Plánujeme kúpu nového LCD, doteraz sme nemali LCD ani satelit, resp. nepoužijeme staré zariadenia. Talze potrebujeme vsetko nové, nevyznám sa v tom velmi no malo by to vyzerat nejak takto:
- FullHD LCD - preferujem znacku Samsung (no moze byt aj PHILIPS alebo mozno LG), rozlísenie 1920×1080 a velkost 40" (102cm), s odozvou asi 3m/s, 100HZ
- Domáce Kino - aj s reproduktormy 5.1, ma prehrávat rôzne druhy DVD a tiez aj DivX,
- Satelit (parabola), prijímač , karta - v tomto sa vôbec nevyznám, no najskôr asi skylink
Malo by to stát vsetko spolu cca 1000€ aj s prípadnou montázov. mali by sa dat nahrávat programy z TV (neviem ci to funguje na ukladanie cez USb/externy Hardisk (ktory nemam) alebo moznost pripojit sa na starší PC s 60GB Hardiskom.
LCD + satelit + domáce kino (1000€)
- 3ms a 100Hz je podla mna pri LCD TV nepodstatne
- na HDTV potrebujes HDTV SAT prijimac. tie su drahe
- na nahravanie potrebujes SAT prijimac s HDD
- pozri si www.skylink.sk ktore programy budes schopny prijimat
- o SAT prijimaci s externym HDD som nepocul, ale mozno existuju
- pocital si do ceny zostavy aj cenu za SkyLink kartu ?
- na HDTV potrebujes HDTV SAT prijimac. tie su drahe
- na nahravanie potrebujes SAT prijimac s HDD
- pozri si www.skylink.sk ktore programy budes schopny prijimat
- o SAT prijimaci s externym HDD som nepocul, ale mozno existuju
- pocital si do ceny zostavy aj cenu za SkyLink kartu ?
-
Michaelo105
Light Professional
Keďže si si dal rozpočet na toto všetko 1000 ečiek, tak by som šiel do Samsungu od 5 - tkovej rady a vyššie (teraz im začala akcia, že ti pri 40" telke vrátia 100 ečiek a sú cenovo dobre posadené).
Samsung le40b550 , prípadne 530 (toto zoženieš priamo v obchode za cca 730 - 100, 680-100 ečiek)
Satelit neporadím. - ale ako hovoril ten vyššie (neviem teraz meno) tak najlepšie nejaký hd, ale tie idú zhruba okolo 400 ečiek.
A domáce kino - tam záleží od toho, koľko ti z tvojho rozpočtu zostane, ale ako počítam tak zhruba nič..........
Samsung le40b550 , prípadne 530 (toto zoženieš priamo v obchode za cca 730 - 100, 680-100 ečiek)
Satelit neporadím. - ale ako hovoril ten vyššie (neviem teraz meno) tak najlepšie nejaký hd, ale tie idú zhruba okolo 400 ečiek.
A domáce kino - tam záleží od toho, koľko ti z tvojho rozpočtu zostane, ale ako počítam tak zhruba nič..........
Do 1000€ sa zmestis mozno s kinom a TV, na HDTV SAT zostavu s tym co chces zabudni.
HDTV sat, ktory vie nahravat sa oznacuje PVR a funguje to tak, ze vacsinou ma zabudovany disk, z ktoreho vies potom nahraty material pretiahnut na pripadne spracovanie do PC cez klasicky metalicky ethernet (princip FTP serveru). Taky lacnejsi kus je napr: http://www.omko.cz/?kod=SRTOP7710H2B co je dobre cez 400€. K tomu este musis priratat tak 100€ za externe komponenty (cize antena, konvertory, diseqc prepinac...) a skylink karta stoji aktualne tusim 83€... Takze si to zrataj.
Fakt ma obcas udivuje, ake poziadavky sem niektori pisete a potom date budget, co staci tak na jednu vec zo zostavy. Skuste najskor pozriet cenniky po nete a az potom napisat rozpocet.
HDTV sat, ktory vie nahravat sa oznacuje PVR a funguje to tak, ze vacsinou ma zabudovany disk, z ktoreho vies potom nahraty material pretiahnut na pripadne spracovanie do PC cez klasicky metalicky ethernet (princip FTP serveru). Taky lacnejsi kus je napr: http://www.omko.cz/?kod=SRTOP7710H2B co je dobre cez 400€. K tomu este musis priratat tak 100€ za externe komponenty (cize antena, konvertory, diseqc prepinac...) a skylink karta stoji aktualne tusim 83€... Takze si to zrataj.
Fakt ma obcas udivuje, ake poziadavky sem niektori pisete a potom date budget, co staci tak na jednu vec zo zostavy. Skuste najskor pozriet cenniky po nete a az potom napisat rozpocet.