Kupili sme totiz novu TV a som nespokojny s obrazom z klasickej anteny (dost velky sum v obraze), z analogoveho satelitu je obraz ako fotka
Digitalne vysielanie na vychode
Digitalne vysielanie na vychode
Chcel by som sa spytat ako to je s digitalnym vysielanim v Presove a okoli, presnejsie v Sabinove. Pokial som pozeral na mapy pokrytia tak v SB by digitalne vysielanie malo byt.
http://www.dvbt.sk/modules.php?name=Con ... age&pid=23
Kupili sme totiz novu TV a som nespokojny s obrazom z klasickej anteny (dost velky sum v obraze), z analogoveho satelitu je obraz ako fotka
Telka ma DVB-T tuner a v Presove a okoli by malo byt vysielanie na kanali 44 (658MHz)...No bohuzial ja nechytim nic
Ake mate skusenosti s digitalnym vysielanim v tejto lokalite?
Áno.. v TV zvyčajne býva iba DVB-T tuner bez antény. A v bytovkových anténach zvyčajne býva iba analóg.. pochybujem, že práve vo Vašej bytovke prispôsobili anténu aj na príjem digitálneho vysielania (ak sa to vôbec dá).
Zbehni do najbližšieho elektra a pýtaj si anténu na príjem digitálneho signálu. Najlepšie by však bolo, keby si sa dohodol iba na zapožičaní, aby si doma vyskúšal, či vôbec niečo chytíš. Napr. my sme jednu kúpili na záhradu (cca 10km od Košíc) a anténa nechytila ani mäkké F, hoci doma funguje v pohode.. (pravdepodobne máme záhradu v nejakom tieni signálu)
Zbehni do najbližšieho elektra a pýtaj si anténu na príjem digitálneho signálu. Najlepšie by však bolo, keby si sa dohodol iba na zapožičaní, aby si doma vyskúšal, či vôbec niečo chytíš. Napr. my sme jednu kúpili na záhradu (cca 10km od Košíc) a anténa nechytila ani mäkké F, hoci doma funguje v pohode.. (pravdepodobne máme záhradu v nejakom tieni signálu)
Hmm, tusim sa da kupit antena co je napajana priamo z konektora/koncovky v tv (v menu TV mam moznost 5V vystupu na zosilnovac anteny). Este sa chcem spytat, ta antena na digitalny prijem sa pripaja tam kde sa pripaja aj analogova antena? na ten antenny konektor? Inak s tym vypozicanim to je super napad