metafyzika lasky

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Nicki »

Arthur Shopenhauer o metafyzike pohlav.lasky povedal,ze patri k tomu najoriginalnejsiemu co kedy napisal...tvrdi,ze akakolvek zalubenost,nech sa tvari akokolvek etericky,ma svoje korene, iba v pohlavnom pude,dokonca je nim aj vizualizovana.Pristup k voly mozno poznavat vdaka ludskej telesnosti,pretoze vola sa artikuluje v nevedomych akciach a fungciach tela.
To co zvykneme nazyvat laska,snazime sa to nachadzat a udrzat,ci dokonca v tom niektori vidime zmysel zivota je iluziou,klamom,fikciou..
Je to len nastroj prirody,sluziaci a spejuci k zachovaniu rodu."

V skratke priroda s nami vybabrala,v zaujme rozmnozovania nam okrem pudov/akoby to uz nebolo dost/namotala este emocie..
Realita alebo prehnany intelektualny cynizmus?..akokolvek..tema znie:existuje naozaj laska alebo to co laskou nazyvame, nie je v skutocnosti nic viac,nez chemicka reakcia..?

//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 1:56 )
Tuto teme hadam nikto nebude brat osobne..;))))) aby som nezabudla,sorac za pravopisne hrubky..;)
Mastros
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Mastros »

Pri absolutne objektivnom, citovo nezanietenom pohlade je to jasna chemia mozgu.
Poniektori (dost velke mnozstvo ludi) vsak povedia, ze to tak nie je (a predtym, kym mi date K-, docitajte to dokonca, riadne sa zamyslite a potom sa za tu karmu aj podpiste. Dakujem.).
Je to tak, ale sme zalubeni, idealizujeme si to. Ked sme zalubeni po usi, napadaju nas myslienky aj na spolocne deti - potomstvo - nositelia nasich genov... Zase sme pri tych pudoch. Stale sme len zvierata, len iny druh. Kazdopadne nas riadia rovnake pudy - agresivita, sebazachova, rozmnozovanie, strach, hlad, smad...
Laska je chemia. Idealizaciou vsak tejto chemii davame krajsie nazvy, predstavujeme si ju trosku inak. Podvedome si to vyfantazirujeme tak, ze sa jedna o splynutie dusi dvoch ludi na nadpozemskej urovni.
Pod obalom vsetkych duchovnych sraciciek, hrubej vrstvy inteligencie sa skryva male jadierko najprimitivnejsich pudov.
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Dobre vystihnute Mastros..pre mnohych /aj pre mna/je zo vsetkeho najtazsie asi dokazat akceptovat fakt,ze ta uzasny,vecne ospevovany fenomen laska je blud..hracky v rukach prirody

//autoeditácia príspevku ( 11 Jul 2009, 14:33 )
pisem ako Madar.. :lol:
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Preco teda tuzime byt s tou "milovanou" osobou? V zaujme rozmnozovania? Preco chcem vediet co dnes robila? Preco chcem aby pri mne kazdy vecer zaspavala? Preco chcem byt pri tom ked ju prebudia nocne mory? Preco chcem kazde rano vidiet jej opuchnuty strapaty vyjav? Preco jej chcem varit caj, ked je nachladnuta? Preco jej kupujem kvety len kvoli usmevu?

Pud sebazachovy? Ak by sme to aj nenazvali pateticky "laskou", aj tak by som tuto zbierku emocii nenazval pud sebazachovy, ci rozmnozovania.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Príroda môže chcieť deti, ale ja nie takže nech si nasere celá chemia .p
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

mi-chau napísal:Preco teda tuzime byt s tou "milovanou" osobou? V zaujme rozmnozovania? Preco chcem vediet co dnes robila? Preco chcem aby pri mne kazdy vecer zaspavala? Preco chcem byt pri tom ked ju prebudia nocne mory? Preco chcem kazde rano vidiet jej opuchnuty strapaty vyjav? Preco jej chcem varit caj, ked je nachladnuta? Preco jej kupujem kvety len kvoli usmevu?

Pud sebazachovy? Ak by sme to aj nenazvali pateticky "laskou", aj tak by

som tuto zbierku emocii nenazval pud sebazachovy, ci rozmnozovania.
Ano,a preco sa dokazeme obetavo starat ,cely zivot o partnera na vozicku?/tam o nejakom sexe nemoze byt predsa ani reci?/neviem asi to vyplyva z charakteru daneho cloveka.

