Pneu a kolesa v TP a mensi rozmer

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Stenky
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Pneu a kolesa v TP a mensi rozmer

Príspevok od používateľa Stenky »

Ahojte. je velky problem ked mam v TP zapisane pneu 215/45 R16 a jazdim na mensich pneumatikach 215/40 R16 ??? Rozdiel v obvode je cca -3.8%. Viem ze policajtom vadi ked su kolesa vacsie, ale vadi im aj ked su mensie? Dalsia vec je poistovna. Ak rozmer kolies nesedi tak pri havarii odmietnu vyplatit poistku. Odmietnu aj ak dam mensie pneu ako v TP (OEV) ?

Jediny problem preco nechcem jazdit na 215/45R16 ako mam v TP je ze su asi o 50% drahsie....
Point
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Point »

hej..je to problem..minimalne pri tej poistovni...najlepsie riesenie asi zapisat tie kola do TP..podla mna aj najlacnejsie :)
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Poisťovňa vždy hľadá dôvod prečo nezaplatiť.
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Pneu a kolesa v TP a mensi rozmer

Príspevok od používateľa M@rt1n »

Stenky napísal:Ahojte. je velky problem ked mam v TP zapisane pneu 215/45 R16 a jazdim na mensich pneumatikach 215/40 R16 ??? Rozdiel v obvode je cca -3.8%. Viem ze policajtom vadi ked su kolesa vacsie, ale vadi im aj ked su mensie? Dalsia vec je poistovna. Ak rozmer kolies nesedi tak pri havarii odmietnu vyplatit poistku. Odmietnu aj ak dam mensie pneu ako v TP (OEV) ?

Jediny problem preco nechcem jazdit na 215/45R16 ako mam v TP je ze su asi o 50% drahsie....
Choď na okresný úrad s potvrdením že tam tie pneu môžeš osadiť zober so sebou 3€ kolok a do 10minut to máš hotové. Potom k policajtom vypíšeš žiadosť odovzdáš oni si tie kolesá zapíšu u seba a ideš domov :)
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

M@rt1n napísal:Choď na okresný úrad s potvrdením že tam tie pneu môžeš osadiť zober so sebou 3€ kolok a do 10minut to máš hotové. Potom k policajtom vypíšeš žiadosť odovzdáš oni si tie kolesá zapíšu u seba a ideš domov :)
moc jednoduche :-) a to potvrdenie odkial ?? :-))
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

klm16 napísal:moc jednoduche :-) a to potvrdenie odkial ?? :-))
mne ho dali v pneuservise :) konkr. A.R.S
Stenky
Professional
Professional

ok to som potreboval vediet. cize aj taky maly rozdiel z 215/45 -> 215/40 treba prepisat...
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

Policajti ti na Zmensenie pindat nebudu ... Pokial nebudes hrat majstra sveta ... Potom sa chytia cohokolvek.
Ale s poistovnami to je problem ... Pre kazdy pripad si to nechaj prepisat ...
Stenky
Professional
Professional

dobre ja to auto este realne nemam. chlapik ho u seba odhlasi a ja ho budem musiet prihlasit. da sa ten zapis alternativnych pneu zakomponovat do celeho toho prihlasovacieho cirkusu?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Da ... Len si si isty ze 40 je pre teba dobry profil?? Ja mam na Svojej Fieste 195/45 R16 a pri vchadzani na obrubniky som extremne opatrny + Niekedy mam pocit ze to auto zo mna vytrase dusu.
Neviem si Predstavit ako by sa spravalo to moje auto s 215/40 R17 (To je Maximalny rozmer co mozem nahodit)

Obrubniky, najazdy, retardery atd bude nocna mora.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

ja som na golfa nedavno zavrhol 16tky kolesa najme kvoli tomu, ze podvozom na nasich super cestach na vychode neskutocne trpi...a to bola hrubka profilu 55 a nie 40
Joker
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Joker »

Ked si davas poistit auto tak poistovna bere do uvahy podla ma kolesa ktore mas na aute,ktore si zaroven poistujes.Zato ze mas miesto 45-40 ta polisi nebudu je*at.Ine je ked mas v TP napr R13 a na aute R16 :)
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

Blahozelam ku kupe celdy... nech sluzi :wink: BTW: to je 2liter ?
Stenky
Professional
Professional

:shock: :shock: :shock:
Odkial vies o celde? :D

Jo je to 2.0 Gti ale predaj prebehne bud tento alebo buduci tyzden. Zatial riesim srandu okolo kolies lebo dostanem dojazdovky tak pozeram e-shopy a objednavam nech to mam dovtedy doma a nemusim chudinku nechat cakat na parkovisku :

rozmyslam ze zoberiem 215/40 a snad su policajti ludia a pochopia ze na 17 rocne auto nedam gumy za 3.500Sk jednu len pre to ze su v TP a vyrabaju ich len Michelin, Pirelli a Dunlop. :)

Shark: hrubka profilu gumy 195/45=> 87.7mm 215/40=> 86mm minimalne to bude porovnatelne. ako je mi jasne ze na obrubniky pojdem velmi velmi pomaly ak nie vobec :twisted:
Alebo mam dat 205/50 poporipade 205/55? Tam dost narastie obvod kolesa nie?
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No az taky rozdiel to nie je ... Inac mrkni Pirelli PZero Nero. Je to starsi model gum ale drzi (sorry za vyraz) jak uje*any ... V kombinacii s dobrym podvozkom mam pocit ze udrzi neudrzatelne :)

No a guma narastie riadne ... Pokial ti to nevadi a nechces jazdit na 8cm tak to ber.
Stenky
Professional
Professional

Na Porelli PNero Zero pocuvam samu chvalu ale za rozumny peniaz sa da zohnat P7 ako 205/55 R16 http://www.hej.sk/auto-moto-pneu/obchod ... -r16-91-v/

to by som aj obrubniky mohol ale neviem ci taky rozmer gum mozem obut koli legislative. totiz od majitela viem ze max je 215/45 (drahe gumy) ale ako je to s mensiou sirkou netusim vobec. ono hadam ide hlavne o to aby sa zachoval v rozumnom rozmedzi rovnaky obvod kolesa. cize je jedno aku budem mat sirku a profil na R16 budu obrubniky sado masoa

inac su moj favorit Falkeny FK451 http://www.hej.sk/auto-moto-pneu/obchod ... -r16-86-v/ cital som zopar nazrov majitelov a vraj drzia na suchom aj na morkom uplne na doraz. Za tie peniaze je to kupa :)
M@rt1n
Guru wannabe
Guru wannabe

SharkNX mi máme na Focuse 215/40 R17 a k tomu ešte menené klasické tlmiče za nižšie :D s tým autom nemôžeme ani na parkovisko na obrubníku zacúvať, musíme ísť predom :D a na cestách našich no katastrofa mám pocit že to vnútornosti zo mňa vyklepe :D Nechcem vedieť čo by to bolo na českej D1 :D
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

M@rt1n nic ... Pojdes nad 140 v Predbiehaciom pruhu a da sa to bez problemu zniest ...
Len pomaly pruh je zniceny od Kamionov ...
Napísať odpoveď