Vrátenie ojazdeného auta
-
Bushido
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Vrátenie ojazdeného auta
Máte známych ktorý na základe skrytých vád vrátili auto pôvodnému majiteľovi? Alebo vy sami? Aké to boli vady? Ako ste postupovali? Sú nejaké podmienky ktoré musia byť splnené, aby som toto oprávnenie mohol využiť? Ď
ak si kupoval auto z bazaru tak sa to da da ti zaruku ale pokial od osoby čo to predavala tak asi ti to nezobere späť to je ta nevyhoda a aké sú to skryte vady ja som inak kupil auto z bazaru a mal som asi x vad je to jedno pokial kúpiš jazdene auto tak čakaj že niečo tomu je alebo prečo to predava. z vratením to asi ťažko počítaj neverím tomu že ti vrati prachy a že si to auto vezme späť
btw čo je to za voz a aká je tam chyba
btw čo je to za voz a aká je tam chyba
-
Suffel
Guru
no tak urcite zalezi aj od kupno-predajnej zmluvy (ak vobec nieco take bolo podpisane pri kupe) co sa tam pise a ake ma podmienky predajca a atd... tak ak nieco take mas tak sa do toho pozri.. a ako tu uz bolo spomenute ak to je z bazaru tak odtial urcite nieco take mas.. a tam mas uz podmienky a ostatne veci napisane.. ale ak si to kupoval od nejakej osoby a nemate ziadne papiere podpisane ani nic podobne tak s tym ze ho vezme spat nerataj..
-
seth82
Darca
snad aj toto pomoze...
http://www.bratislavskykurier.sk/vismo/ ... 18&p1=3303
http://www.bratislavskykurier.sk/vismo/ ... 18&p1=3303
-
Bushido
Medium Professional
Kúpil som to od FO nie z autobazáru. Avšak zmluva bola podpísaná. Na zmluve bola aj kolónka "auta ma nasledovne vady............" ktoru sme vyskrtli, čo značí že auto by nemalo mať žiadne vady. Presne neviem o čo už išlo ale nejakú poruchu na pc vyhodilo ohľadom niečoho cez čo idú emisie, vraj nový kus stojí 1000€ čo nie je mala čiastka pri cene toho auta (1/6). Plus niečo tam vrzga (neviem čo) a susedovy panel kde je uložené autorádio, klíma sa mi úplne rozpadol a je tam vidno zásah a ručnú úpravu, najskôr sa to bude dať opraviť iba výmenou toho dielu... Ak nebude chcieť vrátiť peniaze tak jedine cez občiansko právne konanie vsak?
Suffel: Kupno-predajna zmluva musí byť, na jej základe auto prehlásiš na seba, odhlásiš z poistovne a pod.. Resp. darovacia zmluva, no darovanemu konovi... ... .. .
Keď si pred X rokmi kupoval švagor svoje prve auto si to do zmluvy vyslovene vyžiadal - kupoval od sukromnej osoby.
Ja som však napr. podpísal zmlúvu kde "kupujúci vyhlasuje, že sa riadne oboznámil s jeho stavom a berie na vedomie všetky jeho nedostatky, ktore zodpovedajú veku a opotrebovaniu vozidla prevadzkou" takže pri takomto formulovaní môžem na skryté vady zabudnúť.
Takže všetko záleží od zmluvy.
//písali sme v rovnakom čase
Pokiaľ mi je známe, na zmluve nesmu byť žiadne škrkance, to si over, či by sa dala napadnúť platnosť tej zmluvy (ak sú tam škrtnuté tie tvoje vady)..
Keď si pred X rokmi kupoval švagor svoje prve auto si to do zmluvy vyslovene vyžiadal - kupoval od sukromnej osoby.
Ja som však napr. podpísal zmlúvu kde "kupujúci vyhlasuje, že sa riadne oboznámil s jeho stavom a berie na vedomie všetky jeho nedostatky, ktore zodpovedajú veku a opotrebovaniu vozidla prevadzkou" takže pri takomto formulovaní môžem na skryté vady zabudnúť.
Takže všetko záleží od zmluvy.
//písali sme v rovnakom čase
-
Shark NX
Addict
Bushido ... System sledovania emisii je Sustava teplotnych cidiel na nasavani a 2×λ (Lambda) Sonda na sledovanie kvality spalovania.
Bolo dost aut ktore mali na Konstrukcne a Technologicky stary motor nasadene neunosne mnozstvo Elektroniky.
Napr. Octavia I. Gen mala 2.0l 120k Motor ... A po 40k Km (Jeden rok) nam vzdy odisli obe λ Sondy ... Cena= 7000Sk/kus.
Elektronika prepla motor do Nudzoveho rezimu ... Co znamenalo sadze, znizeny vykon a spotreba sa zdvihla o 1l/100km.
