Cena?
No. To nepoviem. Ale nebol by problem dat zato aj 13000,-. Problemom je, ze tolke peniaze si viem predstavit minute aj prospesnejsie ako do gr. karty. Preto sa pytam na nieco "dobre" v pomere CENA/VYKON.
ako napisal Brm 4890 obycajnu verziu ktora je lacnejsia o 10-30e od obycajnej 275 ale takisto o 5-10% slabsia
alebo ak by si nasiel niekde sapphire toxic 4890 ktora je dost nataktena od vyroby a cenovo aj vykonovo rovnaka ako 275tky
ja by som sa priklanal k ATI grafike kvoli DX10.1 a asi aj cene.
tiez si nepisal, ci je pre teba dolezita hlucnost karty. ta moze celkom zmenit pomery.
//autoeditácia príspevku ( 17 Jul 2009, 16:31 )
inac v oktobri by malil vypustit nove DX11 grafiky od ATI/AMD a okolo vianoc od nVidia. je dost mozne, ze budu ovela vykonnejsie za rovnaku cenu. alebo prinajmensom klesnu ceny sucasnych vyssich modelov.
clovek1 napísal:ktore hry vyuziju HW akcelerovany PHYSIX na nVidia kartach ?
vsimne si hrac nejaky rozdiel pri hrani so SW a HW PHYSIX ?
hier je malo a ziadne A-ckove tituly, ALE rozdiel si samozrejme vsimne kazdy kedze pri procesorom pocitanou fyzikou sa fps pohybuje okolo 5-15 (nehratelne) a hratelne je to len s Physix kartou (stara Aegia alebo nV)
Stručne by som to však zhrnul, že bez PHYSX sa určite zaobídeš.. tak isto ako sa zaobídeš aj bez DX10.1 na ATIne.. (ani sa Ťa nejdem pýtať to isté, že koľko hier využíva DX10.1 a čo prináša bežnému hráčovi.. či spozná rozdiel medzi DX10 a DX10.1). Avšak ja osobne keby som si mal vybrať medzi PHYSX a DX10.1, tak by som šiel radšej do PHYSX.. podľa mňa má širšie uplatnenie (nie len v hrách). Ty môžeš mať zase opačný názor.. a radšej si zoberieš DX10.1.. čo tiež nemusí byť pre Teba zlá voľba.
A som zvedavý, pre ktorú alternatívu sa rozhodne Shakal..