Mozeme byt zalubeni/zamilovani/Niekedy nam dokonca na partnerovi a jeho stasti zalezi viac nez na sebe,riesime spolu svoje radosti a starosti..ale co o par rokov?..je to stale laska..?po 20 rokoch su ludia vecsinou spolu zo zvyku,kvoly detrom-spolocnemu majetku,alebo ich viaze pevne puto porozumenia a priatelstva..
heh ak sa mylim,tiez dobre;)
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

To sa tu uz minimalne raz rozoberalo:
http://www.hojko.com/co-je-to-laska-t69262.html
žeby?
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa žeby? »

mi-chau napísal:Preco teda tuzime byt s tou "milovanou" osobou? V zaujme rozmnozovania? Preco chcem vediet co dnes robila? Preco chcem aby pri mne kazdy vecer zaspavala? Preco chcem byt pri tom ked ju prebudia nocne mory? Preco chcem kazde rano vidiet jej opuchnuty strapaty vyjav? Preco jej chcem varit caj, ked je nachladnuta? Preco jej kupujem kvety len kvoli usmevu?

Pud sebazachovy? Ak by sme to aj nenazvali pateticky "laskou", aj tak by som tuto zbierku emocii nenazval pud sebazachovy, ci rozmnozovania.
suhlasim uplne
JV
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JV »

fakt ako snazite sa rozanalyzovat nemozné a neviem naco to tu vobec riesite zato ze sa nicky sklamala ci co? neviem naco riesite ci to je chemicka reakcia lol posledna pekna vec na tomto svete a uz aj tu sa snazia ludia ovladat

get a life...
patress
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa patress »

JV napísal:fakt ako snazite sa rozanalyzovat nemozné a neviem naco to tu vobec riesite zato ze sa nicky sklamala ci co? neviem naco riesite ci to je chemicka reakcia lol posledna pekna vec na tomto svete a uz aj tu sa snazia ludia ovladat

get a life...
uplne s tebou suhlasim .. nech je pravda aka chce ja si budem stat za svojim .ako si aj sam povedal laska nie posledna ale jedna z najkrajsich veci na tomto svete . riesit , analizovat, rozoberat, sa daju ine veci a nie toto. laska je cit ...emocia..ano s tymi pudmi to ma tak isto nieco do seba ale naco to rozoberat ..iba koli tomu ze sa niekto sklamal v laske a mysli si ze prenho zivot skonil a uz nikdy ziadnu nenajde? je to kravina. A tym ze sa vobec rozoberaju taketo veci sa to vzdy len pokazi ..Pokazi sa to vzdy nejakym "vedeckym odbornym vysvetlenim" a teraz co ,zistili sme ze ta vec pre ktoru sme zili. Je len vyplod nasej hlavy preto, aby sme na tomto svete nerobili nic ine iba zachovali nejake to potomstvo. niekedy je lepsie vediet menej ako viac
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

JV napísal:fakt ako snazite sa rozanalyzovat nemozné a neviem naco to tu vobec riesite zato ze sa nicky sklamala ci co? neviem naco riesite ci to je chemicka reakcia lol posledna pekna vec na tomto svete a uz aj tu sa snazia ludia ovladat

get a life...
kvapka na karbit? LOL..Clovek nemoze zalozit nejaku temu,bez toho,ze by sa nutne musel sklamat vo vztahu?..dost plytke rozmyslanie
mi-chau
Darca
Darca

Tak najskor sa tu registruje uzivatel, ktory nazve vsetkych muzov zvieratka, a zacne rozoberat ich neveru. V zapati v druhej teme zacne rozoberat, ze laska je iba chemia, nic viac..

No prepac, ale tu si kazdy da dokopy 2+2
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

mi-chau napísal:Tak najskor sa tu registruje uzivatel, ktory nazve vsetkych muzov zvieratka, a zacne rozoberat ich neveru. V zapati v druhej teme zacne rozoberat, ze laska je iba chemia, nic viac..

No prepac, ale tu si kazdy da dokopy 2+2
Vazne?..Clovece tvoja logika zachrani svet!!...
A nevolaj ma sliepka..Ano!..mam totiz vysoky kvo kvo kvocient!..caaaf
mi-chau
Darca
Darca

Kde konkretne som ta nazval sliepkou, ty hus?!
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

mi-chau napísal:Kde konkretne som ta nazval sliepkou, ty hus?!
hovorim logika :lol:
jankyi
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jankyi »

Ty si malo nabok ucesana. Ked teda uznavas tuto teoriu, fakt si taka presmyknuta, ze sa spytas, preco su muzi take zvery? Este ides rozpravat o niekoho logike.
Maki
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Maki »

slepicou som ta nazval ja v tej druhej teme, ked sme uz pritom...
Nicki
Zablokovaný
Zablokovaný

Maki napísal:slepicou som ta nazval ja v tej druhej teme, ked sme uz pritom...
Klidek..bol len otrepany forek :lol:

//autoeditácia príspevku ( 14 Jul 2009, 13:18 )
pre buducnost..ked mi tema nereze,alebo jej ko...t rozumiem,tak sem nelezem..a idem sa bavit o dum dal..napr.kto co huli :lol: ..
mi-chau
Darca
Darca

Ach jaj... Mušiak mal pravdu.. :roll:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Nicki ... najdi si chlapa .. jak mozno s poriadnym perom, lebo to co tu predvadzas je velice ... ehm ...
Napísať odpoveď