Skodovica
-
S@e Hunter
Light Expert
Skodovica
Cawte mam doma Skodu 120GLS a chcel by som do nej dat motor napr. zo skody favorita ale felicie . Chccem sa opytat ci bude sediet prevodovka a spojka alebo je s tim potrebne nieco spravit. Dalej ci budu sediet uchyty motora a lebo aj treba prerobit . Poradte co s tim lebo som si neni isty aky motor tam mam dat bez toho aby som robil radikalne upravy. Za napady vdaka
Skús tento web..
http://skoda.panda.cz/
..je tam aj niekoľko článkov o zástavbe motora z Fábie a Favorita do Š100-120, Rapid..
..a keď v tých článkoch nenájdeš čo hladáš, skús ich dikusné fórum.. určite viac poradia ako tu.

http://skoda.panda.cz/
..je tam aj niekoľko článkov o zástavbe motora z Fábie a Favorita do Š100-120, Rapid..
..a keď v tých článkoch nenájdeš čo hladáš, skús ich dikusné fórum.. určite viac poradia ako tu.
Felície 1,3 majú presne ten istý motor, ako favority, 135ky šokodovice. Predfaceliftove feldy mali rovnako karbec, prípadne bosch mono monotronik (presne taký ako "liftface" favority od 93). Počítač do feldy namontoval až koncern WV až po roku 98, blok motora však ostal rovnaký.
Syfon: 1,6 felicie mali iba 55kW výkon, avšak 1,3 mali až 50kW. Pre tento mizerný rozdiel by som sa s tým nezaoberal, i keď na ďalšie úpravy môže byť tento motor zaujímavejší (neviem, nepoznám ho)..
Syfon: 1,6 felicie mali iba 55kW výkon, avšak 1,3 mali až 50kW. Pre tento mizerný rozdiel by som sa s tým nezaoberal, i keď na ďalšie úpravy môže byť tento motor zaujímavejší (neviem, nepoznám ho)..
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
absolutne suhlasim so syfonom, tu 1,6 55kw som mal v golfe a je to jednoznacne jeden s najlepsich nizkoobjemovych motorov... taha krasne odspodu ako dvojliter cca od 3000rpm na rozdiel od tej huciacej somariny pri ktorej musis podradzovat o tri stupne... o tom by ti porozpraval nordkapp_pb ktory ju ma vo felde
teraz mam napriklad v aute 1,5 o 15koni silnejsiu ale na tu 1,6 nedam dopustit to sa neda ani len porovnat co sa tyka komfortu - ovela lepsie sa s nim jazdilo
Pokial viem, 1,3i boli BMM (pred faceliftom) a tie mali iba 40kW. To máš rozdiel až 15kW oproti 1,6Syfon napísal:Frikso: papierovo su to len minimalne rozdiely, ale nazivo je to o niecom inom, 1.6 je ovela dynamickejsia a zivsia ako 1.3i, viezol som sa na oboch a pomerne dost, takze viem o com hovorim
50kW boli až MPi so vstrekovaním od VW alebo niektore karburatorove verzie (pick up).