Neviem ci tu uz exituje tato tema. Venoval som aj chvilku casu hladaniu niecoho podobneho a nic som nenasiel. A tak sa chcem spytat teda ci sluchatka mozu znacne deformovat hlavu. Vytvarat priehlbinu v hornej casti hlavy. Neviem ci to mam prirodzene alebo som to take mal.
priehlbina bude pravdepodobne sposobena tym, ako sa ti zrastli lebecne kosti po narodeni a nie sluchadlami aj ja to tak mam a zistil som to este v dobe, kedy som o nejakych sluchadlach pocul jedine z radia (televizory este neboli)
Podľa mňa je to od narodenia. Ja mám na zátylku tiež čudnú kostennú vypuklinu. Spočiatku, keď som to nahmatal som sa bál, že to vydul nejaký nádor, tak som s tým behal po lekároch, no tí mi povedali, že sa mi tak proste vyformovala lebka pri narodení a nič horšieho v tom našťastie nie je
Tento problem moze pochadzat este z cias ked si bol male bejby. Pri malych detoch by mali rodicia sledovat ci ich dieta nema pocas spanku hlavku na jednom mieste, tym dochadza k deformacii lebky kedze ta je este v prvych mesiacoch zivota makksia. V pripade ze dietatko spi s hlavkou stale na jednej strane mali by mu ju polohovat pripadne nejak docielit aby bola hlavka zatazovana rovnomerne
ako uz napisali, taketo rozne prehlbiny pochadzaju z cias ked este nemas kompletne osifikovanu kostru, teda aj lebku, ktora sa vlastne sklada z viacerych "crepin" ktore ku sebe vekom uplne zrastu a vytvoria ochranu mozgu, avsak ked si este maly, tie crepy maju medzi sebou este chrupavkovite spojenia(neviem presne ci je to chrupavka z biologickeho hladiska, proste to nie je pevne) a ked v tomto veku dojde k urazu hlavy moze dojst ku deformacii, ale ked si uz stary(rozumej po puberte) lebka je uz natolko pevna, ze skor ako by sa deformovala by praskla, takze sluchatka za to urcite nemozu
Urcite nie? ja mam sluchatka na hlave pomerne dost caso. Hudba je moj kamos. Denne to hodi aj tych 8-12 hodin. V praci ci doma. Ved ked sa to spocita roky do zadu tak to je celko dlha doba co som mal aktivne na hlave sluchatka. Takze ziaden dlhodoby efekt to nemoze byt? nie ze by som vam neveril. Vase nazory su jedno myselne. To je pozitivne. Dakujem vam za ne.