poznam, ale tam je to tak napisane ze ked si to precitam tak tomu nepochopim... inak ani tato graf. karta neni zla ale tam je dost problem so zdrojom....
(Upozornenie:grafická karta vyžaduje zdroj o výkone 525 W a 12 V větví so zaťažením až 38 A.) ... Ale pochybujem ze by sa zmestila do mojej cenovej kategorie...
ale problem neni taky ze sa s tym zdrojom nieco stane ale skor problem je zohnat nejaky... tam je napisane ze 12V vetva so zatazenim 38A . Ale opravte ma ak sa mylim.
//autoeditácia príspevku ( 09 Jul 2009, 10:25 )
A k akej znacke sa skor priklanate / co by ste mi radsej odporucili v mojej cenovej kategorii? AMD alebo radsej Intel ?
robo244 napísal:tam je napisane ze 12V vetva so zatazenim 38A .
Moja GTX285ka beží na 500W s 12V vetvou na 22A.. doporučenia od výrobcov grafík treba brať s rezervou.. platia hlavne pre najlacnejšie zdroje.. (ten môj je Enermax)..
inak toto su odporucane poziadavky pre GTA 4:
Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz / AMD Phenom X3 2.1 Ghz
2 GB RAM - XP / 2.5 GB RAM - Vista
18 GB miesta na HDD
512 MB NVIDIA 8600 / ATI 3870
a to znamena ze ak nebudem mat presne tie graficke karty alebo iny kompnent alebo ak bude aj lepsi tak hra nepojde?
myslim ze pre kombinaciu AMD- NVidia sa rozhodnem aj ja...
//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 8:43 )
Inak ktora z tychto grafickych kariet je vykonnejsia? Viem ze ta Sapphire ma vacsiu pamat ale k vykonu treba aj ine veci. Velmi sa tomu nerozumiem a mozno pre hry staci len pamat tak neviem, ale asi ta druha skor.
V prvej je ukázaný výkon základnej 4870 1GB vs. GTX275.. a v tej druhej je ukázané, o koľko narastie výkon pretaktovanej 4870 (keďže TOXIC verzia je vlastne od výrobcu pretaktovaná 4870) oproti netaktovanej 4870.. a ak si dáš tieto dva grafy dokopy, máš správnu odpoveď..
Nejde o to, že to je zlá značka.. tu ide o to, koľko máš peňazí na kúpu novej grafiky. Ak máš peniaze iba na kúpu 4870 a nevyjdú Ti peniaze na GTX260 SP216 55nm alebo už rovno GTX275, tak nie je čo riešiť, kúp 4870 1GB.. chybu určite neurobíš. Avšak ak máš peniaze na GTX260 SP216 55nm alebo už rovno na GTX275, tak nevidím dôvod kúpiť lacnejšiu a slabšiu 4870..
Iná vec je, ak máš osobné sympatie k značke ATI, vtedy nie je o čom a Tvoja povinnosť je kúpiť si 4870 alebo rovno 4890..
Tie dve graficke karty boli uvedene iba ako priklad pre porovnanie... Ale som pocul ze ATI ma nejake problemy s ovladacmi, mate s tym nejake skusenosti?.... A inak vykonnost graf. kariet sa v com hlavne urcuje? V zbernici? V pamati? Ale aj ked asi v obidvoch ale ak by mal byt jeden parameter vacsi tak ktory by to mal byt aby sa dosiahol vyssi vykon?
Výkonnosť grafických kariet určuje vzájomná kombinácia jednotlivých parametrov.. od samotného jadra, cez zbernicu, pamäte, stream procesory, ROP atď.. atď.. atď..
Určite neexistujú dva-tri parametre, podľa ktorých môžeš zostaviť výkonnnostný rebríček všetkých grafických kariet (ATI aj NVIDIA). Výsledný výkon spoznáš jedine ich priamym porovnaním v testoch..... (veď ak by niečo také existovalo, tak by všetky testy a recenzie boli úplne zbytočné)
Pre ilustráciu si pozri parametre dvoch grafík z dvoch táborov, ktoré v celkovom výkone dosahujú +/- rovnaké hodnoty (možno mierne má NVIDIA navrch)....
(hovorím o celkovom výkone, tj. súhrne čiastkových výkonov, ktoré sa samozrejme líšia.. v niektorom teste - hre je lepšia NVIDIA, v inom ATI, avšak výsledný výkon je +/- rovnaký)
V mojom počítači má prednostné právo NVIDIA.. avšak ATI je podľa mňa rovnako kvalitný výrobca grafických kariet.. tj. nemám problém odporúčiť ATI aj svojmu najlepšiemu kamarátovi, ak okolnosti ukážu (väčšinou sú to financie), že ATI by bola v danom momente najlepším riešením..