy neprišiel. Až jeden kamarát mi otvoril oči. Najprv som si to sám nechcel pripustiť, ale keď už o tom viete, odhalíte to ľahko. To je na tom to najhoršie - len málokedy tušíte, že s vami manipulujú. Proti tej manipulácii som zvolil jednoduchý postup a manipulátora som priamo z očí do očí obvinil z manipulátorstvaOdvtedy si už netrúfa pokúšať sa so mnou manipulovať a aj ja si na to dávam väčší pozor..
-
Vigor
King
- Kontaktovať používateľa:
Ako sa ubranit pred manipulaciou? Tak jednak ako pisali predomnou, byt sam sebou. To je hadam zaklad. A dolezite je podla mna hlavne mat nejake to sebavedomie, uvedomit si vlastnu cenu a hodnotu, takeho cloveka zmanipulovat je ovela tazsie. Taktiez rozhodny clovek, ktory vie co chce, je tazsie zmanipulovatelny.
vigor..bez debaty,sedi vec.
.jee ale co taky chudak submisivny typ,ci dobrak od kosti?..maju to tazke..no,bezchrbtovcovci sa nestitia..
//autoeditácia príspevku ( 10 Jul 2009, 23:40 )
a este zaujimavejsie..ktori ludia najcastejsie manipuluju a preco vlastne??
/vo vztahoch je to jasne,bud sa jedna o zakomplexovaneho,netolerantneho ci majetnickeho partnera-heh mozte ma aj doplnit ak tak../..ale vseobecne..asi z dovodu ziskat pre seba urcity profit ..myslim
//autoeditácia príspevku ( 10 Jul 2009, 23:40 )
a este zaujimavejsie..ktori ludia najcastejsie manipuluju a preco vlastne??
/vo vztahoch je to jasne,bud sa jedna o zakomplexovaneho,netolerantneho ci majetnickeho partnera-heh mozte ma aj doplnit ak tak../..ale vseobecne..asi z dovodu ziskat pre seba urcity profit ..myslim
Nezabudaj, ze kazdy je len clovek, to znamena ze kazdy je omylny.Nicki napísal:samozrejme,mas pravdu..mozes aj konkretne?..aj Einstein zapajal rozum,aj tak sa casto neubranil omylom..
A som nazoru, ze neubranis sa pred vsetkou manipulaciou...je s tebou tak manipulovane, ze si to ani neuvedomujes....to je proste politika, system, tam nemas velmi na vyber.
-
Grim
Darca
tak v tejto teme sa vyznam. Manipulatori si casto neuvedomuju svoje spravanie, ani jeho nasledky. Pokladaju ho za zcela spravne. Vo vacsine pripadov manipulatori svoje spravanie odniekial odkukali, napr. od rodicov atp. Len male percento manipulatorov sa po tom ako im je povedane ze su manipulatori nezmeni a je so sebou nadalej spokojne. Manipulator s ludmi manipuluje preto, lebo sa medzi ludmi citi ako topiaci sa clovek. Potrebuje sa vysplhat po niekoho chrbte, aby sa nadychol. Vedci tvrdia ze aspon raz v zivote sa kazdy z nas stretne s manipulatorom. Atd....nebudem to tu vsetko vypisovat, koho tato tematika blizsie zaujima, nech si precita knihu od Isabelle-Nazare-Aga Nenechte sebou manipulovat. Odporucam, ja som ju cital niekolkokrat a pomohla mi.
perfis dik.Grim-Reaperka napísal:tak v tejto teme sa vyznam. Manipulatori si casto neuvedomuju svoje spravanie, ani jeho nasledky. Pokladaju ho za zcela spravne. Vo vacsine pripadov manipulatori svoje spravanie odniekial odkukali, napr. od rodicov atp. Len male percento manipulatorov sa po tom ako im je povedane ze su manipulatori nezmeni a je so sebou nadalej spokojne. Manipulator s ludmi manipuluje preto, lebo sa medzi ludmi citi ako topiaci sa clovek. Potrebuje sa vysplhat po niekoho chrbte, aby sa nadychol. Vedci tvrdia ze aspon raz v zivote sa kazdy z nas stretne s manipulatorom. Atd....nebudem to tu vsetko vypisovat, koho tato tematika blizsie zaujima, nech si precita knihu od Isabelle-Nazare-Aga Nenechte sebou manipulovat. Odporucam, ja som ju cital niekolkokrat a pomohla mi.
//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 0:54 )
Ano politika,system to je chliev ani sa neoplati rozsirovatLub0$ napísal:Nezabudaj, ze kazdy je len clovek, to znamena ze kazdy je omylny.![]()
A som nazoru, ze neubranis sa pred vsetkou manipulaciou...je s tebou tak manipulovane, ze si to ani neuvedomujes....to je proste politika, system, tam nemas velmi na vyber.
-
Grim
Darca
Aj tuto knihu som cital a prave teraz ju mam zase rozcitanu...ale ta nas nenauci ako sa ubranit manipulacii, ale ako manipulovat...samozrejme aj knihu od Naga mozno pouzit prave naopak ako ucebnicu manipulacie, aj ked je zamerana na naucenie kontramanipulativnych praktik. No a dalsi rozdiel, ze tato kniha pojednava o neverbalnej komunikacii (ktorou je mozne manipulovat na ovela skrytejsej urovni) a kniha od Naga hovori o verbalnej komunikacii. Samozrejme aj manipulatori pouzivaju svoju neverbalnu komunikaciu, ale ta pre nich nieje taka podstatna. Obidve tieto knihy su skvele a odporucam precitat obidve...aj Lewis pomoze hlavne co sa tyka pracovnych pohovorov, a inych spolocenskych udalosti, kde neni mozne manipulovat verbalne.