Reklamacia tenisiek
-
Mahonacik
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Reklamacia tenisiek
Zdar...chcem sa opytat ci ma niekto skusenosti s reklamaciiou obuvy (znackovej) z znackoveho obchodu??? chcem sa opytat ze ci mi to hned namieste vymenia ked mi reklamaciu uznaju?? alebo ci mi nebudu vymienat len vratia peniaze?? THX
Ja som uz dvakrat v pume reklamoval, vzdycky im to trvalo tych 30 dni kym to poslali niekam do opravovne a oni im to poslali nazad. Najprv trochu neochotne ale vzdy mi nakoniec dali nove tenisky, z ktorych sa odratala nakupna hodnota starych (lebo tie iste uz nemali).
(jedny sa rozliepali a na druhych sa rozpadol sev)
(jedny sa rozliepali a na druhych sa rozpadol sev)
Ja som reklamoval tenisky u Rena a najprv chceli aby som cakal 30dni ale potom som tej predavacke povedal ze sa s nou bavit nebudem ze chcem hovorit s veducou predajne a tak som jej vysvetlil ze nebudem 30dni bez tenisiek a ze si kupim nove a ked mi moje potom vymenia za nove tak naco mi budu dalsie? A predsa chodit v jednych topankach 30dni nebudem. Tak mi ponukla ze si mam vybrat ine ale kedze sa mi ziadne nelubili a z tych co boli k svetu moje cislo nemali vratili mi peniaze.
-
Mahonacik
Expert
cozee??? 30 dni bez tenisieek?? to ej nejake blbe nee?? ja ze ti ich hned vymenia ked ich maju na skllade a ked nemaju ze ti vratia peniaze ale cakat 30 na tenisky tak to fakt nee....aa mal by to byt seriozny obchod Sport centrum sa vola....musim tam ist s otcom nech ten pritlaci...mna by hned odbily...
-
hojko
Site Admin
Mahonacik: A co cakas, ze su charita, ze hocikto pride s rozpadnutymi teniskami a hned ich idu menit za nove??? Zakon stanovuje lehotu reklamacie na 30 dni. Ved predsa v tom obchode ich posielaju svojmu dodavatelovi, ktory rozhodne o reklamacii a vade, na zaklade toho sa potom zachova aj tvoj obchod.
Ja som bol reklamovať tenisky (Adidas) lebo mi nad podrážkou začali praskať. Prišiel som do obchodu ukázal predavačke čo je vo veci a ona že: ,,No ale to ste museli nejak veľmi po daždi v nich behať" A ja že ,, Nemám si náhodou v daždi igelit na ne natiahnuť aby nezmokli?
" a ona že ,,No ja nič som nepovedala, dobre že ste ich doniesli" Kua toto je už systém.
-
Mahonacik
Expert
tako by som to chcel vybavit aj ja....hmm buc vratit peniaze alebo vymenit...budem tam muset spravit nejake tlaky aby povolilyGangy napísal:Ja som uz trikrat reklamoval vrzganie a vzdy mi bez slova tenisky rovno vymenili ci vratili peniaze. To vsak bola ich dobra vola, ako tu uz bolo pisane, mozu vyuzit 30 dnovu lehotu.
//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2009, 10:01 )
Toto chcem dat reklamovat....myslite ze mi to uznaju??mam ich cca 2-3 mesiace.
Ale co by ta odbili....v tychto veciach musis byt papulnaty....treba sa vypyskovat ked sa budu kadejak branit, daj si zavolat veduceho predajne a s nim/nou to normalne vykecaj....ze enbudes chodit bosy za 30dni.Mahonacik napísal:cozee??? 30 dni bez tenisieek?? to ej nejake blbe nee?? ja ze ti ich hned vymenia ked ich maju na skllade a ked nemaju ze ti vratia peniaze ale cakat 30 na tenisky tak to fakt nee....aa mal by to byt seriozny obchod Sport centrum sa vola....musim tam ist s otcom nech ten pritlaci...mna by hned odbily...
