Dopravna nehoda

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Sweetko
Expert
Expert

Dopravna nehoda

Príspevok od používateľa Sweetko »

Dobry den, takze prislo mi predvolanie na policiu koli dopravnej nehode(odidenie z miesta cinu). Vec sa ma tak ze pred tyzdnom som parkoval na parkovisku a podla mna som trochu tukol do jednoho auta, ked som sa obzrel dozadu tak sa mi nezdalo ze by mal nieco poskodene resp. vsetko sa mi zdalo v poriadku ale pre istotu som z toho parkoviska odisiel. Chcem sa spytat co mi hrozi aka pokuta resp. aj odobratie vodicskeho preukazu (to by bola katastrofa). Dakujem
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Juicy »

Kód: Vybrať všetko

ale pre istotu som z toho parkoviska odisiel
to hovori o tvojom charaktere...mal si vystupit a pozriet sa poriadne ci je vse OK. Neviem ci ti mozu odobrat vodicak ale urcite si teraz v poriadnej nevyhode oproti poskodenemu, lebo to ze si odtial odisiel moze proti tebe dost zavazit.
Sweetko
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Sweetko »

poprosim k veci...

-vyska pokuty
-vodicak

Dakujem

//autoeditácia príspevku ( 15 Jul 2009, 17:34 )
Takze som si nieco nasiel v zakone a nevyzera to dobre

"Ten, kto ako vodič vozidla, ktorý sa zúčastnil na dopravnej nehode, bezodkladne nezastavil vozidlo, nezdržal sa požitia alkoholu alebo inej návykovej látky po nehode v čase, keď by to bolo na ujmu zistenia, či před jazdou alebo počas jazdy požil alkohol alebo inú návykovú látku, alebo nezotrval na mieste dopravnej nehody až do príchodu policajta alebo sa na toto miesto bezodkladne nevrátil po poskytnutí alebo privolaní pomoci, alebo po ohlásení dopravnej nehody, mu môže byť uložená pokuta minimálne 300 eur (9.037,80 Sk) až do 1.300 eur (39.163,80 Sk) a sankcia zákazu činnosti viesť motorové vozidlá v minimálnom trvaní jeden rok a maximálne do piatich rokov"
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

No tak chystaj peniažky a nabudúce aspoň budeš vedieť, že máš pre istotu ostať na mieste a skontrolovať situáciu. Neviem, ako by to padlo tebe, keby ti niekto ťukol do auta a pre istotu zdrhol....
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Otec ma také šťastie, že pre takýchto inteligentov mu ťukli takto do auta už asi 3 - krát. Úžasne to človeka poteší, keď ide niečo z obchodu nakladať do auta a vidí narazený zadný nárazník a puknuté svetlo :roll: Zamysli sa trochu, keby si tam zostal a poriešil by si to, tak by si nemusel platiť min. 300€, ale zdvihli by Ti akurát o niečo málo poistku...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

A nemyslim si, ze koli 'trosickemu tuknutiu' by niekto volal zelenych...priznaj sa co si vsetko rozbil :twisted:
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

No ale pokiaľ ten ťukes urobil na nejakej A6 alebo Meďáku, tak aj nejaká malá oprava by ho vyšla na poriadny balík :?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

jeho? a načo si platime poistky? z jeho strany totalne sedliactvo
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak keby mu teraz naparili nejakú mastnú pokutu, tak by si hádam uvedomil, že nabudúce už takúto chu**** nemá robiť...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Jak tu moralizujete, už vidím, ako jeden z vás nechá za stieračom lístoček s telefónnym číslom. :roll:

Nám 2x načli auto, z toho raz preliačili celé zadné dvere na parkovisku pred hotelom počas mojej stužkovej.

By ma ešte zaujímalo ako na chalana došli zelení. Asi že tam bol na mieste činu aj majiteľ poškodeného auta..
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Keby každý pre istotu odišiel tak by to ako vyzeralo? Pri najlepšom to vyriešiš napomenutím povieš že si si nevšimol že si ho škrabol.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Frikso napísal:By ma ešte zaujímalo ako na chalana došli zelení. Asi že tam bol na mieste činu aj majiteľ poškodeného auta..
Stačí, že ho niekto videl a buď ho spoznal alebo si zapísal EČV.. niektorí ľudia sú dosť všímaví.

Aj kolegovi na parkovisku pred firmou raz načali auto.. a na druhý deň mal lístok za stieračom s odkazom, že to urobila jedna pani s takým a takým autom a že pracuje vo vedľajšej budove tam a tam. Políciu vtedy volať nemusel, vybavil si to s ňou zoči-voči..

:)
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Najlepsie riesenie je zostat na mieste alebo ked nemas cas tak nechat papierik.
Mne jedna Slecna otrela naraznik na sidlisku a nechala mi Vizitku s Ospravedlnenim a Casom kedy bude doma ze sa mam stavit.
Vymenili sme si udaje poistovni a bolo po probleme ... Par krat za stretnutie sa ospravedlnila ... Ze bola nevyspata a zo zlepenymi ocami neodhadla vzdialenost.
Mal som len zodraty lak a malu puklinu na prednom narazniku ... V kazdom pripade nechal som ho vymenit.
Vzdy je lepsie ked prejavis aspon nejaku snahu riesit ten problem ... Stane sa aj majstrovi ... Vsak sme ludia. Ale treba sa k tomu postavit rozumne. A nie zdrhnut.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

chlapce ulamat ruky a napchat do prdele ... ked uz cosi poserem tak si za to nesiem nasledky ... nic by sa ti nebolo stalo (mozno pokuta), vsetko by zatiahla poistovna ... takto sam vidis ze sa to moc neoplatilo ... ale mudrejsi budes az pojdes k zelenacom a vypocujes si co ti chcu (mozno si iba vyhral nejaku divoku kartu, ale zle ti to napisali) ...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Boze z polovice prispevkov je mi tu fakt na grc, milujem tychto moralistov ktori z takejto kraviny robia ten najvacsi zlocin. Ked mi 4x niekdo suchol auto a odosiel tak som si akurat tak zanadaval ale aby som z neho robil nejakeho belzebuba to je fakt moc. Nakoniec je to pochopitelne, ak niekomu suchnem auto tak ze tam ma len skrabanec ktory si vsimne mozno tak po dvoch tyzdnoch tak sa na to vyserem a idem domov. Toboz ked ten druhy parkuje ako k*k*t.

90% ludi co sa tu z toho ide zosrat by spravilo presne to iste, akurat ze nemozu premrhat sancu si do niekoho kopnut a ukazat sa aki su svati. Hnus.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

myslim ze kvoli skrabancu ktory si sotva vsimne by asi neprisiel akciovy letak od PZ SR, ale to ide bokom ... ja som teda nikdy nikoho este nesuchol ale nejaka ku*va nam par krat nepekne odrbala auto ... namatkovo preliacene soferove dvere, osuchany naraznik a blatnik cca 20 x 10 cm (neviem cim sa musel tak snazit), zadne dvere na pravej strane a par mensich kktin ... kontakt (resp.) pockal na nas jedine pan co nam pri cuvani rozdrbal tie dvere ... rozumne sme sa dohodli a nakoniec to nestalo skoro nic ... chvila prace klampiara po znamosti ...

... ludia niekomu suchnu auto a zdrhnu ako male deti .. a ked suchnu im tak budu plakat este tri dni ake su ludia kur*y ...

// pardon .. raz som tukol auto predomnou pri parkovani ... odniesol to nas zlomeny drziak SPZ a na susedovom aute flak, ktory som zotrel prstom :-) ...
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

gangy a ty sa asi vyzivsa v tom ze sa hras na nejakeho sefa a ponizujes tu zbytok ludi .... ja keby som suchol dake auto tak by som sa na to tiez asi vysral ale v tomto pripade urcite neslo o suchnutie lebo to by si len kkt dal zistovat cislo a volal zelenych. Keby som ho fajne tukol tak to by som tam ostal alebo teda aspon vizitku nechal.
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Gangy napísal:
90% ludi co sa tu z toho ide zosrat by spravilo presne to iste, akurat ze nemozu premrhat sancu si do niekoho kopnut a ukazat sa aki su svati. Hnus.
Zas tu kazdeho poznas a vies ako by reagoval? Spamataj sa trosku.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Gangy napísal:Nakoniec je to pochopitelne, ak niekomu suchnem auto tak ze tam ma len skrabanec ktory si vsimne mozno tak po dvoch tyzdnoch tak sa na to vyserem a idem domov. Toboz ked ten druhy parkuje ako k*k*t.
Horsie je ked ten tvoj jemny suchanec vidi Naspidovany dochodca a s radostou pocka na Majitela auta ... Poznam par takych jedincov co sa snazili z tuknutia SPZtkami spravit velku ranu a skodu za 10000Sk.
Preco?? Lebo im od vcera nejde Manuela a Ricardo na STV tak su nervozny a nemaju co robit.
Acer01
Medium Professional
Medium Professional

Re: Dopravna nehoda

Príspevok od používateľa Acer01 »

Ahoj,.. chcem sa opytat skusenejsich,ktory maju z DN nejake skusenosti,...
Dnes sa stala dopravna nehoda,kde sa oba strany nevedeli dohodnut kto nehodu zapricinil..preto bola privolana policia aby to vyriesila..
Zial k ziadnemu kladnemu vysledku sa nedoslo,ale na jednej budove bola umiestnena kamera,cize policia si videozaznam vyziada atd
Teraz vlastne vyplnili sa papiere o nehode,ale chcem sa opytat ci dani ucasnik je povinny DN nahlasit do poistovne???
Ide o to ze jedno z MV je starsie auto,ktore ma poskodeny predny a zadny blatnik,rozbite predne svetlo a kusok aj poskodeny naraznik (Renault 19) tak aby poistovna nahodou nedala totalnu skodu :(
Zatial este nieje dany vinnik nehody,.. tak neviem ci sa mam pustat svojpomocne do opravy alebo nie,... diely atd si viem zohnat (pracujem v autoservise) len ci nebude problem ak sa DN nenahlasi do poistovne ale druhy ucastnik ju nahlasi,...
Ako mam postupovat???? DN mal rodinny prislusnik ....
Napísať odpoveď