Skodovica

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
S@e Hunter
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Skodovica

Príspevok od používateľa S@e Hunter »

Cawte mam doma Skodu 120GLS a chcel by som do nej dat motor napr. zo skody favorita ale felicie . Chccem sa opytat ci bude sediet prevodovka a spojka alebo je s tim potrebne nieco spravit. Dalej ci budu sediet uchyty motora a lebo aj treba prerobit . Poradte co s tim lebo som si neni isty aky motor tam mam dat bez toho aby som robil radikalne upravy. Za napady vdaka
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Skús tento web..
http://skoda.panda.cz/
..je tam aj niekoľko článkov o zástavbe motora z Fábie a Favorita do Š100-120, Rapid..

..a keď v tých článkoch nenájdeš čo hladáš, skús ich dikusné fórum.. určite viac poradia ako tu.

:)
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Syfon »

Motor v skode 136 sa montoval aj do favorita, ten by mohol pasovat aj bez vacsich uprav. Ak motor z feldy musis ratat s elektroinstalaciou, ta moze narobit problemy. Ale kvoli 1.6 by sa to oplatilo :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Felície 1,3 majú presne ten istý motor, ako favority, 135ky šokodovice. Predfaceliftove feldy mali rovnako karbec, prípadne bosch mono monotronik (presne taký ako "liftface" favority od 93). Počítač do feldy namontoval až koncern WV až po roku 98, blok motora však ostal rovnaký. :)

Syfon: 1,6 felicie mali iba 55kW výkon, avšak 1,3 mali až 50kW. Pre tento mizerný rozdiel by som sa s tým nezaoberal, i keď na ďalšie úpravy môže byť tento motor zaujímavejší (neviem, nepoznám ho)..
Godlub
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Godlub »

Ja som videl veľa krát v embéčke z felície 1,3 aj 1,6. Ale je to fakt že 5 kw hore dole, no len ta 1,6 ma určite vyššiu spotrebu aspoň o pol litra.
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Frikso: papierovo su to len minimalne rozdiely, ale nazivo je to o niecom inom, 1.6 je ovela dynamickejsia a zivsia ako 1.3i, viezol som sa na oboch a pomerne dost, takze viem o com hovorim :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

absolutne suhlasim so syfonom, tu 1,6 55kw som mal v golfe a je to jednoznacne jeden s najlepsich nizkoobjemovych motorov... taha krasne odspodu ako dvojliter cca od 3000rpm na rozdiel od tej huciacej somariny pri ktorej musis podradzovat o tri stupne... o tom by ti porozpraval nordkapp_pb ktory ju ma vo felde :P teraz mam napriklad v aute 1,5 o 15koni silnejsiu ale na tu 1,6 nedam dopustit to sa neda ani len porovnat co sa tyka komfortu - ovela lepsie sa s nim jazdilo
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Syfon napísal:Frikso: papierovo su to len minimalne rozdiely, ale nazivo je to o niecom inom, 1.6 je ovela dynamickejsia a zivsia ako 1.3i, viezol som sa na oboch a pomerne dost, takze viem o com hovorim :)
Pokial viem, 1,3i boli BMM (pred faceliftom) a tie mali iba 40kW. To máš rozdiel až 15kW oproti 1,6 :idea: :idea:

50kW boli až MPi so vstrekovaním od VW alebo niektore karburatorove verzie (pick up).
Syfon
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som porovnaval Feliciu LXi 1.3 (preto som napisal 1.3i) 50kW a 1.6 55kW
Napísať odpoveď