Hojko, a co? Ano mam to tu z UK...malo by to fungovat ako 'charita'. Predajca si ma byt vedomy co predava, a ked predava nekvalitny vyrobok, ma si za to niest nasledky, dovi dopo... ked si clovek kupi 70eurove boty a po mesiaci sa ti rozpadnu a este by mi povedali, ze mam cakat 30dni tak nech si s tym zakonom vytrie rit...
Vies ono automaticky, keby bola predajna, kde menia boty, respektive oblecenie hned na mieste, teda ked to uznaju za vhodne...tak by si spravili dobre meno...tym padom by mali viac zakaznikov, lahka logika...Boze jak ja neznasam tych Slovenskych 'podnikatelov'
-
hojko
Site Admin
Lub0$: Predajcu nezaujima, ci budes chodit alebo nebudes chodit bosi 30 dni, zakon je jasny a tam to pre neho konci. Kupim si tenisky, o rok a pol pridem do predajne, ze sa mi odlepila podrazka alebo co a ze mi do toho zateka, pripadne som ich nosil cez zimu a cestna sol mi rozlepila podrazku. Nebudem chodit v teniskach, ktore mi zatekaju a tak pridem po roku a pol do predajne, kedze mam este zaruku pol roka, ze sa mi odlepila podrazka. Budem ziadat nove tenisky alebo vratenie penazi, pretoze nemam ine tenisky a bosi chodit nebudem, takze bud mi ich vymenia alebo daju peniaze, aby som si mohol kupit hned nove tesnicky. A predajca nech si s tymi rok a pol starymi obnosenymi teniskami robi co chce, je tak??? Toto je mentalita slovenskeho naroda, ktoru sa pokusas preniest aj do Anglicka??? Tvoja logika o viac zakaznikoch je priam udivujuca, ba az zarazajuca. Viacej takychto zakaznikov s takouto logikou ako si ty = bankrot predajne.
Nechcem sa nejak zbytocne zapajat do vznikajuceho konfliktu, ale zakon stanovi len zakladne podmienky pre reklamacie (napriek tomu niektore velke slovenske spolocnosti nie su schopne pochopit a dodrzat ani tie). Je na kazdej spolocnosti, ako bude riesit reklamaciu.
Pokial ide o obchod, ktory predava svoje vlastne znacky, nemal by byt problem okamzite danu vec okamzite vymenit, pretoze ta vratena vec ide rovno do odpisov, stava sa nakladom vyrobcu. Teda sa da z pohladu obchodu i vasho povedat, ze dana vec nikdy nebola vyrobena a vy ste si kupili az tu, ktoru ste dostali ako nahradu (napriek tomu ale spolocnost mala urcite naklady s vecou spojene - musela sa doviezt, trebalo zaevidovat reklamaciu atd.). Samozrejme, ze ked pride clovek s 18 mesacnymi teniskami, ktore su derave, predrate a ktovie co, tak reklamacia pravdepodobne mozna nebude - to zalezi na vyrobcovi...
Pokial ale obchod predava cudzie znacky, tak to ma zlozitejsie, zalezi aj na tom, ako ma dohodnuty dodavatelsky vztah s vyrobcom veci, ktore predava - casto tak nezostava ine, nez cakat 30 dni na tenisky, kabat, cokolvek...s cloveku teda nepomoze ani ostry jazyk...
Pokial ide o obchod, ktory predava svoje vlastne znacky, nemal by byt problem okamzite danu vec okamzite vymenit, pretoze ta vratena vec ide rovno do odpisov, stava sa nakladom vyrobcu. Teda sa da z pohladu obchodu i vasho povedat, ze dana vec nikdy nebola vyrobena a vy ste si kupili az tu, ktoru ste dostali ako nahradu (napriek tomu ale spolocnost mala urcite naklady s vecou spojene - musela sa doviezt, trebalo zaevidovat reklamaciu atd.). Samozrejme, ze ked pride clovek s 18 mesacnymi teniskami, ktore su derave, predrate a ktovie co, tak reklamacia pravdepodobne mozna nebude - to zalezi na vyrobcovi...
