Operačný systém Google Chrome

Informácie o software, ankety...
Igloo
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Operačný systém Google Chrome

Príspevok od používateľa Igloo »

Minule som na nete čital, že spoločnosť google vyvíja operačný system pod nazom google chrome k nam ma dorezit v polovici buduceho roku. som zvedaví ake to bude
Jancuk
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Ako nechápem načo dalsi ved uz jeden vyvíjajú http://www.thinkgos.com/index.html
Curuj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Curuj »

nech len robia ten OS. a nech je tu čoskoro. kúpiť dnes notebook/netbook s linuxom, bez os, teda bez windowsu je skoro nemožné. aspoň bude konkurencia a ceny by sa mohli pohnúť dole :)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Presne tak. Jedine co od tohoto ocakavam je pokles cien u konkurencie (hlavne Windows, dufam teda). :)

1234. prispevok

// Andrew007: To je tema o novinkach zo sveta Software. Toto je tema o operacnom systeme Chrome OS ;)
wintermute
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa wintermute »

Jediné čo by som od google chrome OS čakal a čo by ma presvedčilo používať by bol neskutočne rýchly štart.
Ale aj tak by to bol len jeden z OS určený iba pre prípad, že treba rýchlo mrknúť na net, takže popri GC OS by to chcelo mať ešte nejaký plnohodnotný OS na normálnu prácu.
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

BX napísal:Presne tak. Jedine co od tohoto ocakavam je pokles cien u konkurencie (hlavne Windows, dufam teda). :)

1234. prispevok

// Andrew007: To je tema o novinkach zo sveta Software. Toto je tema o operacnom systeme Chrome OS ;)
Nj lenze tam zacali rozoberat tu istu temu, no nerob si ztoho hlavu su aj dvolezitejsie veci v zivote...

:)
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Nechapem naco rozoberate nieco co este neexistuje. Nevidim na tomto novom os nic take super extra prevratne. Len preto ze je od googlu? Toto milujem, len zato ze to rozoberaju media. Tiez mate radi jacksona odkedy zomrel? :roll: Radsej dufam ze sa rozsiri ta technologia v ktorej je integrovany speci linux na doskach ktory urceny na net so super rychlostou bootu.
wintermute
Light Star
Light Star

to je ako by si povedal načo sa baviť o ceste na mars, keď sa tam ešte nešlo, alebo načo sa rozprávať o filme, ktorý sa ešte nenatočil ...
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

Cesta na mars je prevratna lebo este nikdy nebola, o filmoch ktore sa este nenatocili je nezmysel sa bavit tiez. Aspon vtedy ked nie su z neho ukazky. Alebo vy ste sa bavili o filme z indickeho prostredia Milionar z chatrce este predtym nez sa zacal natacal? Ked este nemal 8 oskarov? Keby aspon islo o pokracovanie. Ale dobre, berem spat. Ja som skor z tych co nerobia predcasne zavery a radsej si pockaju. Bavte sa.
wintermute
Light Star
Light Star

o tom čo je prevratné by sa dalo tiež diskutovať (netvrím samozrejme, že google chrome OS bude niečo prevratné).
Keď už hovoríš o ukážkach, tak tie by sa dali prirovnať k info, ktoré google pustil napr, že to nebude postavené na androide...
Kritizovať diskusiu o niečom, čo ešte neexistuje je ako kritizovať ľudí, ktorí sa zhovárajú o tom ako asi dopadnú voľby. Sú to síce neproduktívne kecy, ale nieje na tom nič zlé aspoň sa človek dozvie info pozberané z rôznych zdrojov (aj keď často len dohady a očakávania).
LOLCATS
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa LOLCATS »

wintermute napísal:č...by to chcelo mať ešte nejaký plnohodnotný OS na normálnu prácu.
A nemame ?
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Gadelat napísal:Nechapem naco rozoberate nieco co este neexistuje. Nevidim na tomto novom os nic take super extra prevratne.
Môže sa diskutovať ale keď nechceš tak nemusíš.

Prehlásili, že za pol roka už plánujú predávať počítače s týmto os.
Bude to mať Linux kernel a spravia k tomu nejaké desktopové prostredie, jednoduché a bude tam prehliadač Chrome.
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Bigbob
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Bigbob »

Chrome OS je len dalšie Linuxové distro akorát, že L ChromeOS bude určený primárne na používanie internetových aplikácií, teda pre mna (kedže mám vysoko nestabilné wifi pripojenie, navyše obmedzené) bude výhodnejší obyčajný Linux. Ale ak sa Googlu s jeho distribúciou ChromeOs podarí preraziŽ tak sa môžu linuxáci tešiť na nejaké nové programy ;)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Určite tam budú nové aplikácie, ako sú aplikácie a služby známe z win, čo porušujú súkromie, odosielajú štatistické údaje google, ktorým identifikuje jednotlivých userov a pod. Nič, na čo by sa vôbec niekto mal tešiť.

http://en.wikipedia.org/wiki/Google_Chr ... e_tracking
goten
VIP
VIP

Osobne som velmi zvedavy co bude Chrome OS zac. Pokial sa mi zapaci tak ako Chrome browser, tak budem spokojny. Uz teraz vyuzivam vela veci od googlu (docs, picasa, talk, gmail, calendar, notebook, chrome, reader atď.), takze sa na vydanie OS celkom tesim.
Ak bude vydana aj nejaka platena verzia chrome OS (s lepsou podporou), tak si ju urcite kupim. Samozrejme zakupim aj WIN 7, aby Microsoft nebol skodovy :D

//autoeditácia príspevku ( 15 Oct 2009, 17:32 )
Dalsia informacia o Chrome OS: http://digitalne.stahuj.centrum.cz/chro ... prohlizec/

//autoeditácia príspevku ( 14 Nov 2009, 20:10 )
Tak, vraj uz buduci tyzden. http://digitalne.stahuj.centrum.cz/chro ... sti-tyden/
omg2211
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa omg2211 »

uz to je ci ?
goten
VIP
VIP

Uz je "ranná" verzia. Ak si ju chces vyskusat, budes potrebovat VMWARE alebo VirtualBox. Link na stiahnutie obrazu disku Chrome OS http://gdgt.com/google/chrome-os/download pred stiahnutim sa treba zaregistrovat. Ak nevies ako nainstalovat VirtualBox pod Windows, pozri sem: http://www.hojko.com/virtualbox-vytvore ... 28329.html

Osobne som Chrome OS vyskusal, a musim povedat, ze z mojho pohladu o nicom. Cely OS je len obycajny Chrome Browser. Mal som ovela väcsie ocakavania. :?
Prílohy
chromeos_vbox.wmv
(5.13 MiB) 137 stiahnutí
Napísať odpoveď