nekonečné zisťovanie sieťovej adresy - wifi

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jeffino
Novice
Novice

nekonečné zisťovanie sieťovej adresy - wifi

Príspevok od používateľa jeffino »

Dobrý deň,

po reinštalácii windowsu mi nefunguje Wifi. Používam bezdrôtový adaptér AirLive Turbo-G (do USB portu). Napriek tomu, že utilitka nainštalovaná s ovládačom mi hlási, že som pripojený - doslova "status-good" (taká zelená guľa v systemtrayi, pre tých čo to poznajú), klasické windowsácke pripojenie k bezdrôtovej sieti si nedokáže nájsť sieťovú adresu a po čase vyhlási, že pripojenie je obmedzené. Vedľa tohto nešťastného stolného PC, mám notebook pripojený k rovnakej sieti, preto som vyskúšal dať stolnému PC rovnaké hodnoty IP, subnet mask a default gateway, ale bezvýsledne. Neviem kde môže byť problém, pretože pred inštaláciou to fungovalo s rovnakou utilitou.

Vopred ďakujem
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

na routri mas nastavene ip pridelovanie na automatic ..nemas nahodou nastavenu sietovku aby brala ip manualne??
jeffino
Novice
Novice

Router k dispozicii nemam, ten ma sused, takze ti musim verit a k tej sietovke - jak to mam zistit prosim?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

vacsinou je to tak, ze wifi bud ovlada windowsacky soft, alebo soft specialne k wifi karte. Na NB to mam tak, ze ak pouzivam utilitu priamo od broadcomu, nefunguje windowsacka (a opacne). Nebude to podobne u teba?
patress
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa patress »

STomko napísal:vacsinou je to tak, ze wifi bud ovlada windowsacky soft, alebo soft specialne k wifi karte. Na NB to mam tak, ze ak pouzivam utilitu priamo od broadcomu, nefunguje windowsacka (a opacne). Nebude to podobne u teba?
len jemu ta utilita hlasi ze e pripojeny ... jedine zeby ju odinstaloval a nechal jedine ovladac na wifi kartu a skusil by sa pripojit tou windowsackou.
alebo ak vies aka je znacka a lepsie aj typ daneho routra a sused nechal defaultne nastavenie tak sa nan s notebooku dostanes a mrknes sa ci je nastavene automaticke pridelovanie alebo nie
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

jeffino napísal:Router k dispozicii nemam, ten ma sused, takze ti musim verit a k tej sietovke - jak to mam zistit prosim?
Wi-Fi kartu nakonfiguruj cez Win a v ovl. paneli si vyber Sietove pripojenia (alebo centrum sieti), dalej si vyber kartu- daj vlastnosti, tam si najdi inetrnet protocol TCIP/IP (ked mas win 7 aleb. Vistu tak TCIP/IPv4)a zaciarkni policko ziskat IP adresu automaticky, tiez aj DNS.

btw. ked si to mal nastavene tak to bude stym routrom ze ty neprideli adresu...inac sused otom vie ze sa pripajas??? mozno zmenil rozsah adresy.....

:)
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

No asi má router DHCP (prideľovanie adries auto.) keďže mu nechcelo prijať tie nastavenia čo má na NB.

Ja by som si kukol aké má router IP a kukol by som doňho.
Skús povypínať všetky pripojenia okrem potrebného v Sieťové pripojenia (XP) alebo Centrum sietí (Vista/7)

Ďalej by som skúsil preinštalovať tú utilitku a aj zariadenie by som vymazal zo Správca HW.

/Teraz ma napadlo, neblokuje ti to pripojenia FW(firewall). Mne sa to raz tak na NB stalo, keď som susedovi dával new WIN do NB a dal som tam aj COMODO FW. Ani za boha sme nemohli zistiť čo s tým je a nakoniec sme odinštalovali COMODO a všecko išlo.

//Ešte jedna vec: V núdzovom režime ti ten NET ide?
jeffino
Novice
Novice

Ako ste hovorili, skúsil som nainštalovať len driver pre wlan. Napriek tomu, že taká možnosť v inštalátorovi, ktory som zohnal z netu, existuje, po regulérnom nainštalovaní iba ovládača dodám wifi USB kľúč, vzápätí systém detekuje nový hardware, hľadá z USB ovládače, čo nefunguje. Výsledkom je, že v device managerovi svieti otáznik pri wlan driveroch.
Nakoniec som to teda všetko vrátil do pôvodnej polohy, tak ako to bolo pred reinštaláciou windowsu - teda nainštalovaný aj driver, aj utilita.

Ďalej ako hovoril andrew007, skontroloval som pridelenie IP adresy a DNS serveru - boli nastavené na automaticky, takže som nič nemenil. Sused samozrejme vie o tom, ze sa k nemu pripajam.

Dajido - neviem presne ako to myslis, ale pri local area connection som zadal disabled a pri wireless network connection/properties som nechal jedine povolene "Internet Protocol (TCP/IP)" a ostatne, medzi inym aj "Eset Personal Firewall" alebo "Client for Microsoft Newtorks" som vypol.
Dajjdo
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Dajjdo »

Takto nejako som to myslel, keď ma ešte niečo napadne tak napíšem
Napísať odpoveď