Cize tato porucha nemusi byt zavinena priamo povodnym majitelom.
K ostatnym sa neviem vyjadrit ... Neviem o co ide.
Bolo dost aut ktore mali na Konstrukcne a Technologicky stary motor nasadene neunosne mnozstvo Elektroniky.
Napr. Octavia I. Gen mala 2.0l 120k Motor ... A po 40k Km (Jeden rok) nam vzdy odisli obe λ Sondy ... Cena= 7000Sk/kus.
Elektronika prepla motor do Nudzoveho rezimu ... Co znamenalo sadze, znizeny vykon a spotreba sa zdvihla o 1l/100km.
Cize tato porucha nemusi byt zavinena priamo povodnym majitelom.
K ostatnym sa neviem vyjadrit ... Neviem o co ide.
-
Shark NX
Addict
Bushido a myslis si ze sme to my vedeli?? Ani predajca o tom nemusel tusit ... Hlavne ked si pozres vacsinu Majitelov aut.
Vedia 10 Veci: Plyn, Brzdy, Spojka, Prevodovkova paka, Zapinac svetiel, Benzinova nadrz, Ostrekovacia nadrz, Smerovky, Stierace a Radio ... Ine ich nezaujima.
Uz vidim kolko % vodicov vie co to je Lambda Sonda ... Cize cakat od neho ze vie ze to casto odchadza je nemozne.
Mimo to ... Moze sa to stat raz rocne alebo raz za 6rokov ... Nikdy nevies.
Nie vsade plati: nevedomost (zakona) neospravedlnuje ... Oblubena hlaska ktorou sa Policajti ohanaju
Vedia 10 Veci: Plyn, Brzdy, Spojka, Prevodovkova paka, Zapinac svetiel, Benzinova nadrz, Ostrekovacia nadrz, Smerovky, Stierace a Radio ... Ine ich nezaujima.
Uz vidim kolko % vodicov vie co to je Lambda Sonda ... Cize cakat od neho ze vie ze to casto odchadza je nemozne.
Mimo to ... Moze sa to stat raz rocne alebo raz za 6rokov ... Nikdy nevies.
Nie vsade plati: nevedomost (zakona) neospravedlnuje ... Oblubena hlaska ktorou sa Policajti ohanaju
Shark NX: neviem kolko % ludi vobec vie co je to lambda sonda ale vela z nich "pociti" navysenie spotreby alebo vyssie emisie , ktore su/ mozu byt sposobene opotrebovanim sondy. Mozno by sa mohli ludia viac informovat o tom co vlastne ovladaju a potom sa necudovat preco im to zere viac nez pred tym a ze preco prekrocili emisne limity... ale to uz je na inu temu.
nemusi to byt len VW grupa. staci pozriet protokoly z poslednych emisnych kontrol. odpalena lambda sa prejavi prudkym zvysenim emisii. neviem ci by auto vobec preslo cez emisnu bez lambdy (nevyznam sa, ale imho nie). ak chalan uvidi protokoly z emisnej, tak chyba na aute nie je starsia ako rok.Shark NX napísal:cubix vacsina vozidiel VW Koncernu ti da silne najavo ze ti odisla Lambda Sonda.
Vacsinou Kontrolkou vid. Priloha a hlasitym pipnutim.
Niektore drzia hubu ale na spravani auta je to citit.
btw lambda moze spravit spotrebu vyssiu kludne aj o 5l/100km a to uz je citit.
-
wolodo
Professional
napriklad ja mam v zmluve pisane, to s tym oboznamenim o stave vozidla+
a/ ze sa reklamacia nevztahuje na opotrebovatelne casti vozu (chpme ako napr. brzdove platnicky)
b/ na umelohmotne casti auta a sklene casti auta(alebo tak nejak)
c/ eletriku a elektricke zariadenia pouzite v aute...
a po dvoch tyzdnoch mi auto nedobija baterku, v najblizsom case to idem riesit, ale reklamaciu mi neuznal lebo ze na elektriku neda nikto zaruku lebo to moze zlyhat hocikedy...
v podstate mam zaruku keby mi odisla prevodovka, spojka, zadrel som motor... jednoducho na mechanicke casti vozu ostatne si mozem piskat
a/ ze sa reklamacia nevztahuje na opotrebovatelne casti vozu (chpme ako napr. brzdove platnicky)
b/ na umelohmotne casti auta a sklene casti auta(alebo tak nejak)
c/ eletriku a elektricke zariadenia pouzite v aute...
a po dvoch tyzdnoch mi auto nedobija baterku, v najblizsom case to idem riesit, ale reklamaciu mi neuznal lebo ze na elektriku neda nikto zaruku lebo to moze zlyhat hocikedy...
v podstate mam zaruku keby mi odisla prevodovka, spojka, zadrel som motor... jednoducho na mechanicke casti vozu ostatne si mozem piskat