Problem s SMC switchom
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Problem s SMC switchom
Ahojte mam taky problem so switchom SMCGS24C-Smart nastavil som ACL pristup len z urciteho rozsahu IP adries konkretne 192.168.1.100-150 ale switch ma IP 192.168.2.10 a problem je v tom ze sa nan nemozem dostat ... nevedeli by ste pomoct ?Ziadne tlacitko ako hardwarovy restart na nom nevidim a to je ten najvacsi problem nemam ho ako dostat do tovarnych nastaveni kedze sa nedostanem do administracie. Vopred dakujem za rychlu odpoved.
-
Lukkas
Star
- Kontaktovať používateľa:
Presne toto som hladal a nenasiel som dakujem velmi pekne
//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2009, 18:58 )
Mam este taky problemik nastavil som si VLAN 1 a VLAN 2 pricom na VLAN mam pocitace ktore maju pristup k internetu a v druhej VLANke mam len pocitace ktore maju komunikovat medzi sebou ale ja chcem spravit aj to aby tie PC ktore su v tej prvej Vlane komunikovali s tou druhou ale ta druha aby nemala pristup na internet... chapete ?:) Vopred dik za odpoved
//autoeditácia príspevku ( 16 Jul 2009, 18:58 )
Mam este taky problemik nastavil som si VLAN 1 a VLAN 2 pricom na VLAN mam pocitace ktore maju pristup k internetu a v druhej VLANke mam len pocitace ktore maju komunikovat medzi sebou ale ja chcem spravit aj to aby tie PC ktore su v tej prvej Vlane komunikovali s tou druhou ale ta druha aby nemala pristup na internet... chapete ?:) Vopred dik za odpoved
ten switch je len layer 2 ano? (nedokaze interVLAN routing)
To co chces vies spravit na routri pomocou access-listov.
Co to mas za router?
ak podporuje access-listy, tak daj access-list v smere z VLANy 2, kde povolis len trafiku do subnety, ktora patri VLANe 1 ..vsetko ostatne bude zakazane - na konci access-listu daj zakazat vsetko ostatne (teda aj trafika z VLANy 2 do internetu)
To co chces vies spravit na routri pomocou access-listov.
Co to mas za router?
ak podporuje access-listy, tak daj access-list v smere z VLANy 2, kde povolis len trafiku do subnety, ktora patri VLANe 1 ..vsetko ostatne bude zakazane - na konci access-listu daj zakazat vsetko ostatne (teda aj trafika z VLANy 2 do internetu)