delphi úspešné prihlásenie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
feromakovi
Expert
Expert

delphi úspešné prihlásenie

Príspevok od používateľa feromakovi »

Zdravím,
rád by som sa spýtal, či existuje nejaká funkcia alebo niečo čo by zistilo či bolo prihlásenie na server úspešné alebo nie.

vysvetlím na príklade...mám aplikáciu...cez ktorú sa prihlasujem napr na pokec...a že ak je zlé heslo tak mi to vypíše a ak je heslo dobré tak to vráti napr v nejakej premennej typu boolean...niečo v tom zmysle.
info: na pripájanie využívam príkaz shellexecute...neviem či od toho niečo závisí ale pre istotu som to napísal :)

ďakujem pekne za odpovede.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

shellexecute v akom zmysle? vyvoláš okno prehliadača a ako parameter tam pošleš url? Osobne by som to radšej riešil priamo zaslaním požiadavky post a rozparsovaním výstupnej stránky, neviem si predstaviť kde tam môžeš shellexecute využívať
feromakovi
Expert
Expert

odpoveď

no konkrétne na to že na pokeci existuje autologin...a v ňom je zapísaný nick a aj heslo...len to je samozrejme šifrované...a tú url dám otvoriť cez shellexecute...a ja by som len potreboval zistiť že či tá url je správna že či ma teda prihlásilo na ten server... a ak nie tak by si odomňa znova vypítalo heslo a nick....a ak áno tak by mi ostal v prehliadači prihlásený nick...

niečo v tom zmysle....to čo s písal o tom post to mi nič nehovorí :?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja tam nikde autologin nevidím. Vlastne si mi ani konkrétne neodpovedal, takže ak to robíš tak ako som popísal tak to nezistíš. Možno nejak cez ole, ale to je zbytočná komplikácia
feromakovi
Expert
Expert

odpoveď

no ja som tiež zabudol spomenúť dosť podstatnú vec že to je cez wap...autologin na wap.pokec.sk

a celkovo tá aplikácia mala byť len edit a button kde do editu by niekto napísal nick a klikol by...a ten program by vlastne len vygeneroval url adresu napr ako:

Kód: Vybrať všetko

http://wap.azet.sk/autologin.phtml?n=Feromakovi2&h=**************%3D%3D&tm=1231698037
a pomocou shellexecute ju pustil v prehliadači...ak by bolo prihlásenie neúspešné tak by generoval ďalej...ak by sa prihlásil tak skončí....
teoreticky by to fungovalo ako nejaké falošné prihlásenie...

a ide mi o to zaistiť aby to aj skončilo...inak čo znamenajú tie parametre v tej url absolútne netuším
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ten posledný je timestamp. Je to aktuálny čas +15 sekúnd použije sa do meta, aby sa zabezpečil automatický refresh po 15 sekundách. Meno a heslo je jasné. Takto ti prihlasovať pôjde, no stále platí že to nezistíš kedy sa prihlásil a kedy nie. Radšej by som posielal priamo hlavičku a parsoval vrátenú stránku, nerobil by som to cez prehliadač. Bolo by to aj rýchlejšie.
feromakovi
Expert
Expert

nechápem

uf aha...no tak z toho som už mimo...mohol by si mi to pls bližšie popísať??..našiel som na nete, niečo o parsovaní cez delphi for php...je to to čo si myslel??...a ešte otázočka ako vlastne poslať len tú hlavičku?? alebo čo by to obnášalo?...

a ak by som mohol poprosiť tak aj nejaký link kde by sa to dalo naučiť nejakú teóriu ohľadom toho...
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

