Chyba foťáku v mobile
Chyba foťáku v mobile
Mám mobil Samsung U600. Vyskytol sa mi jeden problém s foťákom. Asi pár dní dozadu som zistil, že na každej fotke ktorú spravím sú čierne fľaky. Vyskúšal som teda očistiť foťák ale to nie je na tom sklíčku ale pod ním, čiže tam kde sa ja nedostanem. V prílohe je fotka ako to vyzerá.
Príloha č.1
Takéto fľaky sú na každej fotke a čiže tú fotku dosť potom znehodnotí. Mobil mám od 2. decembra 2008 a kupoval som ho v T-Mobile. Končil mi program Fix tak som si bol zobrať nový mobil. Ja som s ním úplne spokojný a stačí mi, nepotrebujem niečo lepšie.
Chcem sa vás opýtať či s tým môžem ísť do predajne a reklamovať ho alebo aké mám vlastne práva, čo môžem spraviť a čo môžem očakávať (budú mi držať fon 2 mesiace kým ho opravia alebo mi dajú nový...), je pravda že mi mobil občas spadol ale komu nie, na druhú stranu si nepamätám kedy mi naposledy spadol a tento problém so škvrnkami sa vyskytol pred pár dňami a ja si nie som vedomý že by táto chyba vznikla mojim zavinením. Mobil je podľa mňa vo veľmi dobrom stave.
Záruku mám 24 mesiacov, konkrétne v Záručných podmienkach sa píše toto:
Príloha č.2
Díky za rady
Príloha č.1
Takéto fľaky sú na každej fotke a čiže tú fotku dosť potom znehodnotí. Mobil mám od 2. decembra 2008 a kupoval som ho v T-Mobile. Končil mi program Fix tak som si bol zobrať nový mobil. Ja som s ním úplne spokojný a stačí mi, nepotrebujem niečo lepšie.
Chcem sa vás opýtať či s tým môžem ísť do predajne a reklamovať ho alebo aké mám vlastne práva, čo môžem spraviť a čo môžem očakávať (budú mi držať fon 2 mesiace kým ho opravia alebo mi dajú nový...), je pravda že mi mobil občas spadol ale komu nie, na druhú stranu si nepamätám kedy mi naposledy spadol a tento problém so škvrnkami sa vyskytol pred pár dňami a ja si nie som vedomý že by táto chyba vznikla mojim zavinením. Mobil je podľa mňa vo veľmi dobrom stave.
Záruku mám 24 mesiacov, konkrétne v Záručných podmienkach sa píše toto:
Príloha č.2
Díky za rady
To vyzerá na špinu na objektíve.. skúsil si ho vyčistiť? Alebo to bude špina pod tým ochranným sklíčkom, čiže po rozobratí by sa mal dať jednoducho vyčistiť. Technická chyba by sa podľa mňa prejavovala inak.
Ale môžeš skúsiť aj reklamáciu, uvidíš, či Ti to uznajú.. závisí to aj od konkrétneho technika ako zhodnotí chybu, ak uvidí viditeľné poškodenie od pádu, tak asi Ti záruku neuznajú a za opravu si zacvakáš ako sa píše v bode č. 6 záručného listu. Ak sa bude jednať iba o vyčistenie vnútra mobilu od prachu, možno to bude iba za symbolických pár €..
Mobil Ti môžu držať maximálne 30 dní, ak sa Ti do 30 dní neozvú, podľa zákona máš právo na odstúpenie od zmluvy (vrátenie peňazí) alebo na náhradný telefón..
Ale môžeš skúsiť aj reklamáciu, uvidíš, či Ti to uznajú.. závisí to aj od konkrétneho technika ako zhodnotí chybu, ak uvidí viditeľné poškodenie od pádu, tak asi Ti záruku neuznajú a za opravu si zacvakáš ako sa píše v bode č. 6 záručného listu. Ak sa bude jednať iba o vyčistenie vnútra mobilu od prachu, možno to bude iba za symbolických pár €..
Mobil Ti môžu držať maximálne 30 dní, ak sa Ti do 30 dní neozvú, podľa zákona máš právo na odstúpenie od zmluvy (vrátenie peňazí) alebo na náhradný telefón..
A ty vieš čítať? Prečítaj si druhý odstavec z môjho príspevku a aspoň nebudeš písať chu****.Ing.Zoidberg napísal:ty vole .. nekupoval si ten mobil teraz od uzivatela z tadeto ? lebo on mal samsung u600 a tiez mu to robilo .. presne take iste bodkymozno aj na tych istych miestach .. LOL
-
luto
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Vyzera to ako spina pod sklickom objektivu. TGeraz som si nie isty, ci je k nemu pristup po rozobrati na precistenie. Ak ti to moc vadi, tak to daj na reklamaciu. Len teraz cez leto by som to moc neriskoval, lebo zase sa mi potvrdilo, ze rusia zaruky jedna basen. Neviem cim to je, asi maju velky naval a ludia sprosty im tam posielaju utopene a zatecene telefony v zmysle , ze to maju v zaruke. Tak servisaci ked najdu co i len drobnu oxidaciu, tak sa s tym ani nezapodievaju a rusia zaruku.
Ak si si isty ze ti nezatiekol tak to na reklamaciu daj. Otazne je ze ci su tie fliacky vysledkom vniknutia spiny pod sklicko alebo porusenia optiky. Kazdopadne by som ho dal na reklamaciu. Reklamovat nemusis cez T-mobile ale mozes ho dat na reklamaciu tam kde na to maju opravnenie, kedze neviem odkial si tak napriklad v BA ti ho opravia v PPI. Vopred tam mozes zavolat a povedat im o svojom probleme a ujo na telefone ti urcite povie co a ako.
www.ppi-etc.sk
www.ppi-etc.sk
Ok díky. Skúsim im napísať, keď tak to zanesiem do T-Mobilu.Juicy napísal:Asi ta nepotesim ale Samsungy berie len PPI takze pre teba bude asi jednoduchsie ho zaniest do T-mobilu. Ale urcite by som do PPI zavolal alebo zamailoval.
//autoeditácia príspevku ( 29 Jul 2009, 17:32 )
Tak minulý týždeň v piatok som to zaniesol to predajne, oni mi ho zobrali a dnes som si bol preň. Vymenili kamerový modul takže je už všetko v poriadku.