Pokial ale obchod predava cudzie znacky, tak to ma zlozitejsie, zalezi aj na tom, ako ma dohodnuty dodavatelsky vztah s vyrobcom veci, ktore predava - casto tak nezostava ine, nez cakat 30 dni na tenisky, kabat, cokolvek...s cloveku teda nepomoze ani ostry jazyk...
-
Shark NX
Addict
Autorizovana Predajna (dalej len Predajca) predava to co mu dojde z Generalneho skladu. Resp. Co mu hlavna spolocnost prikaze.Lub0$ napísal:Hojko, a co? Ano mam to tu z UK...malo by to fungovat ako 'charita'. Predajca si ma byt vedomy co predava, a ked predava nekvalitny vyrobok, ma si za to niest nasledky, dovi dopo... ked si clovek kupi 70eurove boty a po mesiaci sa ti rozpadnu a este by mi povedali, ze mam cakat 30dni tak nech si s tym zakonom vytrie rit...
Vies ono automaticky, keby bola predajna, kde menia boty, respektive oblecenie hned na mieste, teda ked to uznaju za vhodne...tak by si spravili dobre meno...tym padom by mali viac zakaznikov, lahka logika...Boze jak ja neznasam tych Slovenskych 'podnikatelov'
Predajca si moze byt akokolvek vedomy kvality/nekvality vyrobkov ktore predava. Ale ked mu raz Materska spolocnost prikaze to ze ked nejaky Vyrobok reklamovany tak ma byt zaslany vyrobcovi a ten posudi svojou komisiou ci bol poskodeny Nespravnym pouzivanim alebo je to vyrobna vada. Tak mu je uplne jedno ze tam dojdes a zacnes si dupat ze chces hned nove boty.
Samotny predajca ma PLNE PRAVO ta odbit s 30dnami aj keby si kvoli tomu musel chodit bosy, Kedze kupca nevie aku ma Predajca dohodu s Materskou spolocnostou.
Ked maju v UK dohodu ze kazda bota ide na Recyklaciu a dava sa novy kus tak to neznamena ze na SVK to plati taktiez.
Ked si dama kupi napr. Kozenu kabelku ... Pri kupe sa jej dava papierik s Odporucanou Starostlivostou o tuto kabelku aj s upozornenim.
A napr. si ju postrieka parfemom. Koza nie je na to prisposobena a bud popraska alebo sa na nej vytvoria pluzgiere ... Duplom ked to necha vysusit na radiatore.
Toto by mozno v UK vymenili ale je to len ich blbost. Toto sme posielali na preverenie vyrobcovi ... Za 14dni bola kabelka naspat so zamietnutou reklamaciou.
To iste s botami ... Ked si kupis Nike Air ... A skocis do kaluze alebo ta zastihne sina burka ... Cim narusis strukturu a pevnost lepenych casti a bota sa ti rozlepi tak ked to dojdes reklamovat tak si mozes ty vytret rit ...
Kupil si boty do sucheho prostredia ... Preto maju na 70% povrchu Diery.
Ked chces napr. Boty s dobrym vetranim a nechces aby sa ti rozlepili tak si kup Pumy LIFT. Tie su site a z jedneho kusu Materialu.
hojko napísal:Lub0$: Predajcu nezaujima, ci budes chodit alebo nebudes chodit bosi 30 dni, zakon je jasny a tam to pre neho konci. Kupim si tenisky, o rok a pol pridem do predajne, ze sa mi odlepila podrazka alebo co a ze mi do toho zateka, pripadne som ich nosil cez zimu a cestna sol mi rozlepila podrazku. Nebudem chodit v teniskach, ktore mi zatekaju a tak pridem po roku a pol do predajne, kedze mam este zaruku pol roka, ze sa mi odlepila podrazka. Budem ziadat nove tenisky alebo vratenie penazi, pretoze nemam ine tenisky a bosi chodit nebudem, takze bud mi ich vymenia alebo daju peniaze, aby som si mohol kupit hned nove tesnicky. A predajca nech si s tymi rok a pol starymi obnosenymi teniskami robi co chce, je tak??? Toto je mentalita slovenskeho naroda, ktoru sa pokusas preniest aj do Anglicka??? Tvoja logika o viac zakaznikoch je priam udivujuca, ba az zarazajuca. Viacej takychto zakaznikov s takouto logikou ako si ty = bankrot predajne.
Dalsi priklad....kupoval som si nedavno Converse, ked sme pri tej obuvi...pri pokladni mi dali blocek, a povedali mi, ze do roku od datumu kupi tovaru mozem topanky kedykolvek vratit, bez udania dovodu....ale samozrejme, nesmu byt nejake rozkopane...to je snad jasne...tak prosim nehraj sa na tak hlupeho, a pochop, ze predajcu by to nijako neohrozilo...kedze to neohrozuje nikoho po polke sveta...tak nechapem preco by taky system mal niekoho polozit na Slovensku..tam to je nejake specialne, pocuvaj.
Lub0$: budem si teda meniť tenisky vždy pred vypršaním dvojročnej záručnej lehoty. Pre mňa ako zákazníka je to super, ale pre predajcu, pri viacerých takých zákazníkoch, je to čochvíľa koniec. Takto to predsa nemôže fungovať, veď aj predávajúci má právo sa chrániť proti rôznym podvodníkom a ten zákon je spravený aj kvôli tomu.
-
Shark NX
Addict
Luuuuuubo$ prosim ta ... Ked su tam ludia pijebany ...
Zakaznik je nas Pan, pokial sa ako Pan sprava.
Pokial by Tetin obraz stal 2€ tak ber teta nech nezerem ...
Ohladom cenovky ... Nie je moja chyba ze ste si na cenovke nevsimol uplne iny nazov ... Nemozem za to ze je slepy.
Zakaznika si vacsinou ziskas tym ze obsluha je v obchode prijemna, ze ti s radostou poradia a ze k tebe s radostou a usmevom pricupitaju ked zamavas.
Typicky priklad ElectroWorld v Avione.
Velmi rad pomozem klientovi ktory sa ma nesnazi odrbat a stane sa obetou vyrobnej vady, vadnej suciastky, zleho skladovania atd ...
Ale nie kkta ktory sa mi snazi nahovorit ze Plazma za 1000€ lezala medzi Tesla Televizormi za 100€ ... To je demencia a nie sluzba zakaznikovi.
Zakaznik je nas Pan, pokial sa ako Pan sprava.
Pokial by Tetin obraz stal 2€ tak ber teta nech nezerem ...
Ohladom cenovky ... Nie je moja chyba ze ste si na cenovke nevsimol uplne iny nazov ... Nemozem za to ze je slepy.
Zakaznika si vacsinou ziskas tym ze obsluha je v obchode prijemna, ze ti s radostou poradia a ze k tebe s radostou a usmevom pricupitaju ked zamavas.
Typicky priklad ElectroWorld v Avione.
Velmi rad pomozem klientovi ktory sa ma nesnazi odrbat a stane sa obetou vyrobnej vady, vadnej suciastky, zleho skladovania atd ...
Ale nie kkta ktory sa mi snazi nahovorit ze Plazma za 1000€ lezala medzi Tesla Televizormi za 100€ ... To je demencia a nie sluzba zakaznikovi.
-
hojko
Site Admin
Tak to by som si pozrel tu bandu kktov, ktora predava tovar podla toho v ktorej policke a pri akej cenovke bol priradeny. Dajme tomu, ze som v obchode s teniskami, vezmem si nejake tenisky za 100 eur, kamarat mi to prehodi k regalu kde si slapky za 20 eur alebo ponozky za 3 eura..., hla, kupim si tenisky za 3 eura, ved taka bola cenovka. Jaka to parada
Ako mi inak dokazu, ze ten tovar som vzal z regalu, kde bola cena 3 eura??? Ci si pozru videozaznam??? Mam taky pocit, ze zajtra idem kupovat LCDcka a plazmy do Anglicka, prenesiem ich do regalov k tuzkovym baterkam a bude vymalovane.
Prosim ta, ved to su taraniny ktore opisujes, takto to v rozumnom svete fungovat nemoze, mozno tak v nejakom cinskom obchode v ktorom sa nerobi ziadna inventura a cenovky su nalepene tak na malych papierikoch pri ktorych si papierik s cenovkou vymenim, takze vezmem cenovku z ponoziek a dam ju na tricko ci tenisky. V normalnych obchodoch sa predava na zaklade ciaroveho kodu tovaru, ktory je evidovany v databaze pokladnicneho systemu a pripadne rovno aj skladu, ci to je len moj zly dojem a len tak pre ozdobu blokuju ciarovy kod???
A reklamacia bez blocku??? To by som si rad pozerel, ved najdem na smetisku stare potrhane tenisky, vbehnem do obchodu a poviem, ze tu som ich kupil, ze pred rokom a pol, este su v zaruke a ziadam nove tenisky, pripadne vratenie penazi. To iste aj s harddiskom, spadne mi na zem, pridem do prveho obchodu a budem ho chciet vymenit, pretoze som ho kupil prave v tomto obchode a oni mi ho radi vymenia. Aj rozbity LCD mi vymenia radi, pretoze som ho kupil tam a nevsimol som si rozbity display. Odjedenu bagetu mi nevymenia, lebo mi nechutila a tak poviem, ze takuto mi predali, hmm???
No hod sem blocek z tych tvojich Converse, rad si to pozriem.
O tom ako sa ma riadit obchod, ake ma prava predajca a spotrebitel, tak o tom vsetkom ti hovori Obciansky zakonnik, ktory sa riadi smernicami a direktivami EU, takze neverim, ze niekde inde v EU by to bolo rozdielne, ze by neexistovala lehota 30 dni na reklamaciu, 7 dni na vratenie tovaru bez udania dovodu pri kupe cez internet (ak uz nie je dokonca zvysena tato lehota na 14 dni) atd...
Prosim ta, ved to su taraniny ktore opisujes, takto to v rozumnom svete fungovat nemoze, mozno tak v nejakom cinskom obchode v ktorom sa nerobi ziadna inventura a cenovky su nalepene tak na malych papierikoch pri ktorych si papierik s cenovkou vymenim, takze vezmem cenovku z ponoziek a dam ju na tricko ci tenisky. V normalnych obchodoch sa predava na zaklade ciaroveho kodu tovaru, ktory je evidovany v databaze pokladnicneho systemu a pripadne rovno aj skladu, ci to je len moj zly dojem a len tak pre ozdobu blokuju ciarovy kod???
A reklamacia bez blocku??? To by som si rad pozerel, ved najdem na smetisku stare potrhane tenisky, vbehnem do obchodu a poviem, ze tu som ich kupil, ze pred rokom a pol, este su v zaruke a ziadam nove tenisky, pripadne vratenie penazi. To iste aj s harddiskom, spadne mi na zem, pridem do prveho obchodu a budem ho chciet vymenit, pretoze som ho kupil prave v tomto obchode a oni mi ho radi vymenia. Aj rozbity LCD mi vymenia radi, pretoze som ho kupil tam a nevsimol som si rozbity display. Odjedenu bagetu mi nevymenia, lebo mi nechutila a tak poviem, ze takuto mi predali, hmm???
No hod sem blocek z tych tvojich Converse, rad si to pozriem.
O tom ako sa ma riadit obchod, ake ma prava predajca a spotrebitel, tak o tom vsetkom ti hovori Obciansky zakonnik, ktory sa riadi smernicami a direktivami EU, takze neverim, ze niekde inde v EU by to bolo rozdielne, ze by neexistovala lehota 30 dni na reklamaciu, 7 dni na vratenie tovaru bez udania dovodu pri kupe cez internet (ak uz nie je dokonca zvysena tato lehota na 14 dni) atd...
pinco
Dobre ranko, bavime sa o zakone v inych krajinach a nie o Slovensku...
Shark
Ale zase Hojo aj ty Shark sak sa spamatajte nehovorim o LCDckach....hovoril som o rozdiele 20e....co sa stava a cena sa znizi...je sice pravda ze manazerka nebola spokojna...ale co uz, chyba predajcu.
Hojko
http://www.schuhstore.co.uk/mens_main_frameset.asp
Vsimni si vsak kolonku 'Returns' prikladam aj screen pre individa...
Citujem:
365 days easy returns policy
We hope you love your new Schuh purchase! If you are unhappy with the goods for any reason, please return the item to us with some form of proof of purchase.
We will be happy to accept back unused items with 365 days. If the item is unused or faulty we will be able to offer a refund or an exchange. As Schuh does not offer a fitting service, please ensure that your shoes are a suitable fit before buying or using them.
This is in addition to, and does not affect your consumer rights.
Ehm? Mam strasn dovod si vymyslat...prosim zobud sa Hojko...a ked niekedy vycestujes trosku na zapad tak si original zajdi do obchodu nejakeho a pozri si to...ale ano musim sa priznat ....su aj obchody, kde maju 'return policy' len niekolko dni...napriklad taky 'prestizny' footlocker ma nejakych 18, alebo 20 dni...preto tam uz nekupujem...
Dobre ranko, bavime sa o zakone v inych krajinach a nie o Slovensku...
Shark
Je to chyba predajcu, teda mozme povedat, ze to je tvoja chyba...mam dokonca pocit, ze zakon na ochran uzakaznikov vravi o tomto tak isto...klasika, je to tvoja chyba ked si akoi predajca nevies spravit poriadok s cenovkami...dovidopo, neni o com.Ohladom cenovky ... Nie je moja chyba ze ste si na cenovke nevsimol uplne iny nazov ... Nemozem za to ze je slepy.
Ale zase Hojo aj ty Shark sak sa spamatajte nehovorim o LCDckach....hovoril som o rozdiele 20e....co sa stava a cena sa znizi...je sice pravda ze manazerka nebola spokojna...ale co uz, chyba predajcu.
Hojko
Nieso mtyp, ktory ma potrebu klamat a dvyhat si nejakym takymto sposobom svoje ego...neveris? Never...tvoja chyba...ale vravim ti pracujem v obchode na pokladni mam pod kolonkou 'Refunds' dve moznosti...pod jednou stoji 'reklamacia s blockom' a pod druhou 'reklamacia bez blocku' ktoru vsak musi vybavit shop floor manazer, popripade manazer, kto je na blizku...ale nieje s tym problem...A reklamacia bez blocku???
Tu mas stranku daneho obchodu odkial som to kupoval...no kupoval som z kamenneho obchodu, pravidla su vsak tie iste:No hod sem blocek z tych tvojich Converse, rad si to pozriem.
http://www.schuhstore.co.uk/mens_main_frameset.asp
Vsimni si vsak kolonku 'Returns' prikladam aj screen pre individa...
Citujem:
365 days easy returns policy
We hope you love your new Schuh purchase! If you are unhappy with the goods for any reason, please return the item to us with some form of proof of purchase.
We will be happy to accept back unused items with 365 days. If the item is unused or faulty we will be able to offer a refund or an exchange. As Schuh does not offer a fitting service, please ensure that your shoes are a suitable fit before buying or using them.
This is in addition to, and does not affect your consumer rights.
Ehm? Mam strasn dovod si vymyslat...prosim zobud sa Hojko...a ked niekedy vycestujes trosku na zapad tak si original zajdi do obchodu nejakeho a pozri si to...ale ano musim sa priznat ....su aj obchody, kde maju 'return policy' len niekolko dni...napriklad taky 'prestizny' footlocker ma nejakych 18, alebo 20 dni...preto tam uz nekupujem...