K čomu má slúžiť to prihlásenie? Ak len k tomu, aby sa na stránke zobrazilo, že ten používateľ bol nedávno prihlásený, tak ti bude stačiť akákoľvek knižnica, ktorá umožňuje komunikáciu cez http (a vráti načítanú stránku ako text).
feromakovi
Expert
Expert

celkom dobre

to chrono:
hohoho to by bolo prekrásne...lebo ja by som pustil ten môj program a automaticky by prihlasovalo a po každom prihlásení keby som mohol skontrolovať akú stránku mi načítalo to by bola pecka...lebo podľa stránky ktorú mi načíta by som vedel zistiť či je prihlásenie úspešné ak by nebolo tak nech pokračuje v prihlasovaní a ak by bolo tak nech ma prihlási a podľa tej načítanej stránky nech sa program zastaví a nech mi to otvorí cez prehliadač... a tým pádom by som sa mohol prihlásiť na kec ako ktorýkoľvek užívateľ...a o to mi ide...len mohol by si mi aj pls poradiť že:
keď si otvorím napr cez to shellexecute nejakú url adresu tak chcel by som dať sw_hide a po každom použití tej aplikácie zistiť zdroják tej url čo mi načítalo...a ak by bol ten zdroják taký ako chcem tak by som dal len shelexecute tú url presne tú istú a sw_shownormal a aplication.terminated; a ostal by mi len otvorený browser a stránka wap.pokec.sk kde by som bol už prihlásený...

ťažko sa opisuje to čo potrebujem ale snáď som to teraz vystihol všetko.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

kašli na shellexecute, už ti to tu píšeme neviem koľký krát. Skús takto nejak, len si to uprav podľa seba, ja nemám čas, idem pozerať film :oops:
to memo so zdrojákom je tam iba kvôli tomu, aby si to vedel parsovať.
Prílohy
pokec.rar
(190.4 KiB) 31 stiahnutí
feromakovi
Expert
Expert

hmm

to audiotrack:
no poviem ti veľmi pekný program...snažím sa mu aj porozumieť ale s pomocou googla sa to celkom dá...ale mám taký dotaz vieš...aj tak neviem či by to nebolo lepšie robiť ako som písal chronovi pretože...tá url adresa s tým autologinom napr ako som dal do code vyššie má v sebe už heslo zašifrované nejakou funkciou a mal som k dispozícií 5 takých url odkazov s autologinom a vždy bolo to zašifrované heslo rovnako dlhé a skladalo sa len z čísel, malých a veľkých znakov... čiže z hľadiska variácií je tam asi menej možností ako pritom ako keby malo generovať samotné heslo lebo to neviem aké je dlhé a neviem aké znaky sú v ňom použité...a preto som to myslel skôr že nech hneď generuje tie url odkazy s autologinom že by to mohlo vyzerať nejako takto:

Kód: Vybrať všetko

http://wap.azet.sk/autologin.phtml?n=Feromakovi2&h=00000000000000%3D%3D&tm=1231698037
http://wap.azet.sk/autologin.phtml?n=Feromakovi2&h=00000000000001%3D%3D&tm=1231698037
.
.
.
http://wap.azet.sk/autologin.phtml?n=Feromakovi2&h=zzzzzzzzzzzzzz%3D%3D&tm=1231698037
že by tam bolo asi menej možností lebo na pokec môže byť heslo dlhé myslím že 4-20 znakov (ale to si len myslím, si som to niekde videl)
a teda ten proces by trval asi dlhšie.

čo teraz na to hovoríš ako odborník??
ale myslím že aj ten tvoj program by sa dal tak nejako prerobiť ako ja myslím že bez toho shellexecute :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

neviem ale či ti azet po niekoľkých neúspešných prihláseniach nezačne ignorovať všetky ďalšie pokusy z tvojej ip na nejakú dobu, aby práve crackovaniu hesiel brute forcom predišiel. Skúsiť to ale môžeš, v tom prípade ti ani netreba vykreslovať stránku, získavať zdroják a parsovať ho (to ešte viac zrýchli program). Bude stačiť sledovať či nastala výnimka alebo nie. Ak to ešte spravíš vo vláknach, tak by to mohlo celkom rýchlo frčať ale aj tak je tých kombinácii veľmi veľké množstvo a zabere to kopec času. Efektívnejšie by bolo reverznúť ten algoritmus ako získavajú to šifrované heslo, a tak by si mohol vylúčiť tie možnosti ktoré po rozkodovaní dávajú nezmyselné heslo (so špeciálnymi znakmi..)
Napísať